Futbalové EURO je v plnom prúde. Nás môže tešiť, že v slovenskom tábore panuje viac ako dobrá nálada. Zverenci trénera Štefana Tarkoviča totiž na úvod európskeho šampionátu zdolali v Petrohrade Poľsko 2:1 a sú na čele svojej skupiny. V piatok ich čaká druhý súper – Švédsko.

Slováci sa na úvod turnaja prezentovali bojovným výkonom, pričom dvakrát sa blysli aj gólovo. Najskôr po peknej individuálnej akcii skóroval Róbert Mak, aby náš triumf nad Poľskom zariadil najlepší hráč na ihrisku Milan Škriniar.

Oporu Interu Miláno budeme potrebovať v plnej sile aj proti severanom, ktorí vo svojom úvodnom dueli skupiny zaskočili favorita zo Španielska, keď ubránili remízu 0:0.

Severský futbal a štýl je pre naše mužstvo úplne odlišný, ako ten poľský. So Švédmi sme sa od roku 2000 streli päťkrát, nevyhrali sme ani raz. V dvoch prípadoch sa zrodila bezgólová remíza, v poslednom meraní síl (16. 10. 2018) z toho bola remíza 1:1. Predtým sme dvakrát prehrali – 0:2 a 0:6.

Aký scenár nastane teraz? Tipnite si v herni eTIPOS.sk.

SLOVENSKO – ŠVÉDSKO – X (kurz 3,4)

Počet gólov – menej ako 2,5 (1,56)

Presný výsledok – 0:0 (7,2), 1:1 (6,1)

Tvrdý, pre oko fanúšika nie pekný futbal. To je predikcia na piatkové popoludnie v Petrohrade. Obe mužstvá vedia, že prípravný triumf ich nasmeruje do štvrťfinále, ale dobrý bude aj bod. Švédi sa totiž na záver skupiny stretnú s Poľskom, ktoré ak neprekvapí Španielov bude jednou nohou z turnaj von. Slováci sú si zas vedomí troch bodov z úvodného duelu. Nebudú musieť útočiť. Samozrejme, nemôžu byť ani pasívni. Veľa gólov v zápase neuvidíme. Bude to boj, ktorému môže pokojne svedčať remíza. 0:0? 1:1? Tipnite si spoločne s nami!

ZÁPASOVÁ PONUKA