Celé Slovensko je v očakávaní ako dopadne kvalifikačná misia sokolov. Až do výkopu zápasu Azerbajdžan – Wales (16.11.2019 od 18:00) si v eTIPOS.sk môžete staviť na to, či sa Slovensku podarí (@2,05) alebo nepodarí (@1,65) na EURO 2020 postúpiť. Aké sú prognózy a šance slovenských futbalistov pred dôležitým zápasom Chorvátska so Slovenskom a poslednými 4 duelmi kvalifikačnej skupiny E?

Najväčšia dráma o EURO 2020 – v hre o postup až 4 tímy v skupine E

Postupová matematika v kvalifikačnej skupine E je spomedzi všetkých skupín najzložitejšia. Mierne ju rozuzlí už výsledok zápasu v Baku, kde sa 16. novembra od 18:00 stretne domáci Azerbajdžan s Walesom. Ten bude známy už pred výkopom Chorvátska so Slovenskom v sobotu od 20:45. Aktuálne však môžu postúpiť z kvalifikačnej skupiny až 4 tímy – Chorvátsko, Maďarsko, Slovensko aj Wales. Pripomíname, že šanca dostať sa na EURO 2020 existuje pre neúspešné tímy aj v marcovej playoff Ligy národov.

16.11.2019 18:00 Azerbajdžan vs. Wales 7,50 – 4,00 – 1,49

Zverenci Ryana Giggsa si určite nebudú chcieť nechať ujsť príležitosť zavŕšiť úspešnú kvalifikáciu víťazným zápasom v Cardiffe proti Maďarsku. Proti však bude súper, ktorý doma obral o body Chorvátsko a súperovi vedel prikúriť aj vonku. Prehral až v nadstavenom čase v Maďarsku a dlho trápil vicemajstra sveta aj na ich pôde na začiatku kvalifikácie. Pri akomkoľvek vývoji zápasu, bude snaha otvárať hru minimálne z jednej strany. Kurz na aspoň 3 góly v zápase vyzerá lákavo.

Náš tip: viac ako 2,5 gólu v zápase v kurze @2,21

Istá je skutočnosť, že ani po sobote nebudeme poznať kompletnú postupovú dvojicu na EURO 2020 z kvalifikačnej skupiny E. Istotu postupu môžu získať len Chorváti a iba za predpokladu, že doma neprehrajú so Slovenskom.

16.11.2019 20:45 Chorvátsko vs. Slovensko 1,45 – 4,40 – 7,30

Viac ako 60% pravdepodobnosť na výhru Chorvátska nás stavia do role outsidera zápasu. Veľa do zníženého kurzu na vicemajstra sveta z Ruska 2018 preniesla aj jednoznačná prehra Slovenska 0:4 v City Arene v Trnave pred dvoma mesiacmi. Podľa vyjadrení Chorvátov, určite nebudú hrať na potrebnú remízu. Chcú brániť útokom a keďže Slovensku pre zachovanie postupových šancí zisk bodu takmer nič  nerieši, môžeme očakávať relatívne otvorený a možno aj gólový zápas. Kurz na viac ako 2,5 gólu v zápase sa v Trnave pohyboval na úrovni @2,60 na eTIPOS.sk. Teraz je na tento “over” podstatne nižší kurz, no pri analýze možných priebehov zápasu sa nám javí ako výhodný. Ak by nemal byť tento tip úspešný, radi uveríme v prekvapenie sokolov, pre ktorých výhru hovorí menej ako 15%, aktuálne v kurze @7,30. Dúfajme, že sa slovenským hráčom podarí naštrbiť pozmenenú obranu domácich vatreni a dokážu prekvapiť celý národ aj futbalovú Európu.

Náš tip: viac ako 2,5 gólu v zápase v kurze @1,91 v eTIPOS.sk

Tip na prekvapenie: výhra Slovenska v kurze @7,30 v eTIPOS.sk

Najpravdepodobnejší scenár postupu Slovenska hovorí o týchto faktoch. Prvým je istota postupu Chorvátska už po sobote – v prípade neprehry Chorvátska so Slovenskom. Druhým je povinnosť Walesu neprehrať, najlepšie vyhrať v Baku v kurze @1,49. Tretím je povinné víťazstvo Slovenska s Azerbajdžanom s paralelne sa vyvíjajúcim súbojom v Cardiffe medzi Walesom a Maďarskom. Až výsledok tohto duelu by rozhodol o našom postupe, ale iba v prípade konečnej remízy. Poriadne dramatická situácia tak vyvrcholí až dvojicou stretnutí v utorok 19. novembra 2019 od 20:45.

19.11.2019 20:45 Slovensko vs. Azerbajdžan 1,25 – 5,60 – 11,80

Náš tip: viac gólov padne v 1. polčase v kurze @3,25

19.11.2019 20:45 Wales vs. Maďarsko 1,87 – 3,45 – 4,20

Náš tip: remíza v kurze @3,45 

V konečnom dôsledku sa prekvapenie za 3 body na úkor Chorvátska javí ideálnym pre Slovensko pred poslednými zápasmi v skupine E. Aký výsledok očakávate v Rijeke?

Tipuj zápasy v skupine E

Slovensko čaká v Chorvátsku odlišný zápas ako doma pri prehre 0:4

Slovensko má všetko vo vlastných rukách. Musí však poraziť vicemajstrov sveta, domácich Chorvátov. Inak sa šanca na postup na európsky šampionát vzdiali a presunie do moci Maďarska. A veľmi pravdepodobne aj do moci Walesu, v závislosti od jeho výsledku v sobotu 16. novembra od 18:00 v Baku s Azerbajdžanom. Ak zverenci Ryana Giggsa nezakopnú a získajú 3 body, pri následnom povinnom víťazstve Slovenska doma s Azerbajdžanom v utorok 19. novembra nám k postupu pomôže iba remíza paralelného stretnutia od 20:45 v Cardiffe medzi Walesom a Maďarskom.

Na nominačnej tlačovej konferencii Slovenského futbalového zväzu, tréner Hapal porovnal blížiaci sa zápas Slovenska v Chorvátsku s tým, pri domácej prehre 0:4: „Verím, že k takémuto zápasu už nepríde. Bude dôležité hráčov správe motivovať a musíme zvoliť správnu taktiku. Vieme, že budú favorit, sú vicemajstri sveta. Na druhú stranu, možno si už mysleli, že v tomto štádiu už budú mať postup istý. A nemajú. Ešte môžu postúpiť štyri mužstvá. Ide do tuhého a ja verím, že sa dobre pripravíme a prekvapíme. Futbal už veľakrát priniesol prekvapenia a prečo by to nemohlo byť aj tento raz.“

tipuj zápas SVK – CRO

Nominácia Pavla Hapala na posledný dvojzápas kvalifikácie o EURO 2020

Náhla zmena v konečnej nominácii na dvojzápas s Chorvátskom a Azerbajdžanom posunula na blížiaci sa zápas do Rijeky aj hráča Brescie, Nikolasa Špaleka. László Bénes z Borussie Mönchengladbach si v poslednom zápase pred reprezentačnom prestávkou proti Werderu Brémy privodil zranenie členka. Do prvého z dvojice zápasov nezasiahne kvôli červenej karte zo zápasu s Walesom ani Norbert Gyömbér. Bude žolíkom Pavla Hapala čerstvý dvojgólový debutant v dánskej Superlige Samuel Mráz? Konečnú zostavu oba zápasy vyberie lodivod Slovenska z týchto nominantov:

Brankári:

Martin Dúbravka (Newcastle United), Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)

Obrancovia:

Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Denis Vavro (Lazio Rím), Milan Škriniar (Inter Miláno), Dávid Hancko (Sparta Praha), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio)

Stredopoliari:

Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Ján Greguš (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma Calcio), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšík (Dalian Yifang), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Lukáš Haraslín (Lechia Gdańsk)

Útočníci:

Róbert Boženík (MŠK Žilina), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Samuel Mráz (Bröndby Kodaň)

tipuj koľko padne gólov

Chorvátsku zaručí postup na EURO 2020 aj remíza

Domáci tím pod vedením Zlatka Daliča nenastúpi na Štadióne HNK Rijeka v najsilnejšom zložení. Vatreni si uvedomujú potrebu zisku minimálne bodu k istote postupu na záverečný šampionát. Ich posledný súboj vynechajú niektoré opory tímu, no aj napriek tomu sú doma vysokým favoritom. Je to logické, keďže počas celej kvalifikácie ostávajú doma neporazení a bez straty bodu. Jediné víťazstvo vonku získali skvelým výkonom a výhrou 4:0 práve proti Slovensku v Trnave 6. septembra 2019.

„Čaká nás rozhodujúci zápas kvalifikácie o postup na EURO 2020 proti súperovi, ktorého šance môžu pri pozitívnom výsledku v Rijeke výrazne stúpnuť. Vyhrali sme na Slovensku 4:0, ale nenechajme sa oklamať. Toto bude iný zápas, v ktorom nám stačí získať bod. Nesmieme sa však sústrediť na remízu, našou povinnosťou je hrať na víťazstvo. Nezaujímajú nás žiadne prepočty,“ znelo vyhlásenie chorvátskeho lodivoda pre domáci futbalový zväz HNS na oficiálnej stránke Chorvátskeho futbalového zväzu.     

Nominácia Zlatka Daliča na kvalifikačný zápas so Slovenskom a prípravu s Gruzínskom

Absencia Vidu a Lovrena bola pre karty známa už dávnejšie. So zranením achilovky pribudol na listinu chýbajúcich aj hráč FC Barcelona, Ivan Rakitič. Zlatko Dalič tak základnú zostavu vyberie z nominovaných hráčov:

Brankári:

Lovre Kalinič (Aston Villa), Dominik Livakovič (Dinamo Záhreb), Simon Sluga (Luton Town)

Obrancovia:

Tin Jedvaj (FC Augsburg), Matej Mitrovič (FC Bruggy), Borna Barišič (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (FC Kodaň), Duje Čaleta-Car (Olympique Marseille), Mile Škorič (NK Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perič (Dinamo Záhreb)

Stredopoliari:

Luka Modrič (Real Madrid), Mateo Kovačič (Chelsea Londýn), Marcelo Brozovič (Inter Miláno), Milan Badelj (ACF Fiorentína), Mario Pašalič (Atalanta Bergamo), Nikola Vlašič (CSKA Moskva)

Útočníci:

Ivan Perišič (Bayern Mníchov), Andrej Kramarič (TSG 1899 Hoffenheim), Ante Rebič (AC Miláno), Josip Brekalo (VfL Wolfsburg), Bruno Petkovič (Dinamo Záhreb), Mislav Oršič (Dinamo Záhreb)

Ako skončí tento zápas?

Držíme palce vašim favoritom na tiketoch v eTIPOS.sk aj postupu Slovenska v akejkoľvek postupovej alternatíve. Či už to bude prebiehajúca kvalifikácia na EURO 2020 alebo postup cez playoff v Lige národov na jar roku 2020. Majstrovské EURO 2020 potrvá mesiac a bude sa konať v 12 mestách po celej Európe s finálovým vyvrcholením vo Wembley 12. júla 2019. Prajeme vám veľa šťastia a zábavy.