Po zimnej prestávke je tu znova milionárska futbalová súťaž, Liga majstrov. Fanúšikovia sa môžu tešiť na najzaujímavejšiu časť, vyraďovaciu fázu. Ako sa skončia zápasy? Tipni si s TIPOSom!

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa navyše môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľný zápas Ligy majstrov a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Navyše môže každý tipujúci získať spolu až 40 voľných spinov do hry Dicey Fruits s koeficientom až 0,4. Spiny získaš za tipy na zápas PSG – Real a Inter – Liverpool.

A na ktoré zápasy sa teda môžeme tešiť?

UTOROK

PSG – Real Madrid

Tipy: Zápas 1 – počet gólov viac ako 2,5

Postup: PSG

Paríž Saint-Germain potreboval v piatkovom ligovom zápase až gól zo záveru duelu proti Rennes, aby vydolovalo všetky tri body. Nálada pred šlágrom úvodného vyraďovacieho kola Ligy majstrov proti Realu Madrid je teda na solídnej úrovni. Zápas bude pikantný pre celý rad hráčov. Jedným z nich je aj Lionel Messi, ktorý sa Bielemu baletu postaví po štyridsiatyšiestykrát, ale prvýkrát na sebe nebude mať dres Barcelony.

Teraz bude dúfať, že sa mu vo farbách lídra Ligue 1 podarí vyrovnať vzájomnú bilanciu. Futbalisti z hlavného mesta Francúzska by konečne prvýkrát v histórii chceli ovládnuť najprestížnejšiu klubovú súťaž sveta. Konfrontácia s trinásťnásobnými šampiónmi Champions League im v tomto ohľade môže dosť napovedať. Predošlé štyri vzájomné súboje priniesli vždy aspoň tri presné zásahy.

V sezóne 2019/20 sa na ihrisku PSG radovalo z triumfu 3:0. Že by sa domácim podarilo tento výsledok zopakovať nie je nepravdepodobné. Predsa len na vlastnej pôde tím trénera Mauricia Pochettina od aprílovej semifinálovej porážky v LM s Manchestrom City prehral iba v jednom súťažnom zápase, a to ešte po penaltovom rozstrele.

Aj Real sa vyhrieva na prvej priečke ligovej tabuľky. Na posledný duel ale nemá najlepšie spomienky, pretože s Villarrealom bral len bod za bezgólovú remízu. Aj kvôli tomu z posledných štyroch súťažných stretnutí ovládli hráči Bieleho baletu jediné a ich výborná forma z pred pár mesiacov je minulosťou. Predsa len zo záverečných štyroch zápasov v základnej skupine LM nestratili ani bod a len raz inkasovali. V predchádzajúcich ôsmich vonkajších bitkách španielskeho celku v milionárskej súťaži sa presadil maximálne jeden tím.

Je teda zrejmé, že úvodný gól by mohol mať kľúčový význam aj teraz. Pohľad do histórie napovedá, že by sa ako prví mohli radovať hráči Realu. Tí z predchádzajúcich 11 súbojov vonku v tejto fáze súťaže prehrali len raz, pričom v šiestich z predošlých ôsmich takýchto zápasov otvárali skóre.

Sporting Lisabon – Manchester City

Tipy: Zápas 2 – 1.gól Manchester City

Postup: Manchester City

Nadchádzajúci zápas je pre Sporting Lisabon veľmi dôležitý. Vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov sa totiž predstavia prvýkrát od sezóny 2008/09. Že by na toto obdobie však hráči portugalského celku mali príjemné spomienky, to určite nie, pretože v dvoch stretnutiach dostali od Bayernu 12 gólov a sami strelili jediný.

No a 12 gólov inkasovali aj na jeseň v základnej skupine, čo je najviac zo všetkých účastníkov play-off. Hoci domáci idú do tohto súboja v úlohe jasného outsidera, môžu sa oprieť o veľmi slušné výsledky z vlastného štadióna. V predchádzajúcich piatich dueloch v LM tu prehrali len raz, pričom väčšinou bolo všetko zaujímavé vidieť už v úvodných dejstvách, vrátane deviatich z 12 gólov.

Manchester City prvé vyraďovacie zápasy LM zvládol v posledných piatich rokoch vždy. A ani tento rok by pre anglického obra nemalo byť konečnou. Ostatne tím trénera Pepa Guardiolu je jedným z najväčších favoritov celej súťaže. Tak či tak nemôže španielsky tréner považovať nič za vopred jasné, a to nielen preto, že jeho zverenci v základnej skupine A, ktorú nakoniec ovládli, ani raz neudržali čisté konto. A to nie je všetko.

Defenzíva Citizens v tomto ročníku LM inkasovala už 10 gólov! To je dvojnásobok oproti tomu, koľko ich anglický klub dostal za celú minuloročnú sezónu, v ktorej dokráčal až do finále! Na druhú stranu v 11 z predošlých 14 duelov v súťaži sa hráči Manchestru presadili aspoň dvakrát. Je teda jasné, prečo ich slabšia obrana nemá na výsledky taký vplyv.

STREDA

Inter Miláno – Liverpool

Tipy: Zápas X – 1.gól Inter Miláno

Postup: Liverpool

Žrebovanie prisúdilo anglickému Liverpoolu za súpera Inter Milano a prvý z dvojice vzájomných zápasov sa odohrá na milánskom San Sire. Aj napriek dobrej forme z posledných zápasov, nebude domáci tím favoritom. Liverpool má vynikajúcu sezónu a darí sa mu doma aj v Lige majstrov.

V domácej súťaži The Reds postupne zbierajú body a znižujú náskok vedúci Manchester City. Hra Liverpoolu je veľmi dobrá a mužstvu sa darí aj v oboch pohárových súťažiach. Posledné väčšie zaváhanie v podobe straty bodov za prehru sa odohralo ešte v decembri minulého roka. Liverpool pricestuje na San Siro navyše s dvoma posilami. Tie sa už stihli zahriať v ligových zápasoch a väčší priestor by teraz mohol dostať Luis Díaz.

Nadšenie trénera Kloppa z jeho hry je veľké, možno práve proti Interu zaznamená svoje prvé veľké víťazstvo za The Reds. Liverpool zostava bude doplnená tradičnými hviezdami Salahom a Maném, ktorý so Senegalom vyhral Africký pohár a bude hrať s veľkou chuťou.

Inter Milano má výhodu domáceho prostredia a proti Liverpoolu si verí. Dôvody na sebavedomie vychádzajú z pozície v tabuľke aj z dobrých výkonov. Mužstvo je na tom podobne ako súper z Liverpoolu. Vyhráva ligové zápasy a spolu s nimi aj tie pohárové.

Stabilné výkony znamenajú, že Inter je na čele Serie A a postupne kráča za titulom. Z posledných 10 zápasov v Serie A neprehral Inter ani jeden. V obrane sa ale vyskytol problém v podobe zraneného Alessandra Bastoniho. Hviezdny hráč sa zranil v zápase proti AS Rím a ihrisko opustil predčasne. Momentálne predpovede hovoria, že proti Liverpoolu hrať nebude. Pre obranu Interu to bude citeľná strata a pre súperových útočníkov priestor navyše.

Salzburg – Bayern Mníchov

Tipy: Zápas X2 – viac gólov v 2.polčase

Postup: Bayern Mníchov

Ďalší osemfinálový duel medzi FC Salzburg a Bayernom Mníchov má jednoznačného favorita – je ním rekordný nemecký a šesťnásobný európsky šampión. Podcenenie sa však Bayernu nemusí vyplatiť, o čom sa presvedčil cez víkend. Na pôde Bochumu viedol po góle Roberta Lewandowského, lenže ešte do polčasu inkasoval v priebehu polhodiny štyri góly a senzačne prehral 2:4. Bayern dostal štyri góly v prvom polčase prvýkrát od novembra 1975.

Do Salzburgu necestovali pre zdravotné problémy Manuel Neuer, Leon Goretzka a Jamal Musiala, rakúsky tím musí oželieť neúčasť až šiestich hráčov. Salzburčania si ligový duel s Rapidom Viedeň predohrali už v piatok, aby ušetrili sily na ich premiérové vystúpenie v osemfinálovej fáze LM. „Zeleno-bielych“ zdolali 2:1 a so 14-bodovým náskokom jasne vedú rakúsku ligu.

Pripomíname, že Salzburg s Bayernom na seba narazili už v minulom ročníku skupinovej fázy LM. Rakúšania majú v živej pamäti domáci debakel 2:6, následne prehrali 1:3 aj v Bavorsku. Pikantnú príchuť bude mať zápas pre 33-ročného trénera Salzburgu, nemeckého rodáka Matthiasa Jaisslea, ktorý je iba o necelý rok mladší od svojho náprotivka Juliana Nagelsmanna.

LIGA MAJSTROV