Je to tu. Veľkolepé Finále Ligy majstrov a v ňom súboj tých najlepších. Kto sa stane šampiónom Európy? Liverpool alebo Real Madrid? Tipni si s TIPOSom!

Nezabúdaj, že ak čítaš tieto riadky prvýkrát a len zvažuješ, či si založiť konto na eTIPOS.sk, prvú stávka máš bez rizika až do 50 €! Stačí si tipnúť na ľubovoľný zápas zo športovej ponuky, teda aj finále Ligy majstrov a komu tip nevyjde, vrátime mu celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

FINÁLE LIGY MAJSTROV

Liverpool – Real Madrid

Celkový víťaz – Liverpool
Tipy: Zápas X – oba tímy dajú gól – Benzema strelí gól – viac gólov ako 2,5 – nebude penaltový rozstrel

Aktuálny šampión Španielska proti vicemajstrovi Anglicka, čaká nás finále snov Real Madrid vs. FC Liverpool. U nás ťa čaká navyše obrovské množstvo stávkových príležitostí, ktoré ťa milo prekvapia.

Biely balet získal titul v La Lige v predstihu, Reds bojovali o titul v Premier League až do posledného kola. Svoju úlohu na Anfielde splnili, Manchester City síce prehrával ešte v 75.minúte 0:2, napokon však strelil tri góly a získal titul. Ostro sledovaný duel sa odohrá na Stade De France v Paríži už túto sobotu od 21:00.

Pusinky prežívajú krásnu sezónu. V La Lige boli na čele celkovo 33 kôl a čo je najdôležitejšie, na prvom mieste zostali aj po tom poslednom. Okrem domáceho titulu pribudla do vitríny Realu ešte trofej za víťazstvo v španielskom Superpohári. Púť v Lige majstrov odštartovali zverenci trénera Ancelottiho v skupine D. V konkurencii Interu, Donetsku a Tiraspolu stratili body akurát po šokujúcom výbuchu s Moldavcami.

Príbeh Madridčanov tak pokračoval v play-off a bola to teda poriadna dráma – proti PSG, Chelsea a najmä ManCity zachraňovali svoj postup až gólmi v závere odvetných zápasov. Neuveriteľná jazda The Reds v tejto sezóne nakoniec nebude odmenená štyrmi zlatými korunkami.

Titul v Premier League Liverpoolu ušiel o jediný bod, takže k trofejam z dvoch domácich pohárov môže pribudnúť už „len“ jedna z Champions League. A v nej to Kloppovcom ide perfektne. Skupinovou fázou preleteli bez straty bodu, a to hrali proti tímom ako FC Porto, AC Miláno či Atletico Madrid. Prvé zaváhania prišli v osemfinále (Inter 2:0, 0:1), štvrťfinále (Benfica 3:1, 3:3), Liverpool ich však ustál, rovnako ako napínavú semifinálovú odvetu s Villarrealom.

Sobotňajšie finále prinesie mikrosúboj dvoch výrazných ťahúňoch svojich tímov. Francúz Benzema je v 34 rokoch na vrchole síl. Za Real dal v tejto sezóne celkovo 44 gólov v 45 dueloch, v ktorých nastúpil. V Lige majstrov sa presadil 15-krát, v priemere každých 68 minút. Sám Benzema má na konte viac ako polovicu gólov celého mužstva.

Mohamed Salah má stále iba 29 rokov, no už teraz je megahviezdou. Presadzuje sa v nabitom tíme fantastického Liverpoolu, ktorý vyhral 46 zo 62 tohtosezónnych duelov, pričom nastrieľal až 147 gólov. Salah sa na tejto bilancii podieľal 31 presnými zásahmi a 15 prihrávkami na gól (Benzemovi štatistici napočítali ešte o jednu asistenciu viac).

Egyptský faraón je najúdernejším mužom červenej ofenzívy, v ktorej pôsobia hráči ako Sadio Mané (23 gólov), Diogo Jota (21), Roberto Firmino (11), či Takumi Minami (10).

V Paríži na nás čaká určite skvelé futbalové divadlo, ktoré by malo okoreniť viacero gólov. A kto sa bude radovať na záver? Nám to vychádza 51:49 pre Liverpool.

Tipy sú subjektívnym názorom autora článku a majú iba informačný charakter.
Tipujte zodpovedne od 18 rokov.

chcem tipovať