EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy má za sebou prvý ročník. Ten jednoznačne ovládli hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Adam „Dzouvi“ Menšík a Patrik „Patressvk“ Palacka sa stali majstrami Slovenska. Odnášajú si titul, pohár aj finančnú odmenu 8 000 eur. Dzouvi sa zároveň stal MVP hráčom play off, za čo získal trofej a finančnú odmenu 1000 eur.

Dzouvi a Patressvk kraľovali už v základnej časti, kde neprehrali ani jedno stretnutie. Formu potvrdili v play off a v samotnom finále, v ktorom sa stretli s HK Poprad. Dvojicu Prco-54 a pepcastachurcik zdolali 3:1.

„Sadol nám formát ligy. S Patresom sme si v zápasoch 2 na 2 rozumeli. Takže keď som vyhral, Patres mohol pokojne prehrať, lebo na dvojky sme si verili,“ povedal po úspešnej sezóne Dzouvi, ktorý v celej sezóne neprehral ani jeden zápas, čo ocenil hlavne jeho spoluhráč. „Bolo to 99,9% úspechu. Musím priznať, že nebyť Dzouviho, tak tu dnes nestojím ako majster,“ povedal Patressvk.

Spokojní i keď mierne sklamaní boli aj „Popradčania“. Za druhé miesto si obaja hráči odniesli trofej a finančnú výhru vo výške 4 000 eur. „Bola to krásna séria. Pred sezónou by som ani o Michalovciach ani o nás nepovedal, že budeme hrať finále. Bolo to naše maximum, čo sme mohli predviesť. Musím poďakovať Prcovi, pretože so mnou nie je jednoduché hrať. Som prísny na taktiku,“ prezradil sebakriticky pepcastachurcik po finále, no hneď na to dodal: „Dnes je to ešte ťažké, ale zajtra tie pocity budú krásne.“

EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy odštartovala ešte v apríli kvalifikáciou, do ktorej sa prihlásilo 929 hráčov, z ktorých sa 22 najlepších dostalo cez vstupný draft do základnej časti. Živé prenosy zo zápasov si postupne pozrelo viac ako 100 000 ľudí. Generálnym partnerom EHOKEJ Ligy bola spoločnosť TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. „Prvú sezónu považujeme za úspešnú. Dosiahli sme čísla, ktoré nás potešili. Vďaka patrí našim sponzorom, hlavne spoločnosti TIPOS národná lotériová spoločnosť. Sme radi, že sme našli oporu v silnom partnerovi a už dnes môžeme chystať druhú sezónu EHOKEJ Ligy,“ povedal Ondrej Klokoč zo spoločnosti Esports Entertainment, ktorá s TIPOSom EHOKEJ Ligu organizuje.

„Naša spoločnosť je hrdým partnerom športu na Slovensku. Preto sme sa rozhodli podporiť aj slovenský e-šport, e-hokej nevynímajúc,“ vysvetlil Stanislav Molnár, výkonný riaditeľ sekcie produktov a člen predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS.

HK Dukla Michalovce 3:1 HK Poprad

  • Adam „Dzouvi“ Menšík 8:4 Miroslav „PRCO54“ Talčík
  • Patrik „Patressvk“ Palacka 1:8 Josef „pepcastachurcik“ Stachura
  • Dzouvi + Patressvk 2:1 pepcastachurcik + PRCO54
  • Adam „Dzouvi“ Menšík 2:0 Josef „pepcastachurcik“ Stachura