Futbalová Liga majstrov má v rýchlom slede na programe ďalšie zápasy skupinovej fázy. Nevieš sa rozhodnúť, ktoré umiestniť na svoj tiket? Skús sa inšpirovať našimi analýzami. Na eTIPOS.sk nájdeš bohatú ponuku zápasov a najlepšie kurzy na našom trhu.

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

AC Miláno – Chelsea

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov v 2. polčase

Aktuálne je ťažké predpovedať, kto sa umiestni na prvých dvoch miestach v skupine E Ligy majstrov, pretože všetky štyri tímy delia len dva body. AC Miláno je so štyrmi bodmi až na treťom mieste, ale už sa teší na zápas, po návrate na San Siro, kde Miláno zdolalo Juventus 2:0 v Serii A. Úspešný víkend by mohol vzbudiť určitú vieru, že taliansky gigant môže odčiniť minulotýždňovú porážku 3:0 proti Chelsea.

Tá spôsobila, že Miláno prehralo štyrikrát po sebe proti mužstvám z Premier League a so šiestimi porážkami z posledných siedmich stretnutí s anglickými tímami hovorí táto štatistika jasnou rečou.

Keď sme však pri číslach. Séria piatich víťazstiev zo šiestich vo všetkých súťažiach na domácej pôde v tejto sezóne môže vzbudiť určité presvedčenie, ale iba s dvoma čistými kontami v týchto zápasoch bude musieť milánsky útok páliť zo všetkých pozícii a tlačiť sa dopredu. Rovnako ako ich hostitelia, aj Chelsea cez víkend získala domáce víťazstvo, keď zdolal Wolves celkom jednoznačne 3:0, a to aj napriek tomu, že nechala oddychovať viacero hráčov zo základu.

Nový šéf Chelsea Graham Potter bude teraz dúfať, že títo odpočinutí hráči odčinia slabšie výkony po svojom návrate do tímu, a zabezpečia, že Chelsea urobí ďalší krok bližšie k postupu do ďalšej fázy. Rozhodujúce by mohlo byť, že Potter ako šéf Chelsea stále zostáva neporazený a páčilo by sa nielen skalným zo Stamform Bridge, keby túto sériu ešte predĺžil, keďže Blues prehrali len tri z posledných 23 európskych zápasov vonku.

Jednou z týchto prehier bola aj proti Dinamu Záhreb (0:1), a hoci Chelsea neprehrala vonkajšie zápasy v LM od roku 2012, jedno víťazstvo v posledných 11 zápasoch vonku proti súperovi zo Serie A naznačuje, že tento rekord by mohol byť na San Siro ohrozený.

Dortmund – Sevilla

Tipy: Zápas X – 2. polčas Dortmund – viac gólov ako 2,5

Borussia Dortmund by si svoj rušný október mohla výrazne uľahčiť, keby porazila Sevillu druhýkrát v priebehu štrnástich dní a spečatila si svoje miesto v osemfinále Ligy majstrov s dvomi zápasmi k dobru.

Dvojica trojgólových víťazstiev z troch zápasov v tejto súťaži sa ukázala byť pre trénera Terzića a Dortmund vítaným rozptýlením od nekonzistentného ťaženia v bundeslige. Môže ich však nakopnúť posledným vyrovnávajúcim gólom Anthonyho Modesteho pri remíze 2:2 s Bayernom v nadstavení, ktorý ukončil sériu siedmich po sebe idúcich prehier v bundeslige s mníchovským gigantom.

V ostrom kontraste Dortmund pri svojich dvoch doterajších víťazstvách v LM nestrácal čas, pričom väčšinu bodov dosiahol pred polčasom, udržal si naviac čisté kontá v prvom polčase vo všetkých troch zápasoch vrátane prehry 1:2 s Manchestrom City.

Druhé pôsobenie Jorgeho Sampaoliho v Seville sa začalo pozitívnou remízou 1:1 proti Athletic Clubu z Bilbaa a prisľúbil „rekonštrukciu“ tímu, ktorého bezgólová remíza z Kodane je zatiaľ ich jediným bodom v tejto skupinovej fáze LM. To, ako sa mu bude dariť v porovnaní s posledným zápasom predchodcu Julena Lopeteguiho, ktorý pred týždňom prehral s Dortmundom 1:4, bude zaujímavým ukazovateľom bezprostredného smerovania, ktorým sa klub uberá.

Jednou z kľúčových oblastí, ktoré musí Sampaoli riešiť a napraviť, najmä vzhľadom na spôsob, akým Dortmund nastavil svoje dve víťazstvá v LM, sú jeho útočné snahy najmä v druhom polčase. Sevilla v tejto sezóne „nevyhrala“ druhú polovicu zápasu v žiadnej súťaži, ani keď minulý mesiac vyhrala vonku 3:2 na ihrisku Espanyolu. Posledných sedem zápasov Dortmundu vo všetkých súťažiach prinieslo aspoň jeden gól počas alebo po 75. minúte.

Paríž SG – Benfica

Tipy: Zápas 1 – handicap (-1,5) 1 – 1. gól PSG – 2. polčas 1

Na čele skupiny H Ligy majstrov delí Paríž Saint-Germain a Benficu iba počet strelených gólov, keďže oba tímy sa museli minulý týždeň uspokojiť s deľbo koristi v Portugalsku (1:1). Aktuálny líder francúzskej Ligue 1 PSG zvíťazil vo všetkých doterajších desiatich ligových zápasoch v tejto sezóne okrem dvoch, hoci jedna z týchto remíz prišla cez víkend, keď PSG nedokázalo skórovať na pôde Reims. Tréner PSG Christophe Galtier uviedol, že „s tým nemôže byť spokojný“ a návratom do Parku Princov by mal jeho tím získať určitú sebadôveru, pretože vyhral všetky tri predchádzajúce domáce zápasy LM proti súperovi z Portugalska vrátane 3:0 proti Benfice v roku 2013!

Parížania vyhrali aj svojich predchádzajúcich päť domácich zápasov v LM a šieste víťazstvo by sa rovnalo najdlhšej takejto sérii klubu v súťaži! Pre 37-násobného portugalského šampióna Benficu, ktorý je na prvom mieste v tabuľke Primeira Ligy, to bol vysnívaný začiatok sezóny 2022/23, pričom víťazstvo im uniklo iba dvakrát v 16 súťažných zápasoch tejto sezóny. Výhra 2:1 na ihrisku Juventusu v ich poslednom zápase vonku v LM predĺžila súčasnú neporaziteľnosť Benficy v súťaži na šesť zápasov a znamená, že by mohla vyhrať svoje úvodné dva výlety v skupinovej fáze LM prvýkrát za viac ako desať rokov.

Pre mužov Rogera Schmidta je nepravdepodobné, že by to bolo ľahké dosiahnuť, keďže Benfica je pripravená na tvrdý test proti tímu PSG, proti ktorému v troch európskych zápasoch na jeho ihrisku ešte nevyhrala. Všeobecnejšie povedané, Eagles nikdy nevyhrali jediný zápas v LM vonku na francúzskej pôde, pričom v tomto procese skórovali iba dvakrát, čo možno vyvoláva pochybnosti o ich úspechu.

Šachťar Doneck – Real Madrid

Tipy: Zápas 2 – 1. polčas X – menej gólov ako 3,5

Vzhľadom na odloženie víkendového zápasu ukrajinskej Premier League Šachtaru Doneck proti Ľvovu nehrali od minulotýždňovej prehry 2:1 s Realom Madrid žiaden zápas, čo nie je veľmi ideálna správa. Bola to ich prvá prehra v súťažných dueloch od novembra 2021. Keďže na Ukrajine je vojna, bola im odopretá príležitosť hrať vo svojej krajine, a tak namiesto toho privítajú úradujúcich šampiónov LM v neďalekom Poľsku, vo Varšave. Je však jedným z tímov, ktorý ich porazil v nedávnej minulosti v zápase Ligy majstrov.

Pri ôsmom pokuse si Madrid udržal svoje prvé domáce čisté konto cez víkend v La Lige, keď porazil Getafe 1:0 a dočasne sa tak dostal na čelo domácej súťaže, o čom manažér Carlo Ancelotti povedal, že je „veľmi dôležité“. Medzitým ich víťazstvo 2:1 minulý týždeň bolo ich prvým zápasom v Lige majstrov od apríla 2021, v ktorom bol druhý polčas bez gólov. Los Blancos nakopne určite aj fakt, že v januári 2020 porazili Šachtar 2:0 – hoci v Ľvove.

Oleksandr Zubkov zo Šachtaru vsietil gól medzi 30. a 40. minútou v každom zo svojich posledných dvoch vystúpení, zatiaľ čo stredopoliar z Madridu Luka Modrić, ktorý je opäť fit, sa cez víkend okamžite presadil asistenciou. Madrid strelil v posledných ôsmich zápasoch proti ukrajinským klubom v priemere tri góly na zápas.

tipovať ligu majstrov