Najvyššia lotériová výhra v európskej histórii pozná svojho majiteľa. Je ním obyvateľ Dánska, ktorý svoju stávku v Eurojackpote uzatvoril v supermarkete v mestečku Blavand. Vyhral rekordných
120 000 000 €.

Dánsko. Krajina, ktoré je svojou rozlohou a aj počtom obyvateľov takmer totožná so Slovenskom.

O obyvateľoch Jutského polostrova sa hovorí, že patria medzi najšťastnejších na svete. Vyznávajú filozofiu „Hygge“, akúsi severskú pohodlnosť a pohostinnosť.

Pocity, ktoré sa nedajú slovami opísať, musí za posledné dni zažívať občan malého, pobrežného mestečka Blavand, ktorý si vďaka lotérii Eurojackpot pripísal na účet astronomických 120 000 000 €.

Aký je príbeh výherného tiketu?

Šťastný muž sa k výhre prihlásil tri dni po tom, čo boli vylosované čísla: 1, 11, 17, 19, 33, 3 a 7.

„Je to neuveriteľné. Šialené. Tiket som odhodil pokrčený do šuflíka a aj keď som si bol vedomý toho, že padla hlavná výhra, nemal som sprvoti odvahu ho skontrolovať,“ odkázal prostredníctvom tlačovej správy dánskej lotériovej spoločnosti.“

Čísla boli žrebované v piatok 22. 7. 2022, dnes už rozprávkovo bohatý Dán ich skontroloval v nedeľu poobede. „Našťastie to bola správna kombinácia. Je to úžasný pocit získať takéto bohatstvo a zabezpečiť rodinu na dlhé roky,“ pripojil výherca, ktorý svoj tiket uzatvoril v tamojšom supermarkete.

Anonymita hráča zostala, pochopiteľne, utajená. Minimálne v Dánsku však budú o výhercovi hovoriť poriadne dlho. Pre tamojšiu krajinu je to veľká vec, rovnako ako pre celú Európu. Veď ešte sa nikdy nestalo, aby sa výhra v Eurojackpote rovnala sume 120 000 000 €.

Umožnila to zmena pravidiel, na základe ktorej sa navýšila celková výhra a aj počty žrebovaní. Čísla v lotérii sa losujú dvakrát do týždňa. K tradičnému piatku pribudol utorok.

Mimochodom, o desiatky miliónov hráte v každom žrebovaní. Už máte podanú svoju stávku v hre Eurojackpot?

HRAJ EUROJACKPOT ONLINE