Opäť je tu víkend a s ním aj ponuka najlepšieho európskeho futbalu. A ako si ich vychutnať lepšie, ak nie s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk. Kto sa nevie rozhodnúť, ponúkame bohatú ponuku analýz.

Novo registrovaní hráči v herni eTIPOS.sk sa navyše môžu tešiť na promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Po novom v nej hráčom stačí, aby si tipli na ľubovoľný zápas z našej ponuky. Môže to byť teda na ľubovoľný duel z futbalovej ponuky alebo aj iné zápasy a komu tip nevyjde, vrátime mu celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

FUTBALOVÉ TIPY NA VÍKEND

Lille – Monaco

Tipy: Zápas 2 – 1.gól Monaco – menej gólov ako 3,5

Vlani touto dobou držalo Lille sériu ôsmich neprehraných zápasov, vďaka ktorej si došlo pre majstrovský titul. Tento rok je však všetko inak a domáci hrajú iba o česť, pretože vyhrali len jeden z posledných šiestich zápasov, a tak už nemajú šancu zaútočiť na európske priečky. Aj napriek tomu, že Lille v minulom domácom zápase porazilo Štrasburg 1:0, volali fanúšikovia po odvolaní trénera Jocelyna Gourvenneca. Navyše sa dá očakávať, že atmosféra ešte zhustne, pretože Lille sa v predchádzajúcom kole stalo po 30 rokoch prvým tímom v Ligue 1, ktorého dvaja hráči dostali v jednom zápase červenú kartu a proti ktorému sa kopali tri penalty. To všetko sa stalo počas ich prehraného duelu s Troyes (0:3). Na rozdiel od domácich má Monako formu. Zvíťazilo už v siedmich ligových zápasoch v rade (momentálne najlepšia séria v lige) a útočí na priečky zaisťujúce účasť v Lige majstrov.

A to pritom tréner Philippe Clément tvrdí, že tím ešte nevyužil celý svoj potenciál. Avšak ak by hostia v tomto dueli zvíťazili a prvýkrát od roku 2017 zaznamenali sériu ôsmich vyhraných ligových zápasov, mohli by sa na chvíľu dostať do top 3. Niet divu, že Monako nastúpi do tohto duelu v úlohe favorita. V tejto sezóne odohralo v tejto pozícii 12 ligových zápasov vonku a prehralo len tri z nich. Na druhú stranu sa mu ale v poslednej dobe proti Lille príliš nedarilo a nevyhralo s ním ani jeden z predchádzajúcich troch duelov. Aj keď povzbudzovať by ho mohol fakt, že v posledných štyroch zápasoch, ktoré na tomto ihrisku odohralo, nastrieľalo celkom 10 gólov.

Chelsea – Wolverhampton

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Chelsea – 1.polčas Chelsea – polčas 1/zápas 1

Posledné správy naznačujú, že Chelsea by mohla čoskoro spoznať nového vlastníka, a jej hráči sa tak môžu v pokoji sústrediť na ďalšie ligové stretnutie proti Wolverhamptonu Wanderers. Nedeľná prehra na pôde Evertonu bola však už treťou porážkou v minulých šiestich zápasoch a kouč Thomas Tuchel si povzdychol, že jeho tím inkasuje až príliš ľahko. Na domácej pôde by ale Chelsea mal čakať pokojný duel, pretože aktuálne tretí tím Premier League neprehral vo vzájomnom meraní síl na svojom štadióne už od roku 1979. A v šiestich z posledných siedmich prípadov udržal čisté konto. To sa Chelsea napokon podarilo aj v poslednom domácom stretnutí proti West Hamu (1:0) a ďalšia nula by prišla vhod aj preto, že tento rok ich doma v PL udržala zatiaľ len šesť.

Wolves naposledy prehrali s Brightonom (0:3) a premárnili ďalšiu šancu priblížiť sa pohárovým priečkam, čo ich môže veľmi mrzieť predovšetkým preto, že vo zvyšných štyroch kolách ich čakajú momentálne tri najlepšie ligové celky a Norwich. Vôbec sme nehrali, len sme sa na Brighton pozerali, poznamenal trefne kouč Bruno Lage, ktorý výkon Wolves označil za vôbec najhorší od svojho nástupu. Všetky predchádzajúce štyri ligové zápasy u súperov Wolves skončili výsledkom 1:0, pričom gól zakaždým padol až v druhom polčase. Veľkú prestrelku asi nemôžeme čakať ani tentoraz, veď minuloročné vzájomné stretnutie tu skončilo 0:0 a Wolves proti Brightonu vyprodukovali len jedinú strelu na bránku.

Liverpool – Tottenham

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – viac gólov ako 3,5

Skvelý výkon v druhom polčase semifinálovej odvety Ligy majstrov zaistil Liverpoolu už tretie pohárové finále v tohtoročnej sezóne, a hlavne udržal jeho sen o zisku neskutočných štyroch trofejí nažive. V Premier League síce Liverpool stále tesne na vedúci Manchester City stráca, ale predĺžením svojej aktuálnej 15-zápasovej ligovej série bez prehry môže opäť dostať svojho konkurenta pod tlak. Reds drží nádeje na titul aj vďaka tomu, že sú jediným ligovým celkom, ktorý tento rok ešte doma neprehral.

Na Anfielde navyše udržali 12 čistých kont, s čím sa pochopiteľne žiadny iný tím v lige nemôže rovnať. Proti Tottenhamu Hotspur sa tu však Liverpoolu v tomto ohľade až tak nedarí, a aj keď s ním doma v PL neprehral už desaťkrát v rade, inkasoval hneď v siedmich prípadoch. Podobne napínavý boj o konečné umiestnenie prežíva aj Tottenham, ktorý zvádza bitku o Ligu majstrov so svojím londýnskym rivalom Arsenalom, s ktorým sa mimochodom stretne v dohrávke počas nadchádzajúceho týždňa. O tom, že Liverpool bezchybne zvláda začiatky zápasu sa všeobecne vie, ale podceniť nemôžeme ani Spurs, ktorí vyhrali všetkých 13 tohtoročných ligových duelov, v ktorých po prvom polčase viedli. V minulých piatich vystúpeniach u súperov potopil Tottenham svojim hetrikom iba Cristiano Ronaldo, Spurs vo zvyšných štyroch prípadoch trikrát vyhrali.

Ich marcová prehra v Manchestri bola ale tiež jediným z týchto piatich zápolení, v ktorom by vám vyšla stávka na to, že sa presadia oba tímy. Šance na gólovú prestrelku teraz ale nie sú malé, veď sa proti sebe postaví hneď päť z desiatich najlepších ligových strelcov a v doterajších 59 bitkách medzi Liverpoolom a Tottenhamom v PL už padlo 170 gólov.

Lazio – Sampdoria

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Lazio – viac rohov Lazio

Divoká výhra 4:3 nad Speziou z minulého kola udržala Lazio na šiestej priečke tabuľky Serie A, pričom na najbližších prenasledovateľov malo pred týmto kolom trojbodový náskok. Na tento triumf chcú Rimania nadviazať proti Sampdorii a dať tak zabudnúť na posledný duel z vlastného ihriska, v ktorom nestačili na AC Miláno gólom z predĺženia (1:2). Pokiaľ by znovu prehrali, prvýkrát od decembra 2020 by tu v lige sklamali dvakrát v rade. Celok z Janova vo večnom meste Orli o body obrali 16-krát v rade, takže sebavedomie je určite na ich strane. Proti Spezii zaznamenalo Lazio 16. tohtoročný ligový duel, v ktorom dalo aspoň tri góly. Nie je preto žiadnym prekvapením, že iba jeden tím ligy má lepšiu ofenzívu ako Rimania (70), ktorí v predchádzajúcich piatich vzájomných konfrontáciách na Stadio Olimpico nasádzali úctyhodných 19 gólov.

Sampdoria ale v minulom zápase udržala v mestskom derby proti Janovu čisté konto a rada by si to zopakovala. Dve nuly vzadu však nezapísala v lige ani raz od vlaňajšieho mája, čo trochu vysvetľuje dôvody jej tohtoročnej mizérie. Síce jej v tabuľke patrí až 15. priečka, ale na záchranu by to stačiť mohlo. Tak či tak to vyzerá, že môže skončiť najhoršie od ročníka 2012/13. Slabá defenzíva a málo čistých kont prirába koučovi Marcu Giampaolovi ďalšie vrásky na čele, ale ani útočné počínanie ho nemôže tešiť. A to hlavne na cudzích ihriskách, kde sa celok z Janova nedokázal presadiť v piatich z predošlých deviatich ligových bitiek. Predchádzajúce štyri góly mimo vlastného trávnika dali Blucerchiati v prvých polčasoch.

Betis – FC Barcelona

Tipy: Zápas X – 1.polčas bez gólov – menej gólov ako 2,5

Manuel Pellegrini síce doviedol Betis Sevilla k tretiemu triumfu v Copa del Rey v 114-ročnej histórii klubu, ale na vavrínoch so svojimi zverencami zaspať nemôže. Vo zvyšku ročníka elitnej španielskej súťaže má totiž stále o čo hrať. Štyri kolá pred koncom strácali Verdiblancos na štvrtú priečku tabuľky tri body. Pritom keby vyhrali aspoň jedno z predošlých troch ligových zápolení, mohli na tom byť lepšie. Betis sa musí rýchlo spamätať predovšetkým v ofenzíve. Na ligovej scéne sa totiž nepresadil trikrát v rade a zažíva najdlhšie čakanie na presný zásah od januára 2016. Minulé decembrové meranie síl s Barcelonou pritom rozhodol jediný gól práve v prospech andalúzskeho celku, ktorý by si tento úspech teraz rád zopakoval.

Katalánskeho giganta však na vlastnom trávniku v La Lige neskolil ani raz od marca 2008 a nikdy v histórii ho neporazil v oboch súbojoch jednej sezóny. Porážka v decembri s Betisom bola prvou prehrou kouča Xaviho na lavičke Blaugranas. Tí však nie sú práve v najlepšej kondícii, keď sa im nedarilo v troch z predošlých piatich duelov. Na rozdiel od Betisu zakončí Barcelona tohtoročný ročník bez trofeje. V nadchádzajúcej konfrontácii je však v hre najmenej 50 miliónov eur spojené s účasťou v Lige majstrov, ku ktorej majú hostia výrazne bližšie. Barcelona je po Reale druhým najlepším celkom na cudzích ihriskách a to napriek tomu, že má na svojom konte sedem nerozhodných výsledkov z úvodných 12 ligových výjazdov, po ktorých prišla súčasná séria piatich triumfov v rade. V troch z týchto piatich výhier otváral skóre Pierre-Emerick Aubameyang v úvodných 30 minútach a dobrý vstup do zápasu by borci z Camp Nou uvítali aj teraz.

Manchester City – Newcastle

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Man. City – viac gólov v 2.polčase

Nevídaný kolaps proti Realu Madrid stál Manchester City v stredu večer postup do finále Ligy majstrov. Zverenci Guardiolu sa ale musia rýchlo spamätať, v súboji o ligový titul v Premier League obhajujú prvú priečku pred dotierajúcim Liverpoolom. Príchod Newcastlu United na Etihad Stadium rozhodne nebudí hrôzu, City vyhralo 23 z posledných 28 vzájomných ligových duelov a prvé tohtoročné meranie síl ovládlo jasne 4:0. Viac strelených gólov bude možno potreba aj tentoraz, veď City inkasovalo v predchádzajúcich piatich domácich ligových zápasoch sedem gólov, čo je viac ako v predošlých 13 dohromady. Newcastle pod vedením kouča Eddieho Howea výrazne ožil a v kalendárnom roku 2022 získal v lige 32 bodov, čo pred štartom tohto kola prekonali iba Liverpool a Manchester City.

Naposledy však v súboji s priamym konkurentom domácich Liverpoolom svoju štvorzápasovú víťaznú sériu nepredĺžil a prehral 0:1. Tréner Howe nemá osobne dobré spomienky ani na Manchester City, s ktorým prehral vo všetkých doterajších 11 prvoligových vzájomných dueloch v celkovom skóre 5:34. Newcastle navyše ešte nikdy v lige na Etihad Stadium neuspel. A že by sa mu to malo podariť práve v tejto chvíli, nevyzerá veľmi nádejne. Polčasové vedenie ale môže byť krok tým správnym smerom, hostia tento rok vyhrali šesť z deviatich stretnutí, v ktorých po úvodných 45 minútach viedli.

Atl. Madrid – Real Madrid

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac žltých kariet ako 5

Real Madrid splnil svoj prvý cieľ. Biely balet sa vrátil na španielsky futbalový trón. Vďaka domácemu triumfu 4:0 nad Espanyolom Barcelona v poslednom ligovom zápase získal 35. majstrovský titul, ktorý má pre trénera Carla Ancelottiho špeciálnu príchuť. Ako prvý kouč totiž dokázal so svojimi tímami triumfovať v piatich najväčších európskych ligách. V Taliansku sa mu to podarilo s AC Miláno, v Anglicku s FC Chelsea, v Nemecku s Bayernom Mníchov a vo Francúzsku s Parížom St. Germain. V Lige majstrov navyše vyradili „pusinky“ Manchester City po famóznom závere, po ktorom si zahrajú finále proti Liverpoolu v Paríži.

Atletico je v tabuľke La Ligy na štvrtej pozícii, ligovú formu tiež nemajú oslňujúcu, keď z piatich posledných zápasov vyhrali iba dva, rovnako mrzia posledné dve ligové vystúpenia, domáca bezgólová remíza Granadou a prehra v Bilbau. Madridské derby odvekých rivalov býva vo väčšine prípadov poriadna „divočina“, inak tomu veríme nebude ani dnes, keď očakávame, že na ihrisku bude poriadne horúco. Vzájomné zápasy hovoria tiež jasnou rečou, jasne má navrch aktuálny španielsky majster. Zverenci Diega Simeoneho naposledy v lige zvíťazili s Realom ešte vo februári v 2016, Real vyhral doma posledné tri ligové zápasy proti Los Colchoneros. Na štadióne Wanda Metropolitano sa posledné dve merania síl skončili remízou.

CHCEM TIPOVAŤ