Môže byť pre slovenského fanúšika atraktívnejší zápas? Azda sotva. A je jedno, či sa bavíme o seniorskej alebo juniorskej úrovni. Hokejisti do 20 rokov štartujú svoju púť na majstrovstvách sveta duelom proti Česku. Ako dopadne? Tipni si s TIPOSOM!

Kto strelí prvý gól? Akým výsledkom sa skončí zápas? Bude v zápase predĺženie? Aj tieto stávky, rovnako ako bohatá ponuka LIVE stávok, čakajú na hráčov v herni eTIPOS.sk. Využi širokú škálu stávok, ktoré nájdeš v našej ponuke a vychutnaj si tak dokonalý zážitok zo zápasu hokejového šampionátu s podaným tiketom.

A čo môžeš očakávať v prvom dueli?

Prečítaj si našu analýzu duelu Slovensko – Česko.

Slovenskí hokejisti majú na šampionáte tím, ktorý sa bude spoliehať najmä na svoju vnútornú silu. V Edmontone absentujú hviezdy a hviezdičky ako Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Filip Mešár, Martin Chromiak, Samuel Kňažko či Marko Stacha.

Na druhej strane, vzostup slovenského hokeja potvrdzuje skutočnosť, že i tak mužstvo trénera Ivana Feneša nechce a pevne veríme že nebude do počtu vďaka prítomnosti talentov ako Adam Sýkora, Servác Petrovský, Rayen Petrovický, Oleksij Myklucha, Jakub Demek. Pevnou stenou vzadu by mal byť brankár Šimon Latkóczy.

Bude to však stačiť na Čechov?

Naši západní susedia majú vyzretý tím. V ich strede však bude minimálne na prvý duel šampionátu chýbať najväčšia hviezda – obranca David Jiříček, šestka tohtoročného draftu. Šikovný pravák z Plzne na rozdiel od Slafkovského či Nemca dostal od svojho klubu (Columbus) povolenie hrať na šampionáte, ibaže pred odchodom do Kanady mal pozitívny test na koronavírus. Musel tak zostať v domácej karanténe, po prekonaní sa však pripojí k tímu.

Česi sa v príprave naladili na turnaj výhrou 6:3 nad Rakúskom. V ich zostave figuruje ako jedna z hlavných opôr dvadsaťročný Jan Myšák, ktorého draftoval v roku 2020 Montreal. Nechýba však ani osemnásťročný mladík z tohtoročného draftu – Jiří Kulich (výber 28., hráč Buffala) či Matyáš Šapovaliv, ktorého si vybralo Vegas (pozícia 48.).

V plnej sile by bolo Slovensko favoritom zápasu. Teraz môže len prekvapiť. Aktívny hokej, ktorým sa však prezentujú nielen mládežnícke kategórie, ale aj Áčko pod taktovkou Craiga Ramsayho, by mohli byť základom dobrého výsledku.

Ak nebude prepadávať obrana a mužstvo podrží brankár Latkóczy, môžeme sa dočkať prekvapenia.

TIP TIPOSU:

Slovensko – Česko – X
1. tretina – X
Počet gólov – menej ako 6,5

tipuj slovákov na MS U20