V pohárovej Európe hája farby Slovenska už iba futbalisti Slovana Bratislava. Tí vypadli z Ligy majstrov i Európskej ligy, šancu na skupinovú fázu však stále majú v Konferenčnej lige. Podarí sa im to? Tipni si s TIPOSom!

Široká ponuka predzápasových i LIVE stávok, analýzy, livetracker a k tomu najlepšie kurzy. To čaká na hráčov v herni na eTIPOS.sk. A čo môže čakať na futbalistov Slovana? Na to sme sa zamerali v nasledujúcej analýze.

Slovanisti aj v tomto roku zaostávajú mierne za očakávaniami fanúšikov. A nielen tých. Tím Vladimíra Weissa staršieho čaká kľúčový zápas a má čo robiť, aby sa dostal do základnej skupiny Konferenčnej ligy.

chcem tipovať

Cesta futbalistov bratislavského Slovana pripomína aj v tomto ročníku jazdu na húsenkovej dráhe. Najprv sklamali belasí zaplnené Tehelné pole domácou remízou s Dinamom Batumi. Dvojzápas však napokon zachránil postupovým gólom na ihrisku súpera Vladimír Weiss mladší. Následne Slovan cestoval do Budapešti, kde ho čakalo derby s Ferencvárosom. Na nečakaný triumf vonku ale nenadviazal v domácej odvete.

Nasledovala grécka prekážka v podobe Olympiakosu. Solídna remíza z horúcej súperovej pôdy bola opäť na nič, pretože slovenský zástupca v domácej odvete prehral po penaltovom rozstrele. A keď sme si už mysleli, že to Bratislavčanom ide lepšie vonku, prišla prehra 0:1 v Mostare, ktorá opäť raz schladila belasého diváka.

Hráči popri pohárových povinnostiach veľmi dobre zvládajú ligové stretnutia, čo sa však podľa trénera Slovana podpisuje aj na ich únave.

Majster z Bosny a Hercegoviny začínal podobne ako náš šampión v predkole o Ligu majstrov. Z tejto pohárovej vetvy sa však porúčal veľmi rýchlo, keďže skončil na štíte Šeriffu Tiraspoľ, ktorý postúpil po remíze 0:0 a tesnom triumfe 1:0.

Následne sa Zrinskij predstavil už v bojoch o konferenčnú ligu. Albánsku prekážku v podobe Tirany prevýšil triumfom 1:0 a 3:2. Kým však došlo na stret so Slovanom, museli Bosniaci ešte zdolať jedného súpera. Na ceste do základnej skupiny tretej najvyššej kontinentálnej klubovej súťaže vyradili aj kazašský Tobol Kostanaj. Tentokrát však tesné výsledky hrali v ich prospech (0:0 a 1:0).

Kým slovenská súťaž je v plnom prúde a Slovan si plní aj ligové povinnosti, jeho terajší súper si svoje zápasy odkladá. Z doterajších šiestich kôl nastúpil Zrinskij iba dvakrát, pričom raz prehral a raz vyhral.

Prvý zápas ukázal veľa. Zrinskij hral „srdcom“, jeho hráči behali po trávniku, boli aktívni, vymýšľali, ako prekvapiť súpera. V koncovke sa im to raz podarilo, keď vyhrali 1:0. Táto štatistika až taká zarážajúca nie je. Pomer striel 18:2 však už áno.

Pred odvetou je domáci tábor nastavený pozitívne, ak však dlho bude stav 0:0, môže to byť problém. Slovan by si, samozrejme, želal priebeh ako v roku 2009, kedy vonku takisto prehral 0:1 a doma následne dvoma gólmi Halenára, jedným Gauchá a Sylvestra vyhral jasne 4:0.

Postup Slovana by bol skvelou správou, ale netreba byť až prílišne optimisticky naladený. Hostia budú brániť a čakať na šancu z brejkov. Ich obetavosť im môže priniesť postup do skupinovej fázy.

TIP TIPOSU:

Slovan – Mostar – X

Odvodené stávky: 1.polčas 0:0 – menej gólov ako 2,5 – postup Mostar

chcem tipovať