Najlepší proti najlepším z celej planéty. To sú majstrovstvá sveta vo futbale. Aké budú tie najbližšie v Katare? Predpovedať víťaza je náročné, konkurencia je totiž opäť veľká.

TIPUJ MS V KATARE A ZÍSKAJ PODIEL Z BONUSU 10 000 €

Titul z Ruska obhajujú Francúzi, na celková triumf si však robí zálusk minimálne desať extra silných tímov. A tak sa namiesto predpovedí a hraní sa na Sibylu poďme pozrieť na niektoré z top zaujímavostí blížiaceho sa turnaja, ktorý si môžete vychutnať aj vďaka stávkam na eTIPOS.sk, kde nájdete bohatú ponuku stávok na každý zápas MS, ako aj množstvo odvodených tipov.

A ktoré zaujímavosti prinesie tohtoročný svetový šampionát?

chcem tipovať ms

NAJskúsenejší tím

Množstvo výberov má vo svojom strede veľké hviezdy, borcov, ktorí absolvovali desiatky náročných, finálových zápasov na klubovej, ale aj medzinárodnej úrovni. Kto má však najskúsenejšie mužstvo? Je ním výber Belgicka. Európski červení diabli majú vo svojom strede ako jediní až šesť hráčov, ktorí v národnom drese odohrali 100 a viac zápasov. Konkrétne ide o sexteto: Jan Vertonghen (141), Axel Witsel (126), Toby Alderweireld (123), Eden Hazard (122), Dries Mertens (106) a Romelu Lukaku (102).
V tesnom závese za nimi je Uruguaj s piatimi stovkármi a rovnako tak domáci Katar.

NAJlepší strelec

Tu je rebríček jasný, jednoznačný. Kto sleduje futbal dlhodobo, ale hádam aj menší odborníci tušia, že najlepším kanonierom turnaja je Cristiano Ronaldo. Ikonický Portugalčan strelil počas svojej bohatej a mega úspešnej kariéry 117 gólov v 191 zápasoch, ktoré odohral za reprezentáciu. Na doterajších štyroch MS, na ktorých štartoval, strelil v 17 zápasoch 7 gólov. Koľko ich pridá v Katare?

NAJsledovanejší

Majstrovstvá sveta v Katare budú pútať pozornosť z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj netradičný termín. Doteraz vždy sa hralo po klubovej sezóne, v lete. Keďže na Arabskom polostrove by bolo v tom čase extrémne, priam nevydržateľné teplo, hrá sa v zime, teda v naplno rozbehnutej sezóne. Nejeden odborník si kladie otázku, ako to bude vyhovovať svetovým superhviezdam.

TIPUJ MS A ZÍSKAJ KAŽDÝ DEŇ BONUS AŽ DO 30 €

V Katare totiž naposledy uvidíme na MS už spomínaného Ronalda, ako aj argentínsku ikonu Lionela Messiho. Dosiahne jeden z nich na vrchol? Asi o niečo väčšie šance sa dávajú Argentíne, najmä ak prihliadneme aj na skutočnosť, že Messi na predošlých turnajoch nikdy extrémne nežiaril. Po dlhej sezóne bol mnohokrát až prílišne dobitý a vyčerpaný, čo sa podpísalo aj pod jeho výkony. Teraz je situácia iná. Sezóna je vo svojej tretine, Messi má formu. Prenesie si ju do národného tímu?

NAJmladší kapitán

Byť vodca, líder mužstva, je veľká zodpovednosť. V hokeji neraz sledujeme, ako kapitánske „C“ dostávajú aj mladí chlapci. V NHL bežne vidíme, že kapitánom je už 21, 22-ročný hráč. Pri futbale? Nehrozí. Vedeli ste, že najmladší kapitán na svetovom šampionáte v Katare bude Angličan Harry Kane? Líder Tottenhamu má vyše 29 rokov a je najmladším mužom s kapitánskou páskou. Najstarším bude Kanaďan Atiba Hutchinson, ktorý má takmer 40 rokov. Zároveň je i najstarším hráčom v poli na turnaji.

NAJviac titulov

Majstrovstvá sveta vo futbale sa hrajú od roku 1930, no v doterajšej histórii sme spoznali len osem víťazov. Uruguaj, Taliansko, Nemecko, Brazília, Anglicko, Argentína, Francúzsko, Španielsko. Menoslov najlepších z najlepších. Brazília vyhrala svetový šampionát päťkrát, Nemecko a Taliansko štyrikrát. Jedno je isté, Squadra Azzura sa ku kanárikom nepriblíži, keďže sa šokujúco neprebojovala na turnaj.
Brazília, ktorá si za posledné roky prešla pomerne veľkou obmenou kádra, bude patriť k veľkým favoritom. Najmä jej útočná sila vyzerá na papieri veľmi dobre. Podarí sa partii okolo Neymara, Gabriela Jesusa, Richarlisona, Viníciusa Juniora, Rodryga či Danieho Alvésa dokráčať znova až na vrchol? Brazília naposledy vyhrala titul ešte v roku 2002, kedy v jej strede hrali Ronaldo, Rivaldo či Ronaldinho.

chcem tipovať ms