Futbalová Liga majstrov ponúka strety najlepších tímov Starého kontinentu, ktoré si správny tipér vychutná najlepšie s podaným tiketom. A kde nájsť najlepšie kurzy? Predsa na eTIPOS.sk!

Bohatá ponuka, množstvo odvodených stávok, Stávka bez rizika do 50 € i šanca získať denný bonus za najvyšší uhádnutý kurz. To všetko ti ponúkame len na eTIPOS.sk.

A ktoré zápasy stredajšej ponuky by nemali chýbať na žiadnom tikete?

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

FC Barcelona – Viktoria Plzeň

Tipy: Zápas 1 – Handicap (-1,5) 1 – 1. gól Barcelona – 1.polčas 1

Plzni sa po troch neúspešných pokusoch opäť podarilo dostať do skupinovej fázy najslávnejšej súťaže. Osud a žreb jej prihral mimoriadne atraktívnych súperov: Inter Miláno, Bayern Mníchov a tím FC Barcelona, na ihrisku ktorého Viktoria nastúpi na úvod. Pri spojení Plzne a Barcelony si futbaloví pamätníci môžu nostalgicky zaspomínať na sezónu 2011/2012 a úplne prvú účasť Viktorie v skupinovej fáze play-off.

Vrbovcom vtedy nalosovali BATE Borisov, AC Milánov a práve Blaugranas v zostave s legendami ako Victor Valdés, Puyol, Dani Alves, Xavi, Iniesta sa samozrejme Leo Messi. Plzeň to mala extrémne ťažké a pri ľahkonohých hráčoch Barcy sa takmer nedostávala do hry. V Španielsku ešte uhrala milosrdnú prehru 0:2, doma ale podľahla 0:4. Celkom oprávnene, vtedajšia FCB bola ako z iného sveta. Barcelona prešla zákonitou a pomerne bleskovou generačnou výmenou.

Okolo osi ter Stegen-Piqué-Busquets postavila talentovaný tím plný zázračných mladíkov ako Gavi, Pedri, Joules Koundé, Alejandro Balde či Eric García. Dres Blaugranas od tejto sezóny navyše oblieka i Robert Lewandowski, momentálne azda najplatnejší hráč v 16-tke súpera na svete, a najnovšie tiež pravý wing-back Héctor Bellerín, navrátilec z Arsenalu. Kvalitnú hru a výsledky z prípravy si Barcelona preniesla aj do začiatku ligového ročníka, po bezgólovej remíze s Vallecanom uhrala v ďalších troch dueloch La Ligy plný počet bodov, i keď nemala úplne najťažších súperov (San Sebastian, Valladolid, trápiaca sa Sevilla). Sezóna sa len rozbieha a opory Plzne už majú za sebou 12 zápasov.

Viktoria totiž v LM štartovala od druhého kvalifikačného kola a postupne vyprevadila HJK Helsinki, Sheriff Tiraspoľ a Karabach s celkovou bilanciou 5 víťazstiev a 1 remíza. Navlas rovnakú bilanciu má Plzeň aj v českej Fortuna lige. Všetky zápasy Viktoriánov zatiaľ odchytal gólman Staněk a odohral obranca Havel, záložníci Bucha so Sýkorom a útočníci Mosquera s Chorým. V Plzni pôsobí aj malá slovenská enkláva, menovite brankár Marián Tvrdoň, záložník Erik Jirka a útočník René Dedič, ten sa ale na súpisku pre Champions League nedostal. Prekvapením by bolo samozrejme hocičo iné ako víťazstvo Barcelony.

Ajax – Glasgow Rangers

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov v 2.polčase

Trojnásobný holandský majster Ajax Amsterdam začína svoju púť tohtoročným ročníkom Ligy majstrov v Johan Cruijff Arene konfrontáciou s Rangers. Tím trénera Alfreda Schreudera po letnom nájazde niekdajšieho trénera amsterdamského klubu Erika ten Haga výrazne oslabil, ale v kabíne sa hlásilo aj zopár nových tvárí. Domácim v tejto sezóne vychádzajú začiatky zápasov, keď po prvej polovici viedli v štyroch z piatich ligových duelov. Navyše sa im darí aj na scéne milionárskej súťaže, v ktorej neprehrali v siedmich z predchádzajúcich ôsmich stretnutí.

Rangers cez víkend utrpeli ťažkú ​​porážku v Old Firm derby, keď od Celtiku dostali výprask 0:4, čo značne pošramotilo ich majstrovské ambície hneď v úvode sezóny. Nie je sa preto čo čudovať, že kouč Giovanni van Bronckhorst po zápase nebol dvakrát nadšený a povedal, že niečo také sa už nesmie opakovať. Jazdcov čaká prvá účasť v základnej skupine LM od sezóny 2010/11 a treba dodať, že cesta do nej nebola jednoduchá. V súbojoch s Royale Union aj PSV v predkolách totiž museli doťahovať manko. A to sa vždy podarilo. Ich víťazstvo v Eindhovene 1:0 prinieslo prvý gól zo súperoveho ihriska po troch bitkách v európskych pohároch a bolo iba druhým triumfom z minulých 12 pokusov.

Atl. Madrid – FC Porto

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Atl. Madrid – viac rohov Atl. Madrid

Na desiatu účasť v Lige majstrov v rade sa teší Atlético Madrid, na ktorého lavičke už viac ako dekádu sedí argentínsky kouč Diego Simeone. Dlhodobým cieľom Atlétov je zisk ušatého pohára. Najbližšie k nemu boli v sezóne 2015/16, kedy došli až do finále.Do súboja s Portom vstupujú domáci s bilanciou 2-1-1 a s vedomím toho, že v predchádzajúcom súboji na Estadio Metropolitano padli s Villarrealom 0:2. Portugalskí majstri v posledných dvoch ročníkoch skončili v základnej skupine LM, čo si rozhodne nechcú zopakovať. Lenže pohľad na ich predchádzajúce výsledky u súperov v Champions League im veľmi optimizmu nedodá. Proti súperom zo Španielska sa Portu v LM veľmi nedarí.

V 25 konfrontáciách oslavovali Draci výhru len sedemkrát a ideálna zďaleka nie je ani bilancia trénera Sérgia Conceiçãa proti Simeonemu (0-1-1). Na druhú stranu iba Real Madrid a Barcelona sa v základnej skupine LM predstavili častejšie (27-krát). Aj preto môžu byť hráči portugalského celku veľmi nepríjemným súperom a určite budú chcieť nadviazať na víkendový triumf z ihriska Gil Vicente pomerom 2:0.

Inter Miláno – Bayern

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas X – menej gólov ako 3,5

V základnej skupine C Ligy majstrov, inak tiež nazývanej skupinou smrti, je na programe repríza finále milionárskej súťaže z roku 2010 medzi Interom a Bayernom, ktoré skončilo lepšie pre taliansky celok. Ten cez víkend nezvládol milánske derby s AC a po prehre 2:3 sa tak na dôležitú bitku nenaladil podľa svojich predstáv. V Sérii A to zatiaľ z pohľadu Interu nie je to pravé „orechové“. Aspoň, že sa mu darí na vlastnej pôde, kde zatiaľ vyhral všetky zápasy. To však zďaleka neplatí pre Champions League.

Na svojom štadióne totiž Nerazzurri pred vlastnými tribúnami ovládli iba jeden z posledných šiestich úvodných duelov sezóny. Všetky tri výhry bavorského giganta vo vzájomných konfrontáciách totiž prišli v Taliansku. Zaujímavé je, že nikdy v histórii sa v dueloch týchto dvoch tímov neradoval ten, ktorý bol v úlohe domáceho. Ani borci z Mníchova sa na nadchádzajúce meranie síl nenaladili najlepšie, keď v Bundeslige cez víkend len remizovali s Unionom Berlín 1:1. Nemecký tréner verí, že jeho zverenci dokážu skupinu, v ktorej sa predstaví aj Barcelona s Plzňou, vyhrať. Dobré by bolo za týmto cieľom vykročiť víťazne, čo by nemusel byť problém.

Proti súperom z Apeninského polostrova Bayern v LM neprehral desaťkrát v rade. Navyše ovládol 17 z 18 duelov v základných skupinách najprestížnejšie klubové súťaže za uplynulé tri roky a ani raz neprehral. Ak sa hosťom na túto bilanciu podarí nadviazať, budú na dobrej ceste zopakovať celkový triumf zo sezóny 2019/20.

Neapol – Liverpool

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – v 2. polčase viac gólov

Los Ligy majstrov si s účastníkmi opäť zahral a tretíkrát za posledných päť ročníkov zviedol do jednej základnej skupiny Neapol s Liverpoolom. Taliansky celok vstúpil do aktuálnej sezóny veľmi slušne, keď sa pýši najlepšou ofenzívou v Sérii A a bez porážky sa drží na čele tabuľky. Neapol začína svoje ťaženie Champions League siedmykrát na vlastnom trávniku, kde prehral len tri z 21zápasov. Stadio Diego Armando Maradona sa za ten čas ukázal byť veľmi nevľúdny k súperom z Anglicka. Domáci tím tu totiž ovládol päť zo šiestich takýchto súbojov v milionárskej súťaži. Zaujímavé je, že dvakrát na tomto ihrisku padol práve Liverpool, a to vždy bez streleného gólu. Liverpool sa dosť možno nemôže dočkať, až opustí Anglicko. Úvod Premier League mu totiž hrubo nevyšiel, pretože vyhral len dva zo šiestich zápasov.

Šesťnásobní úspešní dobyvatelia Európy však v minulosti na tejto scéne vždy dokázali zaradiť iný rýchlostný stupeň. V minuloročnej sezóne, v ktorej zvíťazili vo všetkých šiestich dueloch v základnej skupine, sa tretíkrát za uplynulých päť rokov prebojovali do finále. Teraz môžu hostia prepísať históriu. Ešte nikdy sa totiž žiadnemu anglickému tímu nepodarilo vyhrať sedem zápasov v základnej skupine LM v rade. Vlani sa Reds stali prvým celkom, ktorý ovládol všetkých šesť vonkajších stretov v Champions League a po zápise do histórie tú istú aj teraz. Za kanálom La Manche sa síce futbalisti z mesta Beatles neprezentujú optimálnou formou, v Taliansku by to ale mohlo byť niečo iné. Na Apeninskom polostrove sa totiž darí koučovi Jürgenovi Kloppovi, ktorý tu vyhral trikrát v rade a zakaždým jeho zverenci strelili aspoň dva góly.

chcem hrať