Opäť je tu víkend a s ním ponuka najlepšieho futbalu. Anglická Premier League ponúka jeden šláger za druhým, ktorý určite nemôže chýbať na žiadnom tikete!

Nevieš sa však rozhodnúť, na koho si tipnúť? Možno ti pomôžu naše analýzy. No a nezabudni, že pri podávaní svojho tiketu môžeš u nás využiť pridané tlačidlo maximálneho vkladu, ktoré ti ušetrí čas a prepočty. Vyskúšaj ho ešte dnes!

chcem tipovať

PREMIER LEAGUE

Nottingham – Liverpool

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Liverpool

Nottingham Forest sa do Premier League vrátil po dlhých 23 rokoch, a hoci úvod bol pre nich priaznivý, následne prišli samé sklamania. Domáci nevyhrali už deväť ligových stretnutí v rade a trčia v zostupovom pásme. Forest sa vracia na City Ground po dvoch vonkajších zápasoch, v ktorých nedal ani jeden gól. Liverpool si vďaka výhram 1:0 nad Manchestrom City a West Hamom pripísal svoju prvú trojzápasovú víťaznú sériu v tejto sezóne a posunul sa na siedme miesto. Zverenci Jürgena Kloppa zároveň prvýkrát v tomto ročníku udržali dve čisté kontá v rade. Liverpool v lige s nováčikmi súťaže neprehral už deväťkrát v rade a je veľkým favoritom duelu.

Everton – Crystal Palace

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Toffees po troch prehrách v rade sú zase opäť nepríjemne blízko zostupovému pásmu. Už dlhých 265 minút nedokázali zverenci Franka Lamparda skórovať a pri minulom vystúpení na pôde Newcastlu United ani nevystrelili na bránu. Crystal Palace sa drží v strede tabuľky a v posledných šiestich ligových zápasoch prehralo len raz, a to ešte gólom zo samotného záveru zápasu proti silnej Chelsea. Na tomto štadióne sa ale hosťom v poslednej dobe veľmi nedarí a nevyhrali tu už sedemkrát v rade. Palace by sa mohlo stať iba druhým tímom v histórii PL, ktorý uhrá tri vonkajšie bezgólové remízy v rade.

Manchester City – Brighton

Tipy: Zápas 1 – handicap (1,5) 1 – 1. gól City

Manchester City prišiel cez víkend v Premier League o svoju tohtoročnú neporaziteľnosť. City doma vyhralo od aprílovej remízy s Liverpoolom deväť ligových stretnutí v rade a túto sériu zahájilo zhodou okolností víťazstvom nad Brightonom. Nový hostí kouč Roberto De Zerbi tak stále čaká na svoju úvodnú výhru a jeho zverenci nepremenili od posledného gólu už 54 streleckých pokusov. Brighton nevyhral vonku v lige už trikrát v rade, avšak jediný bod v danom období uhral na pôde Liverpoolu. Proti silným súperom teda nie je bez šance. Manchester City dal už v piatich po sebe idúcich domácich zápasoch PL minimálne štyri góly. To sa naposledy podarilo Tottenhamu v roku 1963.

Chelsea – Manchester Utd.

Tipy: Zápas X – 1. gól ManU – viac gólov v druhom polčase

Oba celky sa zžívajú s novými trénermi, pričom Graham Potter od svojho príchodu z Brightonu ešte na lavičke domácich Blues ani raz neprehral. Zlepšenie po konci éry Thomasa Tuchela je predovšetkým dielom nepriestupnej obrany Chelsea, ktorá v danom období inkasovala len dvakrát. Chelsea mala iba dva dni odpočinku po stredajšej bezgólovej remíze s Brentfordom, únavu by však domácim mohlo pomôcť striasť aj vedomie, že ich čaká zápas na Stamford Bridge, kde od apríla ani raz neprehrali.

Hostia sú po výhre nad Tottenhamom, červení diabli prehrali len jediné z predchádzajúcich 11 vzájomných meraní síl a veriť si budú aj tentoraz. Problémy im evidentne nerobia ani výjazdy mimo Old Trafford, pretože z posledných šiestich vonkajších duelov ich dokázali vyhrať hneď päť. Rovnako ako absencia Cristiana Ronalda, ktorý nedostal proti Spurs šancu a v závere zápasu na protest urazený odišiel, za čo dostal dištanc a nebude proti Chelsea figurovať na súpiske.

Napriek nedávnym nezdarom dokázala Chelsea poraziť Manchester United v PL už v 18 prípadoch – viackrát sa to nikomu inému nepodarilo.

Tottenham – Newcastle

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Tottenham – oba tímy strelia gól

Tottenham prehral v týždni na Old Trafford 0:2 a začínajú sa objavovať prvé pochybnosti o tom, či má vôbec šancu obhájiť svoje minuloročné umiestnenie v prvej štvorke. Len v dvoch z predchádzajúcich desiatich domácich víťazných stretnutí dali Spurs iba jeden gól, čo bola často pochopiteľne zásluha predovšetkým dvojice Harry Kane – Son Heung-Min. Newcastle United určite ešte úplne nezabudol na vysokú prehru 1:5, ktorú tu utrpel v apríli. Magpies v stredu vydreli tri body v súboji s Evertonom a neprehrali už šiestykrát v rade, vďaka čomu si upevnili svoju pozíciu v prvej šestke. Newcastle sa tak aj naďalej zdá byť na správnej ceste k prvej účasti v európskych pohároch od sezóny 2012/13. V každom z posledných štyroch vzájomných októbrových duelov sa presadili oba tímy.

chcem tipovať