Kurzová ponuka na eTIPOS.sk vykročila hráčom oproti. Tipérom ponúkame jednu z najlepších a najväčších kurzových príležitostí na slovenskom trhu. Neváhaj a využi ju ešte dnes.

Počas víkendu sa hrá znova množstvo zápasov, aj v Premier League. Nevieš sa však rozhodnúť, na koho si tipnúť. Možno ti pomôžu naše analýzy.

No a nezabudni, že pri podávaní svojho ideálneho tiketu môžeš u nás využiť pridané tlačidlo maximálneho vkladu, ktoré ti ušetrí čas a prepočty. Vyskúšaj ho ešte dnes!  

Aston Villa – Southampton

Tipy: Zápas 1 – menej gólov ako 2,5 – 1. polčas X – 1. gól Aston Villa

Program minulého kola Premier League bol v reakcii na smrť britskej kráľovnej Alžbety II. odložený, a posledným výsledkom Aston Villy tak zostáva prekvapivá remíza proti úradujúcim šampiónom z Manchestru City (1:1). Tréner Steven Gerrard si mohol po troch prehrách v rade trochu vydýchnuť, ale tentoraz bude po svojich zverencoch na úteku zo zostupového pásma požadovať jednoznačne tri body. Villa ale doma v lige v tejto sezóne ešte nevyhrala. Gerrarda trápi predovšetkým defenzíva, ktorá v domácom ligovom zápase neudržala čisté konto už šesťkrát v rade, ale teraz to bude chcieť zmeniť. V minulom ročníku tu Aston Villa dokázala poraziť Southampton 4:0, čo ale bolo jej jediné domáce víťazstvo proti tomuto súperovi v posledných siedmich prípadoch. Jediná strela na bránku v minulom súboji s Wolverhamptonom mohla len ťažko priniesť Southamptonu nejaký lepší výsledok ako prehru 0:1.

Saints tak v posledných štyroch kolách uhrali dve výhry a dve prehry, a práve nevyrovnané výkony sú tým, čo momentálne trápi trénera Ralpha Hasenhüttla zo všetkého najviac. Hosťom sa vonku v poslednej dobe nedarí a v minulých desiatich ligových vystúpeniach na pôde súperov vyhrali len raz. Termín by ale Southamptonu mohol teoreticky vyhovovať – ​​v piatkových dueloch PL neprehral už päťkrát po sebe, a keď v tento deň nastúpil naposledy vonku, bola z toho výhra 3:0 v Norwichi. Southampton inkasoval ako prvý už v piatich tohtoročných ligových zápasoch – najčastejšie zo všetkých.

Nottingham – Fulham

Tipy: Zápas X2 – 1. gól Fulham – viac gólov v 2. polčase

Nottingham Forest bol v letnom prestupovom období s prehľadom najaktívnejším britským klubom – priviedol 22 nových hráčov. Tí si na seba ale musia najprv zvyknúť, čo potvrdzuje aj 11 inkasovaných gólov v posledných troch zápasoch. Odloženie minulého kola a viac času na zohranie teda trénerovi Cooperovi mohlo prísť vhod. Domáci dokázali vo svojom úvodnom vystúpení na štadióne City Ground poraziť West Ham 1:0, potom tu ale dvakrát prehrali. Na pováženú to bolo predovšetkým minule, kedy premárnili polčasové vedenie 2:0 nad Bournemouthom a nakoniec nebrali ani bod. Na nálade fanúšikom nepridala ani skutočnosť, že práve tréner Cooper je jedným z hlavných ašpirantov na uvoľnené miesto na lavičke Brightonu.

Manažér Marco Silva musí byť naopak so vstupom Fulhamu do tohtoročného ročníka Premier League spokojný. Vyrovnaná bilancia (2-2-2) predstavuje po šiestich kolách lepší začiatok, než aký mal Fulham v štyroch z posledných piatich prvoligových sezón a ďalší rýchly návrat do druhej ligy si teraz nikto nepripúšťa. Hostia sa navyše pokúsia nadviazať na oslnivú výhru z vlaňajšieho októbra, kedy sa na tomto štadióne radovali po výsledku 4:0. Dvoma gólmi sa na tom vtedy nepodieľal nikto iný ako Aleksandar Mitrović, ktorého góly doviedli Fulham až k celkovému prvenstvo v Championship. Piatkový termín ale možno nebude tým pravým – hostia v tento deň nevyhrali v PL už päťkrát v rade. Ak by ale smolu prelomili, mohli by vyrovnať svoju doposiaľ najdlhšiu sériu vonkajších výhier proti jednému konkrétnemu súperovi od chvíle, keď medzi rokmi 1972-84 štyrikrát uspeli na štadióne Middlesbrough.

Wolverhampton – Manchester City

Tipy: Zápas 2 – handicap (-1,5) 2 – 1. gól Man. City – gól Haaland

Bruno Lage si mohol po prvej výhre Wolves v tohtoročnom ročníku Premier League vydýchnuť. Cestu smerom k pohárovým priečkam ale stále brzdí skutočnosť, že nikto iný nedal tento rok v PL menej gólov a tiež jediná výhra v posledných šiestich domácich ligových vystúpeniach. Zmeniť by to mal príchod odhodlaného strelca a dvojnásobného víťaza ligy Diega Costu. Ten v drese Chelsea skóroval celkom v 45 ligových stretnutiach, v ktorých jeho tím utrpel iba tri prehry. V osemnástich prípadoch potom Costa zaznamenal aj víťazný gól. Manchester City si v týždni poradil v domácom súboji v Lige majstrov s Dortmundom a na Molineux sa vracia štyri mesiace po tom, čo tu vyhral 5:1.

Na tento zápas spomína predovšetkým Kevin De Bruyne – stal sa iba druhým hráčom City, ktorý zaznamenal v jednom prvoligovom súboji na ihrisku súpera štyri góly. Predtým sa to podarilo Edinovi Džekovi v auguste 2011. City neprehralo vonku v lige už 21 duelov v rade. Momentálne sa tak delí o štvrté miesto z hľadiska najdlhších vonkajších sérií v anglickej najvyššej súťaži bez prehry spolu s Liverpoolom a Nottinghamom Forest, ktoré by v prípade ďalšieho úspechu prekonalo.

Newcastle – Bournemouth

Tipy: Zápas 1X – 1. gól Newcastle – v 2. polčase skórujú oba tímy

Newcastle United mohol nečakanú ligovú pauzu využiť na upokojenie svojich naštrbených nervov. Predtým totiž už v druhom zápase v rade prišiel rozhodnutím VARu o dosť možno víťazný gól. Eddie Howe bol veľmi prekvapený, keď video zasiahlo aj proti Crystalu Palace, s ktorým jeho tím následne remizoval 0:0. Newcastle tak pod jeho vedením prvýkrát nevyhral v lige v piatich po sebe idúcich dueloch a na víťaznú vlnu sa bude chcieť vrátiť v súboji s bývalým zamestnávateľom svojho trénera – keďže na severovýchod mieri Bournemouth. Domáci prehrali v St. James‘ Park jediný z posledných 13 ligových stretnutí a tiež iba raz tu v danom období inkasovali dva alebo viac gólov.

Dobré spomienky majú aj na Bournemouth, s ktorým neprehrali už päťkrát po sebe. Bournemouth v minulom kole zmazal dvojgólovú stratu z prvého polčasu v súboji s ďalším nováčikom Nottinghamom Forest, ktorý porazil 3:2. Cherries tak pod dočasne menovaným trénerom Garym O’Neilom vybojovali v dvoch zápasoch štyri body a v zlepšených výkonoch budú chcieť pokračovať. Stále však platí, že viac ako ich 18 gólov nikto doteraz v histórii Premier League v úvodných šiestich kolách neinkasoval. Hostia stále hľadajú nového trénera, ktorý bude mať za úlohu zlepšiť ich defenzívnu činnosť na pôde súperov. Práve tam totiž inkasovali 15 z celkových 18 gólov. V Newcastli nás tak dosť možno čaká zaujímavý zážitok. Bournemouth dokázal skórovať v siedmich vzájomných meraniach síl v rade a v posledných piatich z nich sa to podarilo aj súperovi.

Tottenham – Leicester

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Tottenham – Leicester nestrelí v 1. polčase gól

Antonio Conte spoznal, ako rýchlo sa môže frustrácia z bezgólovej remízy zmeniť na hnev, keď Tottenham dvakrát inkasoval v utorkovom zápase Ligy majstrov so Sportingom Lisabon v nastavenom čase a prehral 0:2. Prvá súťažná prehra tohtoročnej sezóny je na svete a Conte by sa možno nehneval za ďalší odklad, o ktorom sa v súvislosti s týmto duelom hovorilo. Nestalo sa a môžeme tak čakať zaujímavé zmeny v zostave. Conte vyhlásil, že o nasadení hráčov rozhodne ich aktuálna forma a nie meno. Podľa jeho slov si totiž Spurs mohli viesť podstatne lepšie, ale namiesto toho inkasovali prvýkrát od remízy s Chelsea v polovici augusta minimálne dva góly.

Leicester City však porazili v Premier League už trikrát v rade, a to aj napriek tomu, že v piatich zo šiestich polčasov dokázali skórovať oba tímy. Leicester prehral päť ligových zápasov v rade a v tohtoročnej ligovej sezóne inkasoval už 16 gólov. Šanca na ďalšiu prestrelku teda rozhodne žije. Hostia podobne zlý vstup do ligového ročníka od vzniku PL nepamätajú a štatistika hovoriaca, že klub nikdy v ére kouča Rodgersa neskončil horšie ako ôsmy, je ohrozená. Niet divu, že sa povráva, že prezident Aiyawatt Srivaddhanaprabha vážne premýšľa o trénerovej budúcnosti.

Rodgers označil predchádzajúce dva mesiace za najnáročnejších v kariére a Tottenham v tomto okamihu rozhodne neuvidí rád. Ako tréner s ním totiž s výnimkou pôsobenia v Liverpoole prehral v šiestich z deviatich prípadov. A platilo to aj v štyroch z posledných piatich, keď proti nemu stál s Leicesterom.

chcem hrať