Slovensko je právom považované za veľmi romantické. Svojou neuveriteľnou atmosférou vie očariť nielen zaľúbených, ale aj tých, ktorí svoju lásku ešte stále hľadajú. Veľa romantických miest je notoricky známych, niektoré zatiaľ zostávajú pred návštevami stále ukryté. Tak či onak, zo všetkých miest si viete podať LOTO a nakloniť si misky váh pre život neobmedzených možnosti a užívať si ho naplno.

Banská Štiavnica

Historické slobodné banské mesto pozná každý, kto sa niekedy ocitol na strednom Slovensku. Nenavštíviť toto nádherné miesto by bolo veľkou chybou, označované je aj ako slovenská Verona, alebo mesto, kde sa zrodil jeden z najväčších príbehov lásky. Príbeh dievčaťa, ktoré ukradlo srdce básnikovi. Známa Marína. V Banskej Štiavnici si okrem romantických prechádzok nádhernými uličkami, môžete uložiť svoju lásku do jedinečnej banky, ktorá uchráni a uschová jej tajomstvo.

Bojnický zámok

Romantický zámok v Bojniciach už svojou krásou a povesťou dávno prekročil hranice Slovenska a je veľmi vyhľadávanou atrakciou aj zo zahraničia. Je dominantný a jasne viditeľný už z väčšej časti horného Ponitria. Doprajte svojej polovičke nezabudnuteľnú noc na zámku, kde na jednom mieste dýcha kúzlo histórie aj rozprávky. Gróf Pálffy podľa legendy nechal na jednu z veží Bojnického zámku na znak svojho žiaľu z nešťastnej lásky a utrpenia osadiť zlatú tŕňovú korunu.

Čičmany

Jednu z najmalebnejších dediniek s drevenicami vyzdobenými typickými bielymi vzormi netreba nikomu predstavovať. Najmä v letných mesiacoch miesto, kde sa akoby zastavil čas, ožije romantickými pármi zo všetkých kútov Slovenska.

 

Trenčiansky hrad

Jedna z najstarších, ale i najkrajších slovenských povestí rozpráva o OmaroviFatime Studni lásky. Viaže sa k láske tureckého pašu Omara ku krásnej Fatime, zajatkyni na Trenčianskom hrade. Za jej slobodu sľúbil vykopať na hradnom brale studňu.

Slovenské jaskyne

Demänovská jaskyňa slobody, Dobšinská ľadová, Harmanecká, Driny a desiatky ďalších jaskýň každoročne navštívia tisíce návštevníkom, dychtiacich po aspoň kúsku romantiky. Obľúbeným trikom nejedného turistického sprievodcu býva zhasnutie svetla na niekoľko sekúnd, aby si aj potme vychutnali podzemnú romantiku s blízkym človekom.

hrať loto