Sláva víťazom, česť porazeným. Hokejovú slávu si po finálovej sérii s Popradom vychutnávali hráči Zvolena, ktorí suverénnym spôsobom ovládli skončený ročník TIPOS Extraligy. Ten sa napokon odohral v kompletnom formáte, vrchol sezóny si dokonca z tribún vychutnali aj fanúšikovia.

Hráči spod Pustého hradu potvrdili, že v ročníku 2020/2021 nemali na slovenskej hokejovej scéne konkurenciu. Zverenci trénera Petra Oremusa vyhrali základnú časť, v play-off stratili len dva zápasy.

V 1. kole vyraďovacej fázy prešli hladko cez Nové Zámky (4:0), v semifinále si poradili so Slovanom (4:1), a rovnako tak len jeden zápas prehrali vo finálovej sérii s Popradom.

Slávnostný ceremoniál sa niesol po splnení všetkých protipandemických opatrení vo veľkom zvolenskom štýle. Hráči spoločne dvihli nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu a so stovkami prítomných fanúšikov mohli osláviť tretí titul v klubovej histórii.

Pohár pre majstrov, rovnako ako Zlatú korčuľu pre najlepšieho hráča play-off, ktorým sa stal Popradčan Dávid Skokan, odovzdal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS Marek Kaňka.

Náročná covidová sezóna je teda za nami. Ako sa hovorí, ľahšie je titul získať, ako ho obhájiť. Tak sa nechajme prekvapiť, či sa Zvolenčanom podarí aj v ďalšom ročníku potvrdiť dominanciu, ako to dokazovali v uplynulých mesiacoch.

Spoločnosť TIPOS ako hrdý generálny partner extraligy sa už teraz teší na začiatok novej sezóny 2021/2022.