Vianočné sviatky každoročne ovplyvňujú pravidelné žrebovania v číselných lotériových hrách. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. zo zákona neprijíma stávky, nežrebuje a ani nevypláca výhry na Štedrý deň a ani na Prvý sviatok vianočný.

Tento rok pripadne Štedrý deň (24.12. 2020) na štvrtok. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. zo zákona v tento deň neprijíma stávky, nežrebuje a ani nevypláca výhry. V tento deň sa tiež nebudú predávať žreby a nebude možné ani registrovať pokladničné doklady do Národnej bločkovej lotérie (NBL), vypnutá bude aj internetová herňa.

Rovnaké obmedzenie platí aj pre Prvý sviatok vianočný (25. decembra), avšak tento rok pripadol spomínaný sviatok na piatok, kedy sa žrebujú len výherné čísla v medzinárodnej lotérii Eurojackpot a žrebuje sa aj výherné šesťčíslie pre doplnkovú hru Eurojackpot JOKER. Preto môžu hráči aj v tento sviatočný deň výnimočne uzatvárať stávky v lotérii Eurojackpot a v dolnkovej hre Eurojackpot JOKER – a to prostredníctvom online terminálov na otvorených predajných miestach, cez internet alebo cez SMS. V ostatných lotériách, ktoré prevádzkuje spol. TIPOS, sa na Prvý sviatok vianočný neprijímajú stávky a ani sa hráčom nevyplácajú výhry.

Druhý sviatok vianočný (26. decembra) pripadne na sobotu. V tento deň bude štandardná doba prevádzky, vykonávajú sa všetky transakcie – príjem stávok, overovanie a výplata výhier v číselných lotériách, predaj žrebov, overovanie a výplata výhier v okamžitých lotériách, aj registrácia pokladničných dokladov. Uskutoční sa žrebovanie výherných čísel pre lotérie, ktoré sa štandardne žrebujú v sobotu. Internetové hry budú bez obmedzení.

Na Silvestra (vo štvrtok 31. decembra 2020), na Nový rok (v piatok 1. januára 2021) a v nasledujúcich dňoch nového roka bude štandardná doba prevádzky, bude umožnený aj predaj a overovanie stieracích žrebov a registrácia pokladničných dokladov, uskutoční sa zvyčajné žrebovanie hier. Internetové hry budú bez obmedzení.

Šťastné a pokojné vianočné sviatky, plné hojnosti a radosti, Vám želá TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.