Slovenskí futbalisti nevstúpili do roka 2022 to správnou nohou, keď prehrali s Nórskom 0:2. Teraz majú šancu na revanš, keď sa stretnú s účastníkom posledných ME, Fínskom. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSom vo vynovenej športovej sekcii plnej inovácií s najlepšími kurzmi na trhu, nadupanou LIVE ponukou a množstvom bonusov, ktoré nájdeš na eTIPOS.sk.

Posledná šanca zapojiť sa a zmeniť poradie Marec Cupu o 4 500€? Aj vďaka zápasu Fínska so Slovenskom to je možné. Stačí ho len umiestniť na tiket s minimálnym vkladom 5 € a za každú správne vyhodnotenú stávku s kurzom 1,25 a viac získaš 1 bod do rebríčka.

Navyše za tip na zápas Fínsko – Slovensko získaš ďalší bonus a to 20 voľných spinov do hry Lucky elements, kde si každým spinom môžeš vytočiť tisícové výhry!

Prípravný zápas FÍNSKO vs. SLOVENSKO

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5 – prvý polčas nepadne gól

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča sa po návrate z Osla predstavia v prípravnom zápase na neutrálnej pôde v španielskej Murcii na Estadio Enrique Roca, kde hráva svoje domáce zápasy klub Real Murcia. Nebudú však hrať proti Španielsku, ale Fínsku.

Futbal, na rozdiel od hokeja, nepatrí medzi domény tohto severského národa. Na záverečných turnajoch ako sú majstrovstvá sveta či majstrovstvá Európy sa Fíni prakticky neobjavujú. Na konte však majú účasť na EURO 2020, ktoré sa z dôvodu pandémie odohralo o rok neskôr. Fíni vyhrali úvodný zápas s Dánskom, po následných dvoch prehrách však skončili v skupine. Na tohtoročné MS 2022 v Katare sa nekvalifikovali.

V D-skupine skončili na treťom mieste za prvým Francúzskom a druhou Ukrajinou. V poslednom kole mali šancu Ukrajinu preskočiť a dostať sa na barážovú priečku, lenže poraziť Francúzov bol pre nich priťažký údel aj na domácej pôde, prehrali 0:2.

Slováci vstupujú do futbalového roka 2022 najmä s úmyslom prinavrátiť si stratené pozície. A to v rámci Ligy národov, kde sa musíme vyhrabať z prepadliska v C-divízii, tak aj v kvalifikácii, aby sme opäť bojovali o priamy postup na záverečný turnaj.

Slovensko a Fínsko sa na trávniku zatiaľ stretli iba jediný raz. V roku 2014 sme tohto súpera porazili 2:1 napriek tomu, že skutočne nevyzeral odovzdaným dojmom. O góly sa postarali už v 1. a 7. minúte Filip Hološko a Marek Hamšík. Za Suomi znižoval v nadstavenom čase prvého polčasu Tomáš Hubočan vlastný gólom.

Ani jeden z tejto trojice v Murcii určite nenastúpi, ale už vtedy bol vo fínskej bráne Lukáš Hrádecký, ktorý je tam dodnes.

Tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič by mal mať v utorňajšom prípravnom stretnutí s Fínskom k dispozícii všetkých futbalistov okrem Tomáša Suslova. Ten sa zranil v piatkovom dueli v Nórsku (0:2).

Fíni strelili za posledných 13 zápasov len raz v zápase dva a viac gólov. Slováci sú na tom síce o niečo lepšie, ale aj tak sa nedá očakávať zápas bohatý na góly.

ZÁPASOVÁ PONUKA