Slovenskí „Sokoli“ vstúpili do druhého kvalifikačného trojzápasu cennou remízou v slovinskej Ľubľane, kde sa im v poslednej dobe veľmi nedarilo.  Na zverencov Štefana Tarkoviča teraz čakajú dve domáce konfrontácie proti Chorvátsku a Cypru. Slovensko ako jediný tím skupiny H ešte neokúsil pocit prehry. Bude táto štatistika platiť aj po zápase s Chorvátskom? Tipni si s TIPOSOM na prestížny kvalifikačný zápas!

SLOVENSKO – CHORVÁTSKO – X

  • v 1. polčas nepadne gól
  • v zápase padne menej gólov ako 2,5

Góly (ak vôbec nejaký uvidíme) očakávame v zápase až po prestávke, prvú štyridsaťpäťminútovku by mali mať pevne rukách brankári a spoľahlivé obrany. Chorváti inkasovali zatiaľ v boji o MS v Katare 2022 jediný gól, ktorým prehrali na horúcej pôde v Slovinsku. Slovensko trikrát obstálo v prvom polčase bez inkasovaného gólu, s výnimkou katastrofického duelu s Maltou, ale ten už hodila partia okolo Hamšíka a Škriniara zdá sa za hlavu.

Na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne privítame lídrov skupiny z Chorvátska, po bezgólovej remíze v Rusku sú „Vatreni“ na čele vďaka priaznivejšiemu skóre.

Naši reprezentanti sa zamerajú najmä na spoľahlivú defenzívu. „Zaťaženosť niektorých hráčov v rýchlom zápasovom tempe je enormná, Ivan Schranz hral v krátkom čase tretí, Marek Hamšík štvrtý duel. Zmena, o ktorej sme nielen hovorili, bola vo viacerých herných komponentoch, dnes je potrebná agresívna, rýchla, kolmá akcia. Práve z takej sme dali gól v Slovinsku a z takých sme si vytvárali šance. Potešila ma aj reakcia v kabíne, keď Hamšík mobilizoval spoluhráčov slovami, že hráme za všetkých, aj tých, ktorí sú na tribúne. Pre mňa sú všetci členovia kádra rovnocenní,“ zdôraznil reprezentačný kouč.

Slovensko nemá na Chorvátsko príjemné spomienky z kvalifikácie ME 2020. V roku 2019 mu doma podľahlo jednoznačne 0:4, na pôde protivníka prehralo 1:3. Hostia sa v Bratislave nemôžu spoliehať na kapitána a kľúčového stredopoliara Luku Modriča. Pre svalové zranenie im nebol k dispozícii ani v stredu v Rusku.

Musíme si čo najrýchlejšie oddýchnuť a pripraviť sa na zápas, pretože bude náročný. Potrebujeme si doň zobrať to pozitívne. V predchádzajúcich zápasoch nám to trošku škrípalo v ofenzíve, nevedeli sme sa dostať do šance. V Slovinsku to bolo práve naopak, vytvorili sme si veľa šancí. V zápase si Chorvátskom ich možno nebude až tak veľa, preto ich musíme začať premieňať,“ povedal útočník Róbert Boženík, ktorý otvoril skóre duelu v Slovinsku.

Remíza bude dobrý výsledok pre oba tímy. Dočkáme sa ďalšej iksky? Tipnite si a využite pritom najlepšie kurzy v herni eTIPOS.sk!