Víkend. Po pracovnom týždni priestor na zaslúžení oddych pre tisíce z nás, ale rovnako tak priestor pre športových fanúšikov užiť si vzrušujúce chvíle spojené s futbalom či hokejom. Práve počas soboty a nedele sa totiž rozohrajú stovky zaujímavých zápasov, na ktoré si môžete podať tiket v herni eTIPOS.sk.

Stávka bez rizika na zápasy hokejovej extraligy či futbalovej Premier League, kurzové zvýhodnenie až do 100%, či posledná šanca zapojiť sa do boja o 6 000€ v rámci balíka určeného na odmeny za September Cup. Aj tieto skvelé akcie má pre každého tipéra pripravená len herňa eTIPOS.sk.

A na aké zápasy upriamujeme pozornosť počas najbližších dní?

TIPY NA VÍKEND

Manchester United – Everton –  X

Manchester United vo svojom vystúpení v Lige majstrov uprostred týždňa dvakrát nežiaril, ale vďaka Cristianovi Ronaldovi dokázal vybojovať cenné víťazstvo. Na domácej scéne ho tentoraz čaká Everton, ktorý má síce rovnaký počet bodov (13), ale United s ním vo vzájomných súbojoch na Old Trafford prehrali v predchádzajúcich 12 prípadoch len raz. Červení diabli strácajú na čelo tabuľky jediný bod, ale oveľa nebezpečnejšie sú paradoxne na štadiónoch súperov. Na tom vlastným čakajú na čisté konto už osem domácich ligových súbojov v rade (najdlhšie od roku 1970). Kouč hostí Rafael Benítez by sa mohol stať prvým trénerom v histórii, ktorý vyhrá ligové stretnutia na pôde Manchestru United s tromi rôznymi klubmi. Zrodí sa na Old Trafford prekvapenie?

FC Turín – Juventus – 1
Prvý polčas menej gólov ako 1,5

Tohtoročný príbeh FC Turín v talianskej Serii A je plný obratov. Po úvodných dvoch porážkach prišli dva triumfy a zdalo sa, že je všetko na dobrej ceste. Lenže v minulých dvoch kolách brali domáci len po bode, hoci v oboch stretnutiach viedli.
Bianconeri začiatok tohtoročnej sezóny vôbec nevyšiel, keď v úvodných štyroch ligových súbojoch ani raz nezvíťazili (0-2-2). V predošlých dvoch kolách ale vždy Juve uspel po výsledku 3:2, navyše v Lige majstrov zdolal Chelsea. Vyzerá to tak, že by kríza mohla byť zažehnaná. Juventus potrebuje oprášiť svoju kedysi nepriepustnú defenzívu. Aktuálne totiž čisté konto neudržal v 20 bitkách v Serii A v rade! Juventus prehral minulé dva ligové duely, ktoré sa konali v sobotu, ale nikdy v histórii nepadol v sobotu trikrát za sebou.

Dortmund – Augsburg – 1
Polčas 1 – konečný výsledok 1

Dortmund v polovici týždňa zvíťazil v Lige majstrov, keď porazil 1:0 Sporting Lisabon. Prvýkrát sa strelecky presadil Donyell Malen, ktorý do tímu prišiel v lete. Domáci veria, že si formu prinesú aj do tohto duelu a to zvlášť po tom, čo v minulom kole prehrali s Mönchengladbachom. Ďalšie zaváhanie by si zverenci Marca Rosea nemali dovoliť, ak chcú pomýšľať na titul. Povzbudzovať by ich mohol aj fakt, že vyhrali posledné tri súťažné domáce zápasy. Navyše by mohli pridať aj štvrtú výhru, pretože tu s Augsburgom neprehrali od sezóny 2014/15. Iróniou je, že Augsburg v tejto sezóne porazil v lige len jeden tím a to Gladbach, na ktorý naopak nestačil Dortmund. Kvôli týmto výsledkom sa hostia momentálne nachádzajú tesne nad zostupovým priečkami. Augsburg v tejto sezóne inkasoval päť ligových gólov v druhých polčasoch – všetky v alebo po 75. minúte hry.

Atlético Madrid – FC Barcelona – 1 + odchod trénera Koemana

Atlético Madrid potrebovalo na skalp AC Miláno v Lige majstrov góly v závere ex-barcelonských opôr Luisa Suáreza a Antoina Griezmanna, ktorý v Madride hosťuje. Táto skutočnosť obhajcovi španielskeho titulu do nadchádzajúceho ostro sledovaného súboja dodá sebavedomie. Aktuálne tím kouča Diega Simeoneho stráca na vedúci Real Madrid tri body po tom, ako minulé kolo šokoval všetkých porážkou 0:1 s Alavésom. Hoci sa Barcelona cez víkend nakopla víťazstvom 3:0 nad Levante, tréner Ronald Koeman zostáva ďalej pod veľkým tlakom. Môžu za to predovšetkým výsledky v Lige majstrov, v ktorej sú Katalánci po dvoch kolách bez bodu, keď naposledy v stredu dostali výprask 0:3 od Benficy Lisabon. Ak katalánsky klub prehrá jasne aj v Madride, jeho stolička sa, zrejme, zlomí.

Espanyol – Real Madrid – viac gólov v zápase ako 3,5

Espanyolu sa po postupe do La Ligy celkom darí, ale že by išlo o vynikajúci začiatok sezóny sa zase povedať nedá (1-3-3), naposledy nestačil na Sevillu (0:2). Teraz bude čeliť súperovi, ktorý tento rok v lige ešte ani raz neprehral. Dosť možno si tak na zdvojnásobenie počtu víťazstiev budú musieť Katalánci počkať. V tejto sezóne Espanyol doma odohral tri zápasy (1-1-1), v ktorých však strelil len dva góly. Real Madrid začal ligovú sezónu vo veľkom štýle (5-2-0) a po siedmich kolách viedol tabuľku. Avšak po hanebnej porážke 1:2 zo Santiaga Bernabeua v Lige majstrov proti Šeriffu Tiraspol sa o ničom inom nehovorí. Tento výsledok šokoval Európu, a hlavne španielsky veľkoklub, ktorý tak teraz určite nič nepodcení, akokoľvek je podľa bookmakerov jasným favoritom.

Nitra – Slovan – viac gólov ako 5,5

Nitra vedie po treťom kole tabuľky Tipos extraligy, keď ako jediný tím ligy neokúsil v aktuálnej sezóne pocit prehry. Po víťazstvách doma s Košicami 3:2 a víťazstve o tri góly na ľade Zvolena prišlo pod Zoborom menšie zaváhanie, keď nováčika zo Spišskej Novej Vsi zdolali až po nájazdoch. Nič to ale nemení na tom, že domáci sú rozbehnutí a môžu sa pochváliť najlepšou obranou v lige, inkasovali zatiaľ najmenej gólov. Slovan určite nepotešilo odobratie troch bodov z úvodného kola, v ktorom zdolali Trenčín, keď porušili súťažný poriadok. Víťazstvo v Košiciach 6:3 znegovali následne prehrou vo Zvolene, ale na ľade vedúceho tímu sa budú chcieť vytiahnuť.  V zápasoch Nitry a Slovana padá pomerne veľa gólov, v posledných dvoch vzájomných zápasoch ich padlo až 16, a to sa hralo play-off. Posledný zápas v Nitre sa skončil výsledok 8:2 pre domácich. Teraz sa taká dominancia domácich neočakáva, ale góly by sme mali vidieť.

Tipuj športové stávky