Kvalifikácia o postup na svetový šampionát v roku 2022 v Katare vrcholí. Slovenskí futbalisti sa po prehre 0:1 v Rusku predstavia už dnes na horúcej chorvátskej pôde. Ako sa im bude dariť? Zaskočia veľkého favorita alebo sa len prehĺbi marazmus mužstva trénera Štefana Tarkoviča. Tipnite si s Tiposom!

Kvalifikačné zápasy sľubujú zaujímavé futbalové divadlo, ku ktorému vám ponúkame nielen naše analýzy, ale aj možnosť využiť niektorý z bonusov.

Kurzové zvýhodnenie až do výšky 100%? V herni eTIPOS.sk je všetko možné!

Stávka bez rizika pre nových hráčov až do 50 €? Nech sa páči!

Započítať body za tipy do Október Cupu, kde sa hrá celkovo o 6 000 €? Samozrejme!

Získať možnosť pokúšať šťastia v online kasíne? Kto si podá na zápasy kvalifikácie o postup na MS za aspoň 10 € získa ako bonus za každý zápas 20 FREE SPINOV na hru 6 Fruits!

A ktoré zápasy by nemali chýbať na vašich tiketoch?

Chorvátsko – Slovensko – 1
1.gól Chorvátsko – polčas 1/zápas 1

Chorvátsko si v piatok ľahko poradilo so súperom na Cypre, kde uspelo 3:0 a opäť sa tak priblížilo účasti na MS v Katare 2022, keď v skupine H zatiaľ iba raz prehralo. Pokiaľ by zvíťazilo aj teraz, malo by istotu minimálne baráže. V predošlých siedmich vzájomných konfrontácií so Slovenskom ani raz neprehralo, takže sebavedomie je určite na jeho strane. Na minulých piatich veľkých turnajoch Balkánci ani raz nechýbali. Vicemajster sveta z roku 2018 v predošlých troch domácich dueloch kvalifikácie ani raz neinkasovali a v šiestich z predchádzajúcich siedmich duelov pred vlastnými tribúnami vždy ako prvý skóroval.
Zaujímavé je, že prvým súperom Slovenska (od vyhlásenia samostatnosti) v domácom prostredí bolo práve Chorvátsko, ktoré v apríli 1994 prehralo 1:4.
V piatok tím trénera Štefana Tarkoviča nestačil na Rusko (0:1) a výrazne si skomplikoval boj o svetový šampionát. Aby si udržali hostia aspoň akú-takú nádej na druhú účasť na záverečnom turnaji, musia bezpodmienečne zvíťaziť, čo však pri všetkej úcte nepredpokladáme. A ešte jedna zaujímavá štatistika na záver. V štyroch z uplynulých siedmich zápasov Slovenska bol k videniu v zápase vlastný gól. Dočkáme sa ho aj v Chorvátsku?

Bielorusko – Česko – X

Prvý polčas X – gólov v zápase menej ako 3,5

Piata porážka v kvalifikácii MS odsunula Bielorusko na posledné miesto v skupine E. Sny o postupe na svetový šampionát si tak celok z východu bude musieť nechať minimálne do budúceho kvalifikačného cyklu. Stále však bude hrať o svoju česť. Ak by sa mu podarilo bodovať s tímom Česka, znamenalo by to pre hostí veľkú komplikáciu. Tí totiž stále môžu udržať druhú priečku, ktorá zaisťuje baráž. Borci s levom na prsiach sa na majstrovstvách sveta naposledy predstavili v roku 2006. Treba však poznamenať, že cestu na turnaj majú vďaka Lige národov stále otvorenú. Vzhľadom k pandemickým opatreniam sa nebude hrať stretnutie v Bielorusku, ale v ruskej Kazani, čo outsiderovi tiež nepridá. Avšak, v predchádzajúcom stretnutí na tomto ihrisku White Wings statočne čelili Belgicku, s ktorým nakoniec padli najtesnejším rozdielom 0:1. Bielorusi inkasovali medzi 30. minútou a koncom prvého polčasu v piatich z predošlých siedmich súťažných zápolení.

Holandsko – Gibraltár – 1

V zápase padne viac gólov ako 6,5 – ÁNO

Do konca kvalifikácie zostávajú tri kolá a ak si Holandsko udrží svoju doterajšiu formu (5-1-1), mohlo by po neúspešnej kvalifikácii na MS 2018 tentoraz postúpiť. V tomto dueli sa od neho očakáva jasná výhra, pretože nastúpi proti druhému najhoršiemu európskemu celku – Gibraltáru, ktorý sa v rebríčku FIFA nachádza až o 186 miest za ním. Navyše ho zverenci Louise van Gaala v minulom zápase porazili vysoko 7:0! Gibraltár v minulom kole podľahol Čiernej Hore 0:3, a stále tak čaká na svoj prvý bod z kvalifikácia MS. Zdá sa ako vysoko nepravdepodobné, že by hostia napodobnili výkon tímu Lincoln Red Imps a kvalifikovali by sa na veľký turnaj. Od chvíle, kedy je Gibraltár súčasťou FIFA priemerne inkasoval 4,41 gólu na kvalifikačný zápas o MS. V Holandsku by to mal byť „oranžová masaker“.

Slovinsko – Rusko – 1

1.polčas 0:0 – menej gólov v zápase ako 2,5

Aby si Slovinsko udržalo aspoň nejakú šancu na postup na MS, muselo v minulom kole poraziť Maltu, čo sa mu podarilo (4:0). Aj v tomto dueli musia vyhrať, inak sa tretíkrát v histórii na MS nekvalifikujú. Na druhú stranu aj ak Slovinci vyhrajú, nemajú automaticky istý postup a ich osud bude závisieť od výsledku ostatných stretnutí.
Na štadióne Ljudski vrt v Maribore Slovinci odohrajú už 24 súboj a zvyčajne tu podávajú dobré výkony, keď až pätnásťkrát vyhrali. Túto bilanciu by ešte mohli vylepšiť, lebo neprehrali už desať domácich zápasov, táto skvostná séria začala už pred dvoma rokmi. Počas tejto šnúry udržali osem čistých kont a súčasne v nej porazili aj finalistov z MS 2018 Chorvátov.
Rusko po tomto kole nemôže vypadnúť z top 2, ale bude myslieť aj na finálový zápas s Chorvátskom, ktoré skupinu H vedie a od Ruska ho delí iba lepší gólový rozdiel. V piatich z posledných siedmich zápasov, ktoré Slovinsko odohralo na tomto štadióne, padlo menej ako 2,5 gólu na zápas.
Kto videl zápas Ruska so Slovenskom vie, že „zborná“ nemá kvalitu v tíme. Zranenia, forma, vnútorné rozbroje v mužstve spôsobili, že Rusi majú k dispozícii prakticky béčko. Slováci to nevyužili. Budú Slovinci úspešnejší?

Severné Macedónsko – Nemecko – X

V 2.polčase padne viac gólov ako v 1.polčase

Severným Macedóncom po siedmich dueloch patrí výborná druhá priečka v tabuľke skupiny J za vedúcim Nemeckom. O túto pozíciu, ktorá zaručuje baráž, však bude veľká bitka. Arménsko s Rumunskom si na ňu totiž tiež brúsia zuby. V predchádzajúcich šiestich zápasoch neprehrali (3-3-0) a dali tak zabudnúť na porážku z prvého kola. Domáci celok bude chcieť nadviazať na tretie kolo, v ktorom Die Mannschaft šokoval výhrou 2:1 na jeho pôde. Potom, čo sa Severné Macedónsko predstavilo na EURO 2020, usiluje o historicky druhú účasť na záverečnom turnaji vo svojej histórii. Aby sa mu to podarilo, hodil by sa zverencom Blagoju Milevskiho bodový zisk. Nemecko v piatok odvrátilo ďalšiu blamáž, keď v druhej polovici otočilo stretnutiu s Rumunskom a v Hamburgu zvíťazilo 2:1 vďaka gólu Thomasa Müllera v hodine dvanástej. Nemecko v tejto kvalifikácii priemerne kopalo 6,3 rohových kopov na zápas.

Chcem tipovať