Z geografického hľadiska sú obe destinácie považované za dovolenkové raje. Jedno vďaka slnku a plážam, druhé vďaka neobmedzeným možnostiam v rámci zábavy. Nie sú to tradičné hokejové značky, jedna z nich však premiérovo získa Stanleyho pohár. Čaká nás finále medzi Floridou Panthers a Vegas Golden Nights.

Najlepšia hokejová liga sveta, NHL, má 32 klubov. Niektoré sú na športovej mape sto rokov. Montreal, Toronto, Boston či NY Rangers sú tradičné značky, ktoré majú milióny fanúšikov po celom svete. Canadiens však sú v prestavbe, trápenie Maple Leafs pokračuje, Boston ako najlepší tím histórie po základnej časti skončil hneď v 1. kole, rovnako tak sa porúčali aj jazdci. Podobný osud postihol aj ďalšie tradičné značky z východu i zápasu, a tak sa boj o Stanleyho pohár odohrá v réžii tímov, ktoré možno nie sú tak na „očiach“, ale ich kvalita je neodškriepiteľná.

Kto sa stane hokejovým kráľom na rok 2023? Bude to Florida alebo Vegas? Tipni si na TIPOSBETe a využi pritom registračný bonus. Stačí si vložiť na svoje konto 10€ a hráš za 25€. Využi bohatú ponuku stávok, ktorú ti ponúkame a bav sa pri sledovaní finále Stanleyho pohára.

TIPUJ FINÁLE

Poďme sa pozrieť bližšie na tímy, ktoré sa dostali do finále.

FLORIDA

Ak panteri vystúpia až na samotný vrchol, ich príbeh bude hodný sfilmovania. Tím z Floridy mal priemernú sezónu. Prakticky celý čas pendloval na hrane postupu a nepostupu do play-off. Dlhšie bol skôr mimo hry o top osmičku Východnej konferencie.

Panthers prehrali posledné dva zápasy základnej časti, čo ich „malo“ pripraviť o vyraďovaciu fázu. Stačilo, aby Pittsburgh vedený kapitán Sidney Crosbym zdolal slabučké Chicago. Ibaže tučniaci pukli a prehrali 2:5, čo otvorilo postupové dvere pre Floridu. A začali sa diať veci.

V 1. kole čakali na panterov medvede z Bostonu. Bruins boli suveréni základnej časti. Dokonca vytvorili historický rekord v počte bodov (135). Na porovnanie, Florida ich mala 92. Nič to však Bruins nebolo platné. Panteri ich šokovali výhrou 4:3 na zápasy. V 2. kole vyradili aj ďalšieho favorita z Toronta, aby vo finále konferencie sfúkli Carolinu 4:0.

Hlavnými ťahúňmi panterov sú Matthew Tkachuk, Aleksander Barkov a brankár Sergej Bobrovskij. Prvý menovaný, Tkachuk, strelil už 4! víťazné góly, z toho tri zaznamenal v sérii s Carolinou. Brankársky veterán Bobrovskij má famózne čísla. Z 13 zápasov vyhral 11, jeho percentuálna úspešnosť sa drží na úrovni 93,5%.

Florida strelila  v play-off zatiaľ 50 gólov, má 28% úspešnosť na presilovke. Vnútorná sila tímu je obdivuhodná, špeciálne s prihliadnutím na súperov, ktorých doteraz vyradila.

VEGAS

Tím z mesta hazardu bol po základnej časti najlepší v Západnej konferencii. Získal 111 bodov. Je priam neuveriteľné, že Vegas sú na hokejovej mape len šesť rokov, no čaká ich už druhé finále Stanleyho pohára. V tom prvom pri debutovej sezóne prehrali s Washingtonom.

Cesta zlatých rytierov do finále o niečo viac očakávaná, ako v prípade Floridy. V 1. kole vyradili zverenci trénera Brucea Cassidyho Winnipeg, v druhom si poradili tímom Connora McDavida, teda Edmontonom, vo finále Západnej konferencie uspeli s Dallasom. Špeciálne posledný zápas série bol dominantný. Vegas ho vyhrali na ľade súpera 6:0.

Mužstvo Golden Knights ťahá vpred kapitán Mark Stone, jeden z najlepších hráčov do play-off. Výbornú nadstavbu však majú aj Jack Eichel alebo desaťgólový William Karlsson. Oporou v bránke je zas Adin Hill.

PREDIKCIA

Hľadať favorita v tejto sérii je náročné. Florida sa nesie na vlne, Vegas sú zas konzistentne dobre naladení a idú ako stroj. V sezóne sa stretli dvakrát, každý tím vyhral doma. Očakávame, že séria bude vyrovnaná, dlhá a rozhodne sa v siedmom zápase. Kto by ho mal zvládnuť? Tipujeme, že Vegas.

A čo ty? Tiež to vidíš na celkový triumf Vegas alebo sa bude premiérovo radovať Florida? Tipni si už na prvý zápas. Kurzy nájdeš TU.

TIPUJ FINÁLE