Najprestížnejšia európska futbalová súťaž má pred sebou ďalšiu porciu atraktívnych zápasov. A kde nájsť na ne najlepšie kurzy? Predsa na eTIPOS.sk!

Bohatá ponuka, množstvo odvodených stávok, stávka bez rizika do 50 € i šanca získať denný bonus za najvyšší uhádnutý kurz. To všetko ti ponúkame len na eTIPOS.sk.

chcem tipovať

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

Bayern – Plzeň

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Bayern – 1. polčas 1

Piatkový triumf 4:0 nad Leverkusenom zmiernil tlak, ktorý na Bayern aj trénera Juliana Nagelsmanna v posledných týždňoch bol, pretože výkony mníchovského celku v bundeslige zďaleka neboli ideálne. Jasným triumfom sa ale domácim podarilo utnúť šnúru štyroch ligových duelov bez víťazstva, na čo budú chcieť nadviazať v Lige majstrov. To by pre šesťnásobného šampióna súťaže nemal byť problém nielen preto, že z minulých 13 súbojov na tejto scéne prehral len. V predchádzajúcich dvoch stretnutiach v LM Bayern zdolal výsledkom 2:0 Inter aj Barcelonu a má tak nakročené do vyraďovacích bojov.

Pre Viktóriu ide dosť možno o rozhodujúci duel, pokiaľ chce pomýšľať na postup zo skupiny smrti. V úvodných dvoch zápasoch totiž nezískala ani bod a inkasovala sedem gólov. V Allianz Arene sa doteraz predstavila len raz, ale na tento súboj nemá najlepšie spomienky. Prehrala tu totiž 0:5 a nevylepšila si tak bilanciu proti nemeckým súperom. Zverenci kouča Michala Bílka by potrebovali výsledky z domácej scény preniesť do milionárskej súťaže, ale akýkoľvek ich bodový zisk v Mníchove by sa rovnal zázraku. V českej lige nepadli 31-krát v rade. Aj vďaka tejto sérii ukoristili vlani majstrovský titul a teraz sa po deviatich kolách držia na čele tabuľky. Výhra by pre „Západočechov“ bola historickým momentom, ale iste by sa uspokojili aj so zopakovaním víkendového rezultátu proti Bohemians (1:1).

Marseille – Sporting

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Marseille v piatok v Ligue 1 skolilo Angers 3:0 a aspoň na chvíľu sa dostalo na čelo francúzskej ligy. Túto výbornú formu by si iste chcelo preniesť aj na scénu Ligy majstrov, kde ho čaká bitka so Sportingom Lisabon. Po dvoch porážkach bez streleného gólu je Olympique pod tlakom a zúfalo potrebuje bodovať, aby sa udržal v boji o pokračovanie v európskych pohároch aj po zimnej prestávke. Zaujímavé je, že títo dvaja súperi sa na európskej scéne ešte nikdy v histórii nestretli. Doma sa Marseille s mužstvami z Portugalska stretlo osemkrát, pričom malo mierne navrch, vyhralo štyri zápasy. Aj preto by nadchádzajúca konfrontácia mohla sľubovať napínavý zážitok. Na Stade Vélodrome sú Les Phocéens veľmi silní, čo dokazujú výsledky.

Pred prehrou 0:1 s Frankfurtom z minulého kola totiž na vlastnom trávniku v európskych pohároch neprehrali osemkrát po sebe. Po úvodných dvoch dueloch vládne Sporting tabuľke skupiny D, keď Frankfurt aj Tottenham porazil bez obdržanej bránky. Jeho cieľ pred súbojom vo Francúzsku je teda jasný. Nadviazať na piatkový triumf nad Gil Vicente 3:1 a opäť zapísať tri body. Po nie príliš vydarenom ligovom vstupe do sezóny sa lisabonský celok dvíha. V LM je zatiaľ suverénny, hoci sa ešte ani raz nepresadil v úvodných 30 minútach.

Levy sa vo Francúzsku predstavia prvýkrát od roku 2010, kedy uspeli na trávniku Lille 2:1 v Európskej lige. Po triumfe 3:0 vo Frankfurte majú rozhodne dôvod veriť, že šampióna súťaže z ročníka 1992/93 dokážu poraziť a napodobniť minuloročnú cestu do vyraďovacích bojov.

Ajax – Neapol

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

Ajax sa po nevydarenom vstupe do sezóny, keď nezvládol boj o Superpohár, zdvihol a sedemkrát v rade zvíťazil. Lenže táto séria je minulosťou. Aktuálne za sebou totiž ťahá šnúru troch zápasov bez výhry, čo sa mu nestalo od roku 2020. Naposledy stratil body v domácom súboji s GA Eagles (1:1) v Eredivisie, ale tréner tímu Alfred Schreuder je zatiaľ v pokoji. Lenže dôvody na ďalšie nervy pre fanúšikov holandského celku rozhodne existujú. Jedným z nich je fakt, že Ajax nedokázal postúpiť zo základnej skupiny LM v siedmich z deviatich prípadov. Spomenúť treba aj jeho bilanciu proti celkom z Talianska, ktorá nie je práve dvakrát oslnivá (13-18-18). Neapolu však bude čeliť pod hlavičkou UEFA vôbec prvýkrát.

Kouč hostí Luciano Spalletti ospevoval výkon svojich zverencov po dueli s Turínom (3:1) a zároveň si pochvaľoval sériu bez porážky, ktorá trvá už 10 zápasov. Neapol je tak za polovicou cesty na vyrovnaním klubového rekordu v počte duelov bez prehry z roku 2017 (19). Vzhľadom na to, že v 14 z uplynulých 16 zápasov v základných skupinách LM neprehral, nemusia v jeho tábore panovať prehnané obavy. Strašiť ho môže snáď len vzájomná bilancia s tímami z Holandska, keď ovládol jediný z ôsmich súbojov a na ich trávnikoch neslávil ani raz. To by sa ale mohlo zmeniť. Predsa len hostia v tomto ročníku na cudzích ihriskách nastrieľali priemerne 2,4 gólu. V LM naposledy Partenopei uspeli na štadióne Rangers (3:0) a v Sérii A si odviezli víťazstvo zo San Sira, kde skolili AC Miláno 2:1.

FC Bruggy – Atl. Madrid

Tipy: Zápas X2 – 1. gól Atletico M. – v 2. polčase viac gólov

Bruggy za sebou majú perfektný štart do tohtoročného ročníka Ligy majstrov, keď v úvodných dvoch stretnutiach nestratili ani bod. Fanúšikovia belgického celku tak oživili spomienky na sezónu 1977/78, v ktorej ich obľúbenci došli až do finále Európskeho pohára. Po skalpoch Leverkusenu a Porta s čistým kontom si teraz domáci trúfajú aj na Atlético Madrid, ktoré cestou do vyššie spomínaného finále na svojom ihrisku porazili. V prvej belgickej lige síce patrí Bruggám až tretia priečka, na vlastnom trávniku v tejto sezóne ale ešte neokúsili horkosť porážky, pri šiestich výhrach. Je teda jasné, že sa teraz budú snažiť čo najviac využiť známe prostredie, v ktorom vlani obrali o body aj Paris Saint-Germain (1:1). Keby získali aspoň bod aj teraz, vylepšili by tým svoju bilanciu proti Atléticu, s ktorým doma ešte neprehrali.

Madridský celok po dvoch prehrách dokázal cez víkend naplno bodovať, keď v La Lige zdolal Sevillu 2:0 a odvrátil tak tretiu súťažnú porážku v rade, čo sa mu stalo naposledy v decembri minulého roka. Jedna z týchto dvoch strát prišla v LM proti Leverkusenu (0:2), takže teraz majú Atléti proti Bruggám, ktoré zdolali iba doma, čo doháňať.

chcem tipovať