Najkvalitnejšia futbalová liga sveta, Premier League, má pred sebou posledné kolo pred dlhou prestávkou, počas ktorej sa v Katare odohrajú majstrovstvá sveta vo futbale. Kto sa naladí víťazne na Mundial? Inšpiruj sa našimi analýzami a využi najlepšie kurzy na slovenskom trhu.

Stávka bez rizika do 50 €, či bonus 350 € pre tipéra s najvyšším uhádnutým kurzom týždňa. To všetko čaká tipérov na eTIPOS.sk. Bude na tikete týždňa aj zápas z Premier League? Počas víkendu sa hrajú aj tieto zaujímavé duely.

chcem tipovať

PREMIER LEAGUE

Manchester City – Brentford

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Man. City – 1. polčas 1

Manchester City sa na svoju poslednú ligovú výhru nad Fulhamom poriadne nadrel. Zabezpečila mu ju až premenená penalta Erlinga Haalanda v nastavenom čase, ktorá sa stala najneskôr streleným víťazným ligovým gólom City od novembra 2017. Guardiola ale výkon svojich zverencov označil za jeden z najlepších, ktorých od svojho nástupu na lavičku City videl. Napriek už 11. domácej ligovej výhre v rade však Citizens stále strácajú na vedúci Arsenal dva body. Víťazstvo v ďalšom súboji proti Brentfordu ich ale môže minimálne na pár hodín posunúť do čela tabuľky. A pokiaľ ich londýnsky rival nezvládne večerné vystúpenie vo Wolverhamptone, strávi City prestávku počas majstrovstiev sveta na prvom mieste. Manchester City sa v každom z predchádzajúcich piatich domácich ligových zápasov presadil už v úvodných 25 minútach hry.

Liverpool – Southampton

Tipy: Zápas 1 – viac gólov v 2. polčase – 1. gól Liverpool

Fanúšikovia Liverpoolu sa v posledných týždňoch rozhodne nenudili. Reds totiž preložili výhry nad Manchestrom City, West Hamom či naposledy Tottenhamom dvoma nečakanými porážkami s Nottinghamom Forest a Leedsom. A práve tieto nevyrovnané výkony sú hlavnou príčinou toho, že zverenci kouča Kloppa strácajú na prvú štvorku v Premier League (PL) sedem bodov. Po dôležitom víťazstve nad Spurs ale budú chcieť domáci zakončiť jesennú časť sezóny na víťaznej vlne. V minulom vystúpení na Anfielde ale prišli o svoju oslnivú sériu 29 ligových stretnutí bez porážky, keď tu prekvapivo nestačili na Leeds. Príchod Southamptonu by ale mal značiť návrat do starých koľají. Liverpool s ním doma v lige neprehral už osemkrát v rade a v posledných šiestich prípadoch neinkasoval ani jeden gól. Southampton inkasoval v tomto ročníku ako prvý už v desiatich prípadoch – najčastejšie zo všetkých.

Tottenham – Leeds

Tipy: Zápas 1 – handicap (-1,5) 1 – v 1. polčase menej gólov ako v 2.pol

Výstupy Antonia Conteho nie sú žiadnou prevratnou novinkou, ale dve karty v predchádzajúcich troch súťažných zápasoch Tottenhamu sú aj naňho veľa. Conte pokračuje v sťažnostiach na nezmyselne nabitý program, ale Spurs to príliš nepomáha. Ešte v septembri boli považovaní za ašpirantov na majstrovský titul, teraz však prehrali tri z posledných štyroch ligových stretnutí. Príchod Leedsu United by to ale mal zmeniť. Tottenham tu minule síce prehral s Liverpoolom 1:2, ale v súbojoch s tímami na deviatom a horšom mieste doma zakaždým uspel. V troch z týchto piatich prípadov sa mu to potom podarilo rozdielom dvoch a viacerých gólov. Tottenham sa pred štartom tohto kola mohol pochváliť najlepším rozdielom v skóre z druhých polčasov domácich ligových zápasov.

Newcastle – Chelsea

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Pred štartom prvého kompletného ročníka pod novým ambicióznym vedením panoval v radoch fanúšikov Newcastlu opatrný optimizmus. Málokto si ale myslel, že výhra v poslednom kole pred majstrovstvami sveta nad Chelsea, bude môcť domácim zaistiť Vianoce na treťom mieste. Faktom však zostáva, že po štyroch ligových výhrach v rade má Newcastle na svojho súpera a ďalšieho ašpiranta na umiestnenie v prvej štvorke šesťbodový náskok. Tréner Eddie Howe aj s vedomím nadchádzajúceho ťažkého duelu v týždni v pohári proti Crystalu Palace poriadne pretočil základnú jedenástku a čerstvé sily sa rozhodne budú hodiť. Newcastle totiž s Chelsea prehral tri z posledných štyroch vzájomných domácich ligových stretnutí. Tentokrát sú ale karty rozdané trochu inak a Magpies čaká prvé kolo Premier league od roku 2011, do ktorého vstupuje z prvých troch pozícií. Newcastle inkasoval v tomto ročníku ligy v prvých polčasoch len dva góly – najmenej zo všetkých.

Wolverhampton – Arsenal

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Arsenal – viac gólov v 2. polčase – polčas X/Zápas 2

Trápiaci sa Wolverhampton prevezme v pondelok novo menovaný tréner Julen Lopetegui. Španielsky stratég tak bude mať dlhú pauzu počas majstrovstiev sveta na to, aby vymyslel, ako sa čo najrýchlejšie dostať do bezpečných vôd. Tentoraz ale bude na lavičke domácich stále ešte stáť dočasne dosadený Steve Davis, ktorý priznal, že jeho zverenci na nadchádzajúci sobotný ligový duel už trochu mysleli aj počas stredajšej pohárovej výhry 1:0 nad Leedsom. Niet divu, veď Wolves prežívajú najhorší vstup do novej sezóny od ročníka 2010/11. Svoje jediné dve domáce víťazstvá Wolves v tejto sezóne oslavovali proti tímom, ktoré vstupovali do tohto kola aj z najhorších troch priečok, a zakaždým to navyše bolo len tesne 1:0. Zverenci Mikela Artety vyhrali v minulom kole aj kľúčovú bitku o Londýn, keď v mestskom derby porazili Chelsea aj s ich bývalým spoluhráčom Pierrom-Emerickom Aubameyangom 1:0. Kanonieri tak zostávajú jediným tímom, ktorý sa dokázal v tohtoročnom ročníku presadiť zatiaľ vo všetkých zápasoch, pričom pred štartom tohto kola ich nikto netromfol ani v počte čistých kont (šesť).

chcem tipovať