Európa pozná 20 účastníkov EURO 2020 a po ligovom víkende sa chýli ku koncu aj skupinová fáza najlepšej klubovej súťaže sveta, Ligy majstrov. Pred poslednou dvojicou kôl poznáme troch držiteľov miesteniek do osemfinále. V utorok a v stredu, 26. a 27. novembra 2019 pribudnú k PSG, Bayernu a Juventusu ďalší. Čaká nás poriadna porcia šlágrov. Ako vyzerá postupová matematika a tipy na 16 zápasov 5. kola?

V skupine A šláger kola medzi Realom Madrid a Paríž SG

O prvý gólový zápis sa v skupine A pokúsi turecký Galatasaray (1 bod). Pri víťazstve doma s Bruggami (2 body) môžu Turci pomýšľať na playoff Európskej ligy. Navyše by zverenci Fatiha Terima radi odčinili 6-gólovú nádielku z Madridu. Z pohľadu kurzov ide o vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodne momentálna forma. Oba tímy čaká diametrálne odlišný program v domácej súťaži. Evidujeme mierny pokles kurzov na strane hostí. Zverenci Philippe Clementa budú v deň zápasu kvôli viacerým otáznikom v tureckom tíme miernym favoritom. Aj napriek tomu sa skôr prikláňame k úspechu Galatasaray na horúcej domácej pôde s prípadnou poistkou v stávke bez remízy za @1,85 v eTIPOS.sk.

V šlágri kola zverenci Zinedina Zidana nadviažu na víťaznú šnúru a víťazstvom si môžu zabezpečiť istý postup ešte pred posledným duelom v Bruggách. Ak Paríž Saint Germain (12 bodov) nadviaže na úvodný zápas skupiny, hráči bieleho baletu to nebudú mať jednoduché. Môžeme očakávať gólové divadlo v podaní útočných hviezd, ktoré sa v domácich ligách naladili dvojgólovým víťazstvom na vlastnej pôde. Real Madrid (7 bodov) rád oplatí prehru 0:3 z 1. kola v parížskom Parku Princov.

26.11.2019 18:55 Galatasaray vs. Club Bruggy 2,75 – 3,40 – 2,55

Náš tip: Výhra Galatasaray v kurze @2,75

26.11.2019 21:00 Real Madrid CF vs. Paríž SG 2,32 – 3,70 – 2,85

Náš tip: Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @2,31

Chcem tipovať všetky zápasy LM

José Mourinho so Spurs proti Olympiakosu o potvrdenie postupu v skupine B

Londýnsky klub (7 bodov) pôjde v súboji s gréckym Olympiakosom (1 bod) po postupe, ktorý im bez ohľadu na sledovanie paralelného zápasu skupiny B zabezpečí iba víťazstvo. Hráči pod vedením José Mourinha zvíťazili po dlhej dobe v Premier League a v boji o jarnú účasť vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov si proti zverencom Pedra Martinsa pôjdu po 3 body aj napriek otáznemu štartu Jana Vertonghena. Veríme Spurs v hendikepové víťazstvo o minimálne 2 góly.

Rovnakým favoritom ako kohúti z Londýna sú na pôde Crvenej zvezdy Belehrad (3 body) hráči Bayernu Mníchov (12 bodov). Hans-Dieter Flick si užíva víťaznú šnúru v Lige majstrov a v prípade výhry budú Bavori pokračovať bez straty bodu. Otázne bude ako sa v nabitom programe prejavia zmeny v zostave hostí z dôvodu už istého postupu. Zvážili by sme nižší počet gólov v zápase. Domáci sa pri bodovom úspechu na Štadióne Rajka Mitiča môžu podstatne priblížiť európskej futbalovej jari.

26.11.2019 21:00 Crvena zvezda vs. Bayern Mníchov 8,00 – 6,00 – 1,31

Náš tip: Počet gólov v zápase pod 3,5 v kurze @1,83

26.11.2019 21:00 Tottenham Hotspur vs. Olympiakos 1,30 – 5,60 – 9,50

Náš tip: Výhra Spurs v hendikepe 0:1 v kurze @1,73

Chcem tipovať všetky zápasy LM

Atalanta proti Dinamu Záhreb s poslednou šancou na európsku jar v skupine C

Až privysokým favoritom je v Miláne domáca Atalanta (1 bod) proti ašpirantovi na postup zo skupiny C. Dinamo Záhreb (5 bodov) síce zbabral záver zápasu doma proti Šachtaru Doneck a nedrží postupové karty vo vlastných rukách. Stále je však aktívne v hre o európsku jar a postup zo skupiny C. Neprehra by ho k cieľu s istotou priblížila. Piatková remíza s Hajdukom Split, ani prehra Atalanty s Juventusom na nálade hráčom oboch tímov nepridala, no v utorok to bude iný zápas. Zaujímavým sa črtá mikrosúboj kockasti v opačných dresoch Pašaliča a Oršiča. Chorváti nemajú v Lige majstrov pozitívnu bilanciu na súperových ihriskách. Iba v jedinom zo 14 dokázali bodovať. Tento rok však majú za sebou úspešnú cestu a cítia šancu kvalifikovať sa ďalej na úkor ukrajinského majstra.

Citizens (10 bodov) zvládli doma šláger Premier League proti Chelsea a čaká ich súboj v Newcastli. Uvidíme akú zostavu pripraví Pep Guardiola proti motivovaným hráčom Šachtaru (5 bodov). Domácim stále chýba Laporte, Zinchenko aj Sane. Kurz na City mierne rastie, no najväčší kurzový favorit na zisk trofeje Ligy majstrov neponechá nič na náhodu a s 80% pravdepodobnosťou uchmatne ďalšie tri domáce body.

26.11.2019 21:00 Atalanta Bergamo vs. Dinamo Záhreb 1,63 – 4,30 – 4,80

Náš tip: Stávka bez remízy na Dinamo Záhreb v kurze @3,25

26.11.2019 21:00 Manchester City vs. Šachtar Doneck 1,18 – 7,40 – 14,00

Náš tip: Pod 3,5 gólu v zápase v kurze @1,96

Chcem tipovať všetky zápasy LM

Juventus s Atléticom Madrid v šlágri skupiny D

Leverkusen (3 body) cestuje do Moskvy, kde ich v RDZ Arene čaká domáci Lokomotiv (3 body). Zápas hop alebo trop pre oba tímy sľubuje poriadne napätie a zrejme rozhodujúcu šancu na postup pre domáci tím. Ak zverenci Yuriho Semina dokážu uspieť proti Bayeru rovnako ako vonku 2:1, s istotou si zahrajú minimálne vyraďovačku Európskej ligy. Bez ohľadu na výsledok zápasov 6. kola skupiny D, keď sa predstavia v Madride a Leverkusen hostí Juventus Turín. Za domácich je stále zranený Farfán a otázni sú Djordjevič, Mario aj Rotenberg. Reprezentačný obranca Kai Havertz v tíme hosťujúceho Petra Bosza nemusí byť takisto fit pre zápas v Moskve. Pre trest chýba lekárnikom aj Amiri. Veríme v prekvapenie a možnú výhru domácich.

Od 21:00 sa Los Colchoneros (7 bodov) predstavia v Turíne na Allianz Stadium. Kurz na istú postupujúcu starú dámu rastie kvôli viacerým absenciám a vyššej motivácii na strane hostí. Maurizio Sarri má otázneho aj Ronalda a jeho prioritou bude zachovať si prvé miesto v skupine D. To Juventusu (10 bodov) zaručí aj prípadná remíza. Za Atlético s istotou nenastúpi Diego Costa, či Vrsaljko a otáznymi sú aj Gimenez so Savičom. Preto sa prikláňame k remíze, ktorá zabezpečí Diegovi Simeonemu istý postup v prípade remízy v Moskve. O nej sa hráči pred zápasom dozvedia. Preto odporúčame počkať s tipom na remízu do konca úvodného zápasu skupiny D. V opačnom prípade volíme stávku bez remízy na hostí.

26.11.2019 18:55 Lokomotiv Moskva vs. Bayer Leverkusen 3,35 – 3,50 – 2,13

Náš tip: Víťazstvo Lokomotiv Moskva v kurze @3,35 

26.11.2019 21:00 Juventus Turín vs. Atlético Madrid 2,12 – 3,20 – 3,60

Náš tip: Remíza v kurze @3,20

Chcem tipovať všetky zápasy LM

Liverpool proti Neapolu o istý postup zo skupiny E

V Luminus Arena v Genku (1 bod) sa domáci pokúsia odčiniť vysokú prehru zo Salzburgu (4 body) 2:6. Zverenci trénera Jesseho Marscha sa plne sústreďujú na zápas v Belgicku, pričom aj remíza by postačila Red Bullu na 3. miesto. Predpokladáme otvorený priebeh zápasu s vyšším počtom gólov, aj napriek možnej absencii najlepšieho strelca súťaže Erlinga Halanda v drese hostí. Domáci aj s Patrikom Hrošovským pôjdu po víťazstve, čo môže priať gólovému scenáru. Pri aktuálnych kurzoch volíme aj stávku bez remízy na domáci tím.

V rovnakom čase čaká SSC Neapol peklo na pôde víťaza Ligy majstrov. Doma Partenopei zvíťazili 2:0, no aj napriek tomu to nepostačuje na aktuálne prvé miesto v skupine E. Obaja favoriti to majú našliapnuté na postup a v stredu ho môžu predčasne potvrdiť víťazstvom. V atraktívnom šlágri na Anfield očakávame ofenzívny futbal s poriadnou gólovou nádielkou. Ako dopadne duel Kloppa s Ancelottim podľa vás?

27.11.2019 21:00 Liverpool FC vs. SSC Neapol 1,51 – 4,60 – 5,40

Náš tip: Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @2,23

27.11.2019 21:00 KRC Genk vs. RB Salzburg 4,10 – 4,40 – 1,69

Náš tip: Výhra KRC Genk v stávka bez remízy v kurze @2,90; Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @1,86

Chcem tipovať všetky zápasy LM

V skupine F šláger medzi FC Barcelona a Borussiou Dortmund

Všetci fanúšikovia postrehli parádne výkony Slávie Praha (2 body), ktorej však body unikajú pomedzi prsty. Poslednou šancou ako zabezpečiť postup zo skupiny F je výhra nad Interom Miláno (4 body). Pri domácej jesennej rozlúčke s Ligou majstrov a pri zopakovaní výkonu z Milána, či ostatných duelov proti favoritom na Sinobo Stadium sa 3 body môžu pokojne podariť. Veríme, že Inter s Milanom Škriniarom zabojuje o 3 body, no zverenci Antonia Conteho budú mať v hlavách neúspech a možno premárnenú šancu na postup po otočke Borussie pred dvoma týždňami. Veríme zošívaným v pokračovaní európskej eufórie a volíme stávku proti nerazzurri v kurze @3,05 v eTIPOS.sk.

Ďalší šláger 5. kola skupinovej fázy čaká fanúšikov na Camp Nou. Každý z tímov bude chcieť 3 bodmi zabezpečiť postup už po aktuálnom kole. Dortmundu (7 bodov) ani blaugranas v konečnom dôsledku remíza neublíži, no postaví Barcelonu (8 bodov) do neľahkej pozície uspieť v poslednom kole v Miláne. Inak by mohlo byť ohrozené nielen prvé miesto v skupine F, ale aj samotný postup, ak by sa Inter dostal v súboji so Sláviou Praha k 3 bodom. Vyzerá to na podobnú šachovú partiu ako v prvom meraní síl pri remíze 0:0, keď sa práve tento výsledok vôbec nečakal. Nedivili by sme sa remíze možno s vyšším počtom gólov.

27.11.2019 21:00 FC Barcelona vs. Borussia Dortmund 1,54 – 4,50 – 5,20

Náš tip:  V zápase bude penalta v kurze @3,15

27.11.2019 21:00 Slávia Praha vs. Inter Miláno 3,05 – 3,35 – 2,28

Náš tip: Víťazstvo Slávie Praha v kurze @3,05

Chcem tipovať všetky zápasy LM

RB Lipsko si proti Benfice brúsi zuby na víťazstvo a postup zo skupiny G

Súboj o postupové miesto medzi tímom Róberta Maka z Petrohradu (4 body) a Lyonom (7 bodov) má mierneho favorita v domácich. Hlavným dôvodom poklesu kurzov na Zenit je otázny štart hosťujúceho Depaya, 4-gólového strelca Francúzov. Lyonu by mal na postup stačiť aj patový výsledok, no domáci vedia, že ide o veľa. Veríme v zamotanie postupovej situácie v Géčku a predpokladáme potvrdenie prepadu kurzov na domáci tím.

Tím Juliana Nagelsmanna zdolal v 1. kole Portugalcov na ich pôde a teraz je ako líder skupiny G v roli relatívne vysokého favorita. Viacero neistých štartov v zostave Lipska (9 bodov) a celkom pohodlný 2-bodový náskok však môže spôsobiť prekvapenie napríklad v podobe remízy s Benficou (3 body). Zakopnutie doma s Lyonom už hráči RB zažili. Na taktiku a priebeh zápasu môže mať vplyv  aj výsledok prvého hraného stretnutia skupiny G v Petrohrade.

27.11.2019 18:55 Zenit St. Petersburg vs. Olympique Lyon 2,38 – 3,50 – 2,80

Náš tip: Výhra Zenitu Petrohrad v kurze @2,38

27.11.2019 21:00 RB Lipsko vs. Benfica Lisabon 1,50 – 4,50 – 5,70

Náš tip: Remíza v kurze @4,50

Chcem tipovať všetky zápasy LM

Chelsea vo Valencii v priamom súboji o postup zo skupiny H

Valencia (7 bodov) privíta na Mestalla Chelsea FC (7 bodov) v priamom súboji o postup. Výhra ktoréhokoľvek tímu bude znamenať obrovské posilnenie šancí na playoff. Očakávame preto opatrnú hru so zabezpečenou defenzívou a možným remízovým koncom s nízkym počtom gólov v zápase. Domáci majú viacero otáznych štartov v prípade Cherysheva, Coquelina, Diakhabyho, Guedesa, či Sobrina. The Blues s lodivodom Lampardom zas nemôžu rátať s Rudigerom, Loftus-Cheekom a neistý je aj štart Barkleyho. Prvý vzájomný duel zvládla lepšie Valencia, no posledné kolo bude kurzovo jednoduchšie pre modrých. O postupe zo skupiny H rozhodne až záverečná dvojica zápasov o 2 týždne, a tak remízový výsledok na istotu by mohol byť na spadnutie.

Lille (1 bod) má už iba teoretickú šancu na postup a proti výborne hrajúcemu Ajaxu (7 bodov) bude chcieť zabodovať naplno. Výhodou pre domácich sú vylúčenia Blinda a Veltmana z predchádzajúceho súboja a ich neúčasť vo Francúzsku. Ajax doma vyhral 3:0, no kvôli spomínaným absenciám a zraneniu Davida Neresa vidíme šancu na body pre OSC Lille v stávke bez remízy v eTIPOS.sk.

27.11.2019 18:55 Valencia CF vs. Chelsea FC 2,95 – 3,60 – 2,23

Náš tip: Remíza v kurze @3,60; Počet gólov v zápase pod 2,5 v kurze @2,21

27.11.2019 21:00 LOSC Lille vs. Ajax Amsterdam 3,60 – 3,90 – 1,89

Náš tip: Výhra Lille v stávke bez remízy v kurze @2,50

Prajeme vám veľa úspešných tipov z futbalovej Ligy majstrov a množstvo zábavy pri výherných tiketoch v eTIPOS.sk.

Chcem tipovať všetky zápasy LM

Tipy a kompletný program 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2019/2020

Utorok – 26.11.2019

Skupina A

26.11.2019 18:55 Galatasaray vs. Club Bruggy 2,75 – 3,40 – 2,55

Náš tip: Výhra Galatasaray Istanbul v kurze @2,75

26.11.2019 21:00 Real Madrid CF vs. Paríž SG 2,32 – 3,70 – 2,85

Náš tip: Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @2,30

Skupina B

26.11.2019 21:00 Crvena zvezda vs. Bayern Mníchov 8,00 – 6,00 – 1,31

Náš tip: Počet gólov v zápase pod 3,5 v kurze @1,83

26.11.2019 21:00 Tottenham Hotspur vs. Olympiakos 1,30 – 5,60 – 9,50

Náš tip: Výhra Spurs v hendikepe 0:1 v kurze @1,73

Skupina C

26.11.2019 21:00 Atalanta Bergamo vs. Dinamo Záhreb 1,63 – 4,30 – 4,80

Náš tip: Stávka bez remízy na Dinamo Záhreb v kurze @3,25

26.11.2019 21:00 Manchester City vs. Šachtar Doneck 1,18 – 7,40 – 14,00

Náš tip: Pod 3,5 gólu v zápase v kurze @1,96

Skupina D

26.11.2019 18:55 Lokomotiv Moskva vs. Bayer Leverkusen 3,35 – 3,50 – 2,13

Náš tip: Víťazstvo Lokomotiv Moskva v kurze @3,35 

26.11.2019 21:00 Juventus Turín vs. Atlético Madrid 2,12 – 3,20 – 3,60

Náš tip: Remíza v kurze @3,20

Streda 27.11.2019

Skupina E

27.11.2019 21:00 Liverpool FC vs. SSC Neapol 1,51 – 4,60 – 5,40

Náš tip: Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @2,23

27.11.2019 21:00 KRC Genk vs. RB Salzburg 4,10 – 4,40 – 1,69

Náš tip: Výhra KRC Genk v stávka bez remízy v kurze @2,90; Nad 3,5 gólu v zápase v kurze @1,86    

Skupina F

27.11.2019 21:00 FC Barcelona vs. Borussia Dortmund 1,54 – 4,50 – 5,20

Náš tip:  V zápase bude penalta v kurze @3,15

27.11.2019 21:00 Slávia Praha vs. Inter Miláno 3,05 – 3,35 – 2,28

Náš tip: Víťazstvo Slávie Praha v kurze @3,05

Skupina G

27.11.2019 18:55 Zenit St. Petersburg vs. Olympique Lyon 2,38 – 3,50 – 2,80

Náš tip: Výhra Zenitu Petrohrad v kurze @2,38

27.11.2019 21:00 RB Lipsko vs. Benfica Lisabon 1,50 – 4,50 – 5,70

Náš tip: Remíza v kurze @4,50

Skupina H

27.11.2019 18:55 Valencia CF vs. Chelsea FC 2,95 – 3,60 – 2,23

Náš tip: Remíza v kurze @3,60; Počet gólov v zápase pod 2,5 v kurze @2,21

27.11.2019 21:00 LOSC Lille vs. Ajax Amsterdam 3,60 – 3,90 – 1,89

Náš tip: Výhra Lille v stávke bez remízy v kurze @2,50

Chcem všetky možnosti tipovania LM