Slováci bojujú na futbalovom EURO o postup do osemfinále, pričom vyraďovací zápas na nich čaká už teraz. V Seville sa stretnú v stredu v boji o postup zo skupiny s veľkým favoritom, domácim výberom Španielska. Ako sa zápas skončí? Tipuj v herni eTIPOS.sk!

Pred záverečnými zápasmi v našej skupine je všetko otvorené. Španieli majú zatiaľ na konte len 2 body, keď remizovali tak so Švédskom, ako aj s Poľskom. Najmä druhý duel ich môže mrzieť, keď v ňom za stavu 1:1 nevyužili penaltu.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho však majú veľký problém. Na jednej strane vedia držať loptu na svojich kopačkách tak, ako to vedia len oni, na druhej v koncovke príliš nebezpeční nie sú. Napokon, za dva zápasy strelili len jeden gól.

To Slováci majú na svojom konte o bod a gól viac. Ďakovať za to môžu úvodnej výhre zo zápasu s Poľskom 2:1.

Ako sa bude vyvíjať skupina ďalej? Potvrdí naše mužstvo formu z minulosti a aj do tretice postúpi na veľkom turnaji zo skupiny? Tipnite si s TIPOSOM zápas Slovenska so Španielskom. Na čo by ste sa mohli zamerať?

SLOVENSKO – ŠPANIELSKO

Počet rohov: viac ako 9,5 (kurz 2,06)

Je jasné, že Španieli budú dominovať v držaní lopty a na našu bránu sa bude valiť jeden útok za druhým. V predošlých dvoch dueloch  zahrávali domáci najskôr 6 a potom 7 rohov za zápas.

Slováci ich kopali proti Poliakom 2, so Švédmi mali výhodu tejto hernej situácie šesťkrát.

Dá sa očakávať, že v zápase uvidíme ofenzívne ťahy, a aj keď nemusí padnúť veľa gólov, rohy by mali pribúdať.

Bude penalta – ÁNO (kurz 3,15)

Španieli aj Slováci odohrali na turnaji po dva zápasy, v 50% prípadov sa kopal pokutový kop. Slováci inkasovali gól od Švédov, Španieli síce zahrávali jedenástku v dueli s Poľskom, ale nepresadili sa. To však pri tipe podmienka nie je. Španieli budú motať slovenským obrancom hlavu, je možné, že niektorý z obranných zákrokov bude v šestnástke a čistý nebude. Mimochodom, je to síce už šesť rokov, ale v poslednom vzájomnom zápase, ktorý sa hral v kvalifikácii EURO 2016, bola takisto penalta…

GÓL A. Morata – ÁNO (1,95)
Nadväznosť na predošlý tip. Nebyť toho, že Gerrard Moreno sebavedomo „ukradne“ možnosť kopať ako faulovaný hráč v zápase s Poľskom penaltu Alvárovi Moratovi, išiel by s určitosťou na pokutový kop španielsky útočník číslo 1.

Morata by sa mohol/mal presadiť možno aj z hry.

ZÁPASOVÁ PONUKA