Nájsť tie správne, výherné lotériové čísla je alchýmia úspechu. Poniektorí si s týmto problémom hlavu nelámu a žrebovanie čo žrebovanie sa spoliehajú na náhodný výber. Hráči, ktorí však veria svojim číslam, majú za výberom tipov nejeden zaujímavý príbeh.

Narodeniny, dátum svadby alebo na prvý pohľad úplne náhodné počty, z ktorých vyjde číslo zaškrtnuté na tikete. Príbehy čísel pre hru LOTO sú rôzne. Na Facebookovej stránke TIPOS-u sme vyzvali návštevníkov, aby sa s nami podelili a prezradili, ako si vyberú čísla pre žrebovanie hry LOTO.

Asi nie je prekvapením, že najčastejším motívom pre výber čísel je dátum narodenia. Detí, rodičov, manžela, vnúčat, manželky no a v neposlednom rade naše vlastné narodeniny.

Nájdu sa však aj takí, ktorí volia opačné dátumy – úmrtia a či dátum pohrebu blízkeho člena rodiny.

Veda vybrať správne čísla však vie ísť aj do väčšej hĺbky. Jeden z hráčov sa podelil o svoj názor, keď napísal, že čísla si vyberá podľa príslušnosti k jeho znameniu vo zverokruhu. Iný má zas skvelú pamäť, keďže 20 rokov podáva rovnaké čísla podľa sna, v ktorom sa mu zjavili na tikete.

POMÔŽE JEŽIŠ ČI DEMITRA?

Slovensko je kresťanská krajina. Pred nedávnom prišiel na návštevu našej krajiny aj pápež František. Nie je preto zvláštne, že niektorí hráči si vyberajú svoje čísla aj podľa spojitosti s kresťanstvom.

„Čísla si vyberám podľa výnimočnosti. Napríklad Biblické. 3 – podľa Svätej trojice. 7 – značí plnosť. 12 – lebo toľko bolo apoštolov. 33 – toľko rokov sa dožil Ježiš Kristus,“ bola jedna z odpovedí.

Symbolika čísel a ich obľúbenosť je spätá aj so športom. Viacerí tipéri v hre LOTO písali, že si vyberajú čísla podľa futbalových či hokejových hráčov alebo podľa toho, aké čísla nosili na dresoch v časoch, keď aktívne športovali.

Neraz sa objavilo v zozname aj číslo 38, ktoré nosil na drese ikonický hokejista Pavol Demitra.

ŠTATISIKA NEPUSTÍ

Vzťah lotériový hráč a lotéria je neraz beh na dlhú trať. Medzi hráčmi sú aj takí, ktorí pokúšajú šťastie dlhé roky či desaťročia. Jeden z tipérov nám napísal: „Dávam rovnaké čísla už 30 rokov. Štatisticky by to raz malo vyjsť. Len, či sa toho aj dožijem.“

Pevne veríme, že áno😊

Ale zostaňme pri štatistike. Sú totiž medzi nami/vami aj takí hráči, ktorí podrobne študujú a rozoberajú každé jedno žrebovanie. No a ak dlho nepadne niektoré číslo, okamžite ho píšu na lotériový tiket.

A poďme naspäť do prostredia vesmíru. Jedna z odpovedí totiž znela: „Čísla volím podľa aktuálnej fázy Luny. Ak pribúda, jackpot rastie, vtedy nepodávam. A ak ubúda, je šanca, že jackpot padne a vtedy podávam tiket. Čísla volím intuitívne.“

TRINÁSTKA?

Veríte na šťastné a nešťastné čísla? S číslovkou 13 sa spája odvrátená tvár šťastia. Pre niektorých je doslova prekliata. Nájdu sa však aj takí, ktorí ju majú na svojom lotériovom tikete pravidelne. Niektorí píšu, že číslo 13 je od prírody ich šťastné, iní sa vracajú k prvému motívu – trinásteho majú narodeniny či meniny.

Zaujímavou kategóriou pri výbere čísel je faktor náhody. Jeden z hráčov priznal, že čísla si vyberá spontánne podľa ŠPZ-etiek a čísel áut na parkovisku.

Iný z hráčov priznal svoj recept – „Zavriem oči a náhodne ťukám po telefóne.“ A hoci zatiaľ jackpot nevyhral, možno sa náhodným výberom dovolá svojej milej.

PÁRNE? NEPÁRNE?

Zaujímavý paradox, ktorý rozoberá nejeden hráč. Hrať párne či len nepárne čísla? Sú medzi nami naozaj takí, ktorí si vyberajú aj podľa tohto kľúča.

Ďalšia z odpovedí znela: „Sem-tam, keď som chodieval hrávať šípky, som si dal na terč papier s číslami. Hodil som, zaškrtol a vyhral 250 €.“ Žeby toto bol kľúč k úspechu?

Príbehov šťastných čísel je neúrekom. Poniektorí to už s nimi zas vzdali a rozhodli sa dvakrát do týždňa zveriť šťastie v rámci žrebovania hry LOTO do rúk pani Šťasteny, ktorá náhodným výberom rozhodne za nich.

Nech ste už jedna či druhá skupina, želáme vám veľa šťastia, radosti, zábavy, napätia a pohody, ktorú už roky zažívate s hrou LOTO.

Tipni si online