Piate kolo Európskej konferenčnej ligy postaví proti sebe majstra Slovenska a Arménska. Zápas hostí bratislavské Tehelné pole, výkop je naplánovaný na 21:00. Naskytá sa otázka, potvrdia belasí úlohu favorita? Tipni si na eTIPOS.sk!

Tipovať zápasy na eTIPOS.sk dáva športovým nadšencom hneď niekoľko dôvodov na úsmev na tvári vďaka skvelým akciám. Využiť môžu najlepšie kurty na domácom trhu, ale napríklad sú aj v hre o BONUS 350€! Ako naň? Kto uhádne za jeden kalendárny týždeň tiket s najvyšším kurzom získa parádny bonus. Kto sa „hecne“ a dá na svoj tiket čo najviac zápasov a získa krásnu odmenu? Bude jeden zo zápasov aj duel Slovana v EKL? Tipérom naň ponúkame analýzu.

tipuj tu

EKL – SKUPINOVÁ FÁZA

Slovan Bratislava – Pyunik Yerevan

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas bez gólov – menej gólov ako 2,5

Súper belasých dominoval najmä v prvej dekáde 21. storočia, kedy vyhral domácu súťaž desaťkrát za sebou. Posledný titul získal vlani, po šiestich rokoch od toho predošlého. Úradujúci majstri Arménska začali v prvom kvalifikačnom kole Ligy majstrov, podobne ako Slovan. Vyradili Kluž, Dudelange a vypadli až s Crvenou Zvezdou po výsledkoch 0:2 a 0:5. Takmer si však zahrali skupinu Európskej ligy, play-off so Sherifom Tiraspoľ museli rozhodnúť až penalty.

V arménskej Premier League je Pjunik štvrtý so stratou až desiatich bodov na vedúce Urartu, má však dva zápasy k dobru. Z jedenástich doposiaľ odohratých ligových duelov, osem z nich na domácom trávniku, dokázal vyhrať sedem, zvyšné štyri prehral. Slovanisti majú za sebou vcelku turbulentný október. Povzbudivé víťazstvo 2:0 v Bazileji vystriedal debakel 0:4 v Trenčíne, po ktorom sa z A-tímu dočasne porúčala trojica Šaponjić, Agbo, Križan.

Belasí následne remizovali 3:3 v domácej odvete s Bazilejom, keď stratili dvojgólový náskok, a v lige vyhrali v Michalovciach (1:0) i Skalici (4:1). Na ihrisko sa konečne vrátil uzdravený Vlado Weiss mladší a gólovo sa prebudili Jurajov Kucka aj s Aleksandarom Čavrićom. Skupinu H čakajú posledné dve kolá.

Situácia je riadne zamotaná, postúpiť ďalej (prví dvaja) i vypadnúť ešte môžu všetky štyri mužstvá. V najlepšej pozícii sú každopádne Bazilej (7 bodov) a Pjunik (6), tieto mužstvá majú všetko vo svojich rukách. Slovan nazbieral 5 bodov, ak chce pomýšľať na postup, doma nemôže proti Jerevanu zaváhať.

Slovan to musí zvládnuť aj bez zraneného Tigrana Barseghjana, ktorý si na tréningu zlomil nohu. Napriek tomu sú domáci favoritom. Zápas síce nebude pekný, ale ak Weissovi zverenci podajú výkon ako proti Bazileju a zlepšia obranu, mali by tesne vyhrať.

tipuj tu