V stredu 26. 2. 2020 bol pokorený jeden z rekordných LOTO jackpotov v celej histórii samotnej hry. Jackpot 5 982 492,50 € sa nevyhráva každý deň a aj preto sme sa na našom Facebook profile pýtali, na čo by ste využili výhru a či by ste sa o ňu aj podelili.

Medzi stovkami odpovedí sa spomínali rôzne spôsoby využitia výhry. Respondenti by bezprostredne po získaní výhry zabezpečili predovšetkým seba a svojich najbližších. Potom by sa zamerali na svoju strechu nad hlavou, ktorú by buď zrekonštruovali alebo priamo kúpili nový byt, dom či chalupu. Dôležitým aspektom by bolo aj splatenie úverov a rôznych dlhov. U niektorých by nasledovala kúpa auta alebo zaslúžená dovolenka.

Slovenská dobrosrdečnosť

Veľké množstvo reakcií odzrkadlilo aj dobrosrdečnosť Slovákov. V rámci charity sa najčastejšie skloňovalo darovanie financií na pomoc rôzne chorým deťom či deťom s problémami. Niektorí poukázali na pomoc deťom s autizmom, iní venovali pozornosť detským pacientom s rakovinou. Bez reakcie nezostala ani situácia ťažko chorých detí, ktorých stav si vyžaduje finančne veľmi náročnú liečbu. Svalová atrofia a detská cukrovka boli taktiež problémy ohľadom ktorých by po výhre niektorí z našich šťastlivcov radi pomohli.

Niektorí naši fanúšikovia však myslia aj na šport a vo svojom meste by vystavali nový futbalový štadión. Iní zas majú zľutovanie aj s nemými tvárami a podporili by starostlivosť o bezbranné zvieratá napríklad v útulkoch. Našli sa aj takí, ktorí mysleli na naše životné prostredie a kúpili by pozemok, na ktorom by vysadili množstvo stromov.

Ako vidno, slovenskí hráči sú dobrosrdeční a neváhali by sa so svojim šťastím podeliť s tými, ktorí to najviac potrebujú.

Skúste šťastie aj vy na www.etipos.sk a ak vyhráte, nezabudnite na tých, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých.