Víkend je pred nami a s ním aj porcia najlepšieho klubového futbalu na Starom kontinente. Veľké zápasy sa hrajú vo Francúzsku, v Anglicku, Španielsku, Taliansku či Nemecku. A ako si vychutnať najlepšie? No predsa s podaným tiketom a využitím najlepších kurzov na TIPOSBET.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

A teraz sa už pozrime na víkendovú ponuku európskeho top futbalu.

Montpellier – Nantes (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1.polčas X – viac gólov v 2.polčase

Do konca sezóny Ligue 1 zostávajú štyri kolá a Montpellier si môže takmer zaistiť prežitie medzi elitou, ak sa mu podarí predĺžiť pôsobivú sériu štyroch zápasov bez porážky. Túto sériu zavŕšil víťazstvom 2:1 nad Reims, čo bolo jeho štvrté víťazstvo v rade, v ktorom skóroval presne dvakrát. A to je niečo, čo by tréner Michel Der Zakarian asi rád zopakoval, keď sa chystá na svoje jubilejné dvadsiate stretnutie s Nantes v kariére. Domáce prostredie však nemusí nutne znamenať dobré správy. Montpellier tu síce vyhral v minulom zápase, ale to bolo naposledy v marci 2023, kedy na vlastnom ihrisku uhral dve výhry po sebe.

Navyše tu Nantes porazil len v jednom z predchádzajúcich siedmich duelov. Motivovať snáď bude domáci aspoň fakt, že v tejto sezóne neprehrali ani jedno domáce stretnutie proti tímom, ktoré sa v tabuľke nachádza pod nimi. Po opätovnom vymenovaní trénera Antoina Kombouarého, veterána Ligue 1, Nantes strieda výhry s porážkami, čo mu ale stačí na to, aby si udržovalo malý odstup od spodnej trojice. Kanárici síce prežívajú „rekordnú“ sériu prehier na domácej pôde, ktorá naposledy pokračovala porážkou 0:3 s Rennes, ale z posledných piatich ligových zápasov u súperov vyhrali štyri. Nantes sa bude snažiť v tejto sérii pokračovať a vyzerá to, že na to má dobré predpoklady, pretože sa im mimo domova darí najmä proti súperom zo spodnej polovice tabuľky, pričom všetkých päť víťazstiev vybojovalo s náskokom jedného gólu. Zaujímavosťou je, že kanárici v žiadnom z posledných 11 ligových zápasov neremizovali, zatiaľ čo Kombouaré odohral proti Montpellieru už 24 stretnutí a v 11 z nich sa delili body – čo je jeho najvyšší počet remíz proti ktorémukoľvek súperovi.

Real Sociedad – Real Madrid (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 2 – 1.gól Real Madrid – viac rohov Real Madrid

Real Sociedad, v piatich zápasoch La Ligy neprehral a je na ceste k účasti v Európskej lige, čaká náročný program, pokiaľ chce dosiahnuť svoje sezónne ciele. Zverenci Imanola Alguacila sa v týždňoch nasledujúcich po piatkovom zápase s vedúcim Realom Madrid stretnú s Barcelonou a Atlétikom Madrid, čo môže byť obzvlášť znepokojujúce, pretože v tomto ročníku vyhrali iba raz proti tímom, ktoré sa aktuálne nachádzajú v prvej päťke. Toto víťazstvo aspoň prišlo doma, čo by malo na Real dodať trochu odvahy, ale v poslednej dobe si v Reale Arene zvykli skôr na remízy, pričom štyri z minulých siedmich domácich ligových stretov skončili nerozhodne.

Iba jeden z uplynulých desiatich domácich vzájomných súbojov však skončil remízou, čo naznačuje, že proti vo forme hrajúcemu súperovi budú mať domáci čo robiť. Po víťazstve v napínavom El Clásicu proti Barcelone (3:2) má Real Madrid na čele tabuľky náskok 11 bodov a blíži sa k zisku 36. titulu. Potom, čo liga vyhovela jeho žiadosti o presunutie zápasu na piatkový večer kvôli semifinále Ligy majstrov, ktoré sa koná budúci týždeň, bude mať šancu svoj náskok ešte navýšiť vzhľadom na to, že už 17 súťažných zápasov neprehral a v lige vyhral posledných päť.

Aston Villa – Chelsea (sobota, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – Chelsea viac ako 1,5 gólu

Aston Villa má za sebou niekoľko dobrých dní, po víťazstve 3:1 nad Bournemouthom v Premier League nasledovala správa, že manažér Unai Emery podpísal predĺženie zmluvy. Španielsky tréner chce so svojimi zverencami dosiahnuť na umiestnenie v prvej štvorke a vytvoriť deväťbodový odstup od prenasledovateľov z Tottenhamu, hoci budú mať odohrané o tri zápasy viac. Domáci fanúšikovia si budú určite veriť, keď videli, ako ich tím v piatich zápasoch vo Villa Parku neprehral, pričom v tejto sérii skóroval 14-krát. Chelsea je ďalším hosťom, ktorý sa pokúsi prelomiť ich pevnosť, a po víťazstve v minulom vzájomnom zápase v septembri sa Villa bude snažiť prvýkrát v ére Premier League zapísať druhý triumf nad Blues v jednom ročníku – naposledy sa jej to podarilo v sezóne 1989/90.

Ak by sa to mohlo domácim podariť, tak teraz majú ideálnu príležitosť. Zverenci Maurícia Pochettina nadviazali na vypadnutie v semifinále FA Cupu, keď uprostred týždňa dostali výprask od Arsenalu 0:5 – prvýkrát v histórii prehrali londýnske derby Premier League o päť gólov! Kouč Blues si pri hodnotení tohto výkonu nebral servítky a svoj tím označil za „tak mäkký“ a pomerne jasne vyhlásil, že sa „vzdal“. Po tejto porážke prišiel nechcený rekord – 57 gólov, ktoré Chelsea v tomto ročníku inkasovala, je najviac za celé obdobie Premier League – a to má pred sebou ešte šesť zápasov! Tejto bilancii nepomohla ani trinásťzápasová ligová séria bez čistého konta na ihrisku súperov, ale možno je na obzore obrat, pretože Blues vyhrali šesť z minulých siedmich návštev Villa Parku  – vrátane februárového úspechu v FA Cupe.

Bayern Mníchov – Frankfurt (sobota, 15:30)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – handicap (-1,5) 1

Štyri kolá pred koncom bundesligovej sezóny a po vyriešení otázok Meisterschale zostáva Bayernu Mníchov len potvrdiť pozíciu v prvej štvorke a udržať si formu pred blížiacim sa semifinále Ligy majstrov. Bavori teraz dúfajú, že sa im podarí nadviazať na výhru 5:1 nad Unionom v predchádzajúcom kole. Paradoxne rovnakým výsledkom prehrali predchádzajúce stretnutie s budúcim súperom Eintrachtom Frankfurt! Nedôslednosť nakoniec zabila domáce ťaženie Bayernu v tejto sezóne. Síce aktuálne drží sériu troch súťažných výhier v rade, ale dlhšiu víťaznú sériu v roku 2024 nezaznamenal. V skutočnosti Bayern v tejto sezóne prehral oba zápasy nasledujúce po sérii troch triumfov, pričom každý z nich viacgólovým rozdielom proti iným tímom z prvej šestky Bundesligy. Ani hosťujúci Frankfurt nie je príkladom konzistencie, hoci minulý víkend ukončil štvorzápasovú šnúru bez výhry víťazstvom 3:1 nad Augsburgom a vďaka tomu zostáva v boji o Európu.

Toto víťazstvo mu zaistilo pohodlné miesto v prvej šestke, a pokiaľ bude pokračovať v podobnom duchu, bude mať účasť v európskych pohároch čoskoro istú. Na tomto trávniku by to bolo v najlepších časoch ťažké, ale šesť gólov, ktoré inkasovali v dvoch vonkajších porážkach pred touto cestou, spochybňuje šanca hostí na prvý víťazný ligový double nad Bayernom od ročníka 1976/77. V troch zo štyroch bundesligových zápasov u súperov proti tímom, ktoré sa na začiatku tohto kola umiestnili vyššie, totiž Eagles inkasovali presne tri góly.

Las Palmas – Girona (sobota, 14:00)

Tipy: Zápas X2 – 1.gól Girona – v 2-polčase viac gólov

Z januárového ôsmeho miesta, kedy Las Palmas koketovalo s prvou účasťou v európskych pohároch od sezóny 1977/78, sa po piatich po sebe idúcich prehrách v La Lige prepadlo do stredu tabuľky. Jeho zotrvanie v najvyššej súťaži síce nie je ohrozené, ale pokiaľ by sa dalo usudzovať z prehry 1:4 s Celtou Vigo v minulom kole, mohlo by sa v tabuľke prepadnúť ešte nižšie. Príšerný výkon v obrane rýchlo zhatil radosť z prvého gólu v La Lige po 400 minútach a domáci začínajú toto kolo takmer na polceste medzi siedmym a osemnástym miestom, čo sa týka bodov aj pozície. Tréner García Pimienta trvá na tom, že sa o svoje miesto nebojí, a to aj napriek prudkému poklesu výsledkov, vrátane ôsmich ligových výjazdov v rade bez čistého konta aj víťazstva.

Girona využila neistý štart Las Palmas do sezóny a v minulom vzájomnom zápase zvíťazila 1:0. Napriek stratám, ktoré sa v poslednej dobe vkrádajú do jej vlastnej hry, jej štyri domáce výhry v rade, rovnako ako kolísavá forma Atlétika Madrid, zaručili účasť v európskych pohároch, čo si výkony v tejto sezóne zaslúži. Aj naďalej je na dobrej ceste k premiérovému štartu v Lige majstrov, ale mimo domáceho prostredia jej naďalej chýba taký lesk, ktorý by jej inak túto priečku zaistil s niekoľkotýždňovým predstihom. Predošlých deväť duelov Girony v La Lige vyhrali vždy domáci, vrátane marcového stretu na Malorke, ktorá sa nachádza na spodných poschodiach tabuľky. Na základe toho neexistuje žiadna záruka tretieho ligového víťazstva v rade na pôde Las Palmas.

Neapol – AS Rím (nedeľa, 18:00)

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – 1.polčas X

Neapol po skvelej minulej sezóne, kedy získal majstrovský titul, o jej zopakovaní môže iba snívať. Ak chce zabojovať o pohárovú Európu, musí zbierať každý bod, keďže mu aktuálne patrí až ôsma priečka so 49 bodmi, ktorá znamená, že ostane pred bránami zápasov proti európskej špičke. Lepšie na tom je jeho súper z Ríma, ktorý je s 55 bodmi piaty, čo mu zaručuje Ligu Majstrov v budúcej sezóne. Zverenci reprezentačného trénera Slovenska Francesca Calzonu sa trápia, z posledných siedmich zápasov vyhrali iba raz, aj to na ihrisku nevýraznej Monzy, porúčali sa aj z Ligy Majstrov, keď ich vyradila FC Barcelona ešte v marci.

V opačnej pozícii je slávne AS, ktoré si zaistilo postup v Európskej Lige nad AC Milánom, z posledných šiestich súťažných duelov sa z víťazstva zverenci Daniele de Rossiho tešili až štyrikrát! Ak sa pozrieme na vzájomné zápasy, bilancia jasne hovorí v prospech tímu spod Vezuvu. Posledných desať vzájomných meraní síl šesťkrát zvíťazil Neapol a iba dvakrát AS Rím. Až v ôsmich prípadoch padlo v týchto zápasoch 2 a viac gólov.

tipuj futbal