Počas víkendu vrcholia nielen zápasy v skupinách na majstrovstvách sveta v hokeji, ale aj futbalové ligy na Starom kontinente. Nevieš sa rozhodnúť, aký zápas umiestniť na tiket? Inšpiruj sa našimi analýzami a tipni si na európsky futbal s TIPOSBETom!

TIPOSBET je miesto, kde na teba čakajú najlepšie kurzy, neustále možnosti získať atraktívne jackpoty a počas mesiaca máj aj „tajomné“ Májové bonusy. Ako na ne? Klikni na tento odkaz (včera som posielal) a dozvieš sa viac. A ktoré zápasy z víkendovej futbalovej ponuky by nemali ujsť tvojej pozornosti?

chcem tipovať

Lyon – Monaco (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – menej gólov ako 2,5 – 1.polčas X

Nová éra Lyonu pod čerstvým vedením amerického investora Johna Textora nezačala najlepšie, pretože Lyon prehral na ihrisku Clermontu 1:2. Textor dal vo svojom podnikateľskom pláne jasne najavo, že cieľom Lyonu je stať sa pravidelným účastníkom Ligy majstrov, avšak na jeho naplnenie si bude musieť počkať, pretože tím sa momentálne nachádza štyri body od prvej päťky a do konca súťaže sa hrá už len o deväť bodov. Snaha o zmenšenie tohto rozdielu začína proti štvrtému Monaku, ktoré je o deväť bodov nad Lyonom, ale tento rozdiel by sa mohol znížiť na šesť, ak by Olympians dokázali nadviazať na svoju solídnu domácu formu, ktorú tu od februára držia, keď päťkrát zvíťazili. Navyše vyhrali v troch z piatich domácich ligových zápasov proti celkom, ktoré začínajú kolo nad nimi.

NATIPUJ SI ASPOŇ 4 ZÁPASY A VÝHRU TI NAVÝŠIME AŽ O 20%

Monako potrebuje bodovať, aby si poistilo umiestnenie v top 4. Lepšie miesto, než to, ktoré zaisťuje účasť v Európskej lige, však asi nevybojuje, pretože na tretie Marseille stráca osem bodov. Je však pravda, že Marseille v tomto kole vyzve piate Lille, a tak má Monako jedinečnú šancu v prípade výhry zvýšiť svoj odstup od piatej pozície a ešte stále útočiť na top 3. Víťazstvo tu by teda malo stačiť na to, aby si Monako – dve kolá pred koncom – zabezpečilo umiestnenie v top 4 (v závislosti na výsledkoch ostatných stretnutí). K tomu však musí vylepšiť svoju vonkajšiu formu, pretože sa mu v poslednom čase na ihriskách ligových súperov nedarilo. Zaujímavosťou je, že počas vonkajších ligových zápasov proti celkom z 8.-20. miesta neprehralo trinásť duelov, ale na ihriskách tímov nachádzajúcich sa medzi top 7 na tri body stále čaká, čo je trend, ktorý tu musí zlomiť.

AC Miláno – Sampdoria (sobota, 20:45)

Tipy: Zápas X2 – viac gólov v 2.polčase – 1.gól Sampdoria

Sezóna, od ktorej si AC Miláno toľko sľubovalo, hrozí, že prinesie len veľmi málo po tom, čo sa k neuspokojivej prehre 0:2 v Spezii v Sérii A pridala porážka v oboch semifinálových zápasoch Ligy majstrov proti konkurenčnému Interu. Po prehre v lige strácajú na prvú štvorku štyri body a má pred sebou stále ťažší trojzápasový boj o návrat do Ligy majstrov v budúcom ročníku. Neúspešná obhajoba titulu a odchod z európskych pohárov naďalej zvyšujú tlak na manažéra Stefana Pioliho, ktorý si pri príprave svojho tímu na súboj s už zostupujúcou Sampdoriou nebude brať servítky. AC s tímami, ktoré boli pred týmto kolom v spodnej polovici tabuľky, dokázal na San Sire v tomto ročníku zaváhať, hoci v lige sú tu od konca januára aspoň neporazení.

Sampdoria, ktorej zostup už bol potvrdený, v pondelok večer remizovala 1:1 s Empoli, keď v nastavení inkasovala vyrovnávací gól, ktorý ju pripravil o prvú výhru v lige od 19. marca. Zverenci Dejana Stankoviča teraz strácajú na devätnáste Cremonese šesť bodov a vyzerá to, že prvýkrát vo svojej histórii skončia na poslednej priečke tabuľky SA. Ak chcú niečo urobiť pre to, aby sa tomu vyhli, musia výrazne zlepšiť svoju vonkajšiu formu, pretože v posledných štyroch súbojoch na ihriskách súperov skórovali iba raz a v októbri prehrali na San Sire s Interom 0:3. Vzhľadom na to, že tu neporazili AC v Miláne od februára 2017, čaká ich ďalší ťažký duel.

FC Barcelona – San Sebastian (sobota, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Barcelona – viac gólov ako 2,5

Barcelona získala svoj prvý titul v La Lige od odchodu Lionela Messiho, keď minulú nedeľu porazila 4:2 svojho mestského rivala Espanyol. Potom, čo boli ich oslavy zastavené, keď fanúšikovia Espanyolu vtrhli na ihrisko, usporiadali majstri v pondelok sprievod otvorenými autobusmi katalánskou metropolou, v ktorom okrem ženského titulu oslavovalo prvý titul v mužskej lige od roku 2019 aj takmer 80 000 fanúšikov. Oslavy by mohli pokračovať aj počas tohto víkendu, ak sa im podarí nadviazať na nedávny úspech proti Realu Sociedad. Barça drží proti tomuto súperovi šesťzápasovú víťaznú šnúru v najvyššej súťaži po tom, čo zvládla predošlé stretnutie 4:1, čo je jej najdlhšia víťazná séria proti San Sebastiánu od päťdesiatych rokov minulého storočia. Zápas na Camp Nou ponúka skvelú príležitosť túto bilanciu predĺžiť, pretože domáci neprehrali vo vzájomných súbojoch v lige od mája 1991 a vyhrali posledných 24 takýchto zápasov.

NATIPUJ SI ASPOŇ 4 ZÁPASY A VÝHRU TI NAVÝŠIME AŽ O 20%

Štvrtý Sociedad má dobré predpoklady na to, aby sa prvýkrát od ročníka 2013/14 kvalifikoval do Ligy majstrov, ale prípadná porážka by mohla situáciu skomplikovať. Situácia by bola lepšia, keby minulý víkend nestratil vedenie 2:0 na ceste za remízou 2:2 proti Girone, pričom tréner Imanol Alguacil mal pocit, že si jeho zverenci zaslúžili vyhrať, hoci výsledok predĺžil ich neporaziteľnosť. La Real si nemôže dovoliť stratiť body na štadióne, kde prehral 87% svojich návštev v najvyššej súťaži, pretože ho čakajú ťažké zápasy s Atlétikom Madrid a Sevillou. A čo horšie, neuspokojivá bilancia minulých siedmich vonkajších súbojov (jediné víťazstvo a štyri prehry) nevzbudzuje dôveru. V piatich z nich sa Sociedadu nepodarilo skórovať a proti najlepšej defenzíve ligy, ktorá v tejto sezóne inkasovala len dva domáce góly, nemožno vylúčiť opakovanie tohto priebehu.

Manchester City – Chelsea (nedeľa, 17:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – polčas X/zápas X

Prepis histórie Manchestru City je na spadnutie, tím Pepa Guardiolu sa pripravuje s jeho súčasnou 11-zápasovou víťaznou sériou v Premier League na veľmi dôležitý duel. Dvanásta výhra v poradí by ich tu korunovala majstrami Anglicka historicky tretiu sezónu za sebou. Takýto výkon sa predtým podaril iba ich rivalom z iných miest, Manchestru United, s ktorým sa stretnú vo finále FA Cupu, ktorý by mohol byť úlohou číslo dva v snahe o ďalší prepis histórie v snahe o ďalšiu trofej v sezóne. Posledná kapitola bola uzavretá uprostred týždňa, keď Manchester City dokončil skvelú prácu proti najúspešnejšiemu tímu Európy Real Madrid, keď ho porazil 4:0, čím si zarezervoval lístky na svoje druhé finále Ligy majstrov UEFA, čo je trofej, ktorá môže upevniť odkaz Pepa Guardiolu a vo vitríne veľkoklubu stále chýba, ako jeden z najlepších futbalových manažérov. A proti komu by sa mohlo začať ich trojnásobné prenasledovanie, než proti Chelsea, tímu, ktorý v roku 2021 pripravil City o európsku slávu, a tímu, ktorý odvtedy porazili v piatich vzájomných súbojoch bez inkasovania gólu.

Chelsea vo svojej histórii nikdy neprehrala šesť po sebe idúcich zápasov bez gólu so žiadnym súperom, čo by bola nešťastná čerešnička na zavŕšení ich vlastnej historickej sezóny, vďaka ktorej s najväčšou pravdepodobnosťou prvýkrát skončí v dolnej polovici tabuľky, prvýkrát od roku 1996. Zverenci Franka Lamparda by mohli čakať dlhé popoludnie na Etihade, pretože žiadne z ich posledných 14 stretnutí v lige proti tímom, ktoré sú v tabuľke nad nimi, sa neskončilo víťazstvom. A potom, čo vyhrali iba dve z posledných 15 zápasov na ihriskách súperov, tromfy má v ruke domáce Citizens.

Valencia – Real Madrid (nedeľa, 18:30)

Tipy: Zápas 2 – 1.gól Real – 1.polčas X – viac gólov ako 2,5

Napriek tomu, že sa Valencia po výhre 2:1 nad Celtou Vigo vyšvihla v tabuľke La Ligy hore, tento deň začína iba o tri body pred tímom na 18. mieste. Štyri zápasy pred koncom majú osud aj naďalej vo svojich rukách a sú tu povzbudivé náznaky, pretože prehrali iba jedno z posledných piatich ligových kôl. Kľúčom k ich oživeniu v závere sezóny je zlepšená domáca forma, pretože ako hostitelia prehrali iba jeden z predošlých šiestich duelov v lige a pôsobivo iba jeden z posledných štyroch vzájomných stretov na tomto trávniku. Táto porážka však prišla v minulom ročníku, hoci oba tímy skórovali v každom z predchádzajúcich desiatich stretnutí na tomto ihrisku, takže by v tomto stretnutí mohlo byť opäť vidieť dosť gólov. Situácia na oboch koncoch tabuľky by sa mohla ešte viac skomplikovať, ak bude Real Madrid potrestaný za údajné porušenie pravidiel pri striedaní proti Getafe (1:0).

Strata ďalších troch bodov by bola ďalšou nevítanou ranou po výprasku 0:4 od Manchestru City, ktorý ukončil snahu Realu o obhajobu Ligy majstrov , a po víťazstve v Copa del Rey na začiatku tohto mesiaca im zostalo v hre len druhé miesto v lige. Po 34. kole dni mali Los Blancos pred mestským rivalom Atlétikom dvojbodový náskok, takže by sa mohlo schyľovať k vyrovnanému súboju, najmä vzhľadom na to, že sa im v poslednej dobe nedarí na ihriskách súperov. Hostia vyhrali iba jeden z minulých piatich vonkajších súbojov v lige, takže budú dúfať, že im absencia akýchkoľvek iných rozptýlení pomôže plne sa sústrediť na prácu, ktorú potrebujú odviesť v lige.

chcem tipovať