Napriek chladnému a nepriaznivému počasiu za oknami sa kolotoč elitných futbalových súťaží nezastavil a my sa tak môžeme aj počas tohto víkendu tešiť na porciu parádnych zápasov. Ktoré zápasy by nemali chýbať na tikete správneho tipéra?

Najlepšie kurzy a k tomu Stávka bez rizika. To je herňa eTIPOS.sk. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na zápasy Premier League a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Kto si navyše podá stávku na vybrané zápasy Premier League aspoň za 10 € a s kurzom 1,50, môže získať pri SÓLO stávke bonus 5 € na ďalšie tipovanie športových stávok! Bonus je možné získať za predzápasovú aj LIVE stávku.

Sleduj sekciu PROMO akcie na našom webe, kde sa dozvieš vždy všetky zaujímavé novinky.

FUTBALOVÉ TIPY NA VÍKEND

Stuttgart – Mainz
Tipy: Zápas 1 – viac gólov 2.polčase – 1.polčas bez gólov

Stuttgart vôbec nezažíva podarený štart do bundesligy a momentálne sa po piatich ligových zápasoch bez výhry nachádza na barážovej priečke. Je síce pravda, že v minulom kole, v ktorom podľahol Dortmundu, podal bojovný výkon, ale v deviatich z posledných 10 súťažných zápasov nestrelil viac ako jeden gól.
So súčasnou situáciou nemôže byť spokojný ani tréner Pellegrino Matarazzo. Avšak domáci v tomto dueli privítajú Mainz, ktorý v oboch zápasoch minuloročnej sezóny porazili. Zároveň ich môže povzbudzovať fakt, že budú hrať na vlastnom ihrisku, kde v tomto ročníku získali väčšinu svojich bodov.
Navyše tu zaznamenali svoje dve doterajšie ligové výhry a to nad celkami, ktoré sa nachádzajú mimo top 6.

Nebude to však ľahké, keďže hostia sú vo forme a neprehrali už štyri bundesligové zápasy v rade. Mrzieť ich môže len to, že v poslednom kole iba remizovali a to aj napriek tomu, že v ňom otvorili skóre.
V tejto sezóne skórovali ako prví v siedmich prípadoch a v piatich z nich oslavovali. Navyše majú po 12 odohraných dueloch 18 bodov a to je v tejto fáze súťaže ich najlepší výsledok od ročníka 2010/11.

Dá sa očakávať, že stretnutie bude mať víťaza, pretože Mainz v tejto sezóne v lige ešte na ihriskách súpera neremizoval a súčasne v týchto zápasoch zakaždým vyhral tím, ktorý strelil prvý gól. Víťaza spoznalo aj šesť posledných bundesligových duelov, ktoré tieto dva celky v Mercedes-Benz Arene odohrali, a vo výhrach sa Stuttgart s Mainzom pravidelne striedali.

Arsenal – Newcastle
Tipy: Zápas 1 – viac gólov ako 2,5

Arsenal sa tento rok musí zaobísť bez európskych pohárov, ale svojim fanúšikom túto skutočnosť zatiaľ kompenzuje najvyšším bodovým ziskom po úvodných 12 kolách Premier League od ročníka 2018/19. Minulá jasná prehra 0:4 na pôde Liverpoolu však naznačuje, že na prvú štvorku to ešte úplne nie je. Kanonieri prišli minulý víkend o osemzápasovú sériu bez porážky, avšak s Newcastlom United neprehrali doma v lige už od novembra 2010 (9 výhier v rade). Domáci priaznivci čakajú jednoznačnú výhru, pretože ich tím dal v predchádzajúcich troch ligových vzájomných dueloch v priemere tri góly.

Noví vlastníci Newcastlu budú určite čoskoro očakávať útok na pohárové priečky, ale momentálne je cieľom ich klubu prvé ligové víťazstvo sezóny. Hostia strácajú na sedemnáty Leeds päť bodov dúfajú, že sa stanú iba druhým tímom v histórii ligy, ktorý sa zachráni aj napriek tomu, že v úvodných 12 kolách ani raz nevyhral (v sezónach s 20 účastníkmi). Tohtoročné vonkajšie ligové zápasy Newcastlu skončili zatiaľ buď 1:1 alebo prehrou hostí, ktorí zakaždým inkasovali minimálne dva góly.

Vzhľadom na predchádzajúce výkony Magpies na tomto štadióne je zrejmé, že remízu by tentoraz hostia brali všetkými desiatimi. K tomu ale bude potrebný lepší štart, pretože v piatich z doterajších šiestich vonkajších podujatí inkasovali vždy ako prví.

Lille – Nantes
Tipy: Zápas X – polčasX/zápas X – menej gólov v zápase ako 2,5

Lille v polovici týždňa porazilo v Lige majstrov Salzburg, ale v domácej súťaži sa mu príliš nedarí. Nachádza sa v nej až na 12. priečke a od barážového miesta ho pred týmto kolom delia len štyri body. Navyše zo 14 odohraných ligových zápasov získalo len 17 bodov a to je v tejto fáze súťaže najhorší bodový zisk úradujúceho majstra od sezóny 2012/13.

Na druhú stranu stráca Lille na európske priečky šesť bodov a motivovať by ho pred týmto duelom môže fakt, že nastúpi doma, kde neprehralo päť predchádzajúcich ligových stretnutí. Zároveň by ho mohlo povzbudzovať, že tu zvíťazilo v šiestich predchádzajúcich súťažných stretoch s Nantes.
Hostia museli na konci minuloročnej sezóny svoju príslušnosť v najvyššej súťaži obhájiť v baráži, ale v tejto sezóne to zatiaľ vyzerá, ako by nastúpil úplne iný tím.

Nantes patrí 11. pozícia so ziskom 18 bodov, má ich teda o jeden viac ako Lille. Navyše, hostia strelili už 19 gólov a iba v jednej z predchádzajúcich 15 sezón v Ligue 1 nastrieľali v tejto fáze súťaže viac gólov.
Hosťom sa však v tejto sezóne príliš nedarí na ihriskách súpera, kde zatiaľ vyhrali len jedno zo siedmich ligových zápolení.

Juventus – Atalanta Bergamo
Tipy: 2 – viac gólov ako 2,5 – 1. gól Atalanta

Finalistov minulého ročníka Coppa Italia čaká ďalší vzájomný súboj, tentoraz na scéne Serie A. Turínčania boli pred začiatkom sezóny považovaní za jedného z horúcich kandidátov na titul, ale do nadchádzajúceho zápasu vstupujú so štvorbodovým mankom na borcov ​​z Bergama, ktorým v tabuľke patrí až štvrtá priečka. V utorok Bianconeri v Lige majstrov vyfasovali výprask na ihrisku Chelsea 0:4 a z posledných šiestich súťažných podujatí tri prehrali.

Čiernobieli budú chcieť nadviazať predovšetkým na výsledky z vlastného ihriska, kde vyhrali zo šiestich duelov päť.
Na druhú stranu Atalantu pred svojimi tribúnami neskolili trikrát po sebe. Žiadna veľká sláva to nie je ani v ofenzíve. Tá v tejto sezóne nastrieľala o deväť gólov menej ako súperova.

Avšak ani La Dea tento rok nie sú úplne v top forme, hoci pomaly sa zlepšujú, najmä v ofenzíve. Aj vďaka tomu majú na svojom konte 25 bodov. Hostia držia sedemzápasovú sériu bez porážky. V týždni však v Lige majstrov len remizovali v Berne 3:3.
V predošlých šiestich vonkajších súťažných bitkách sa ofenzíva Atalanty postarala vždy aspoň o dva presné zásahy, čo v piatich prípadoch znamenalo polčasové vedenie. Tím kouča Giana Piera Gasperiniho stojí pred neľahkou úlohou. Na ihrisku Juventusu totiž nezvíťazil v súťažnej konfrontácii od roku 1989.

Valencia – Vallecano
Tipy: Zápas X – viac gólov ako 1,5 – 1. gól Valencia

Valencia sa zasekla v strede tabuľky a nie a nie sa dostať vyššie. Nerozhodnými výsledkami sa jej to ale nepodarí. Len bod brala aj v poslednom kole. Avšak bezgólová remíza na San Sebastiáne ich povzbudila v práci. Druhýkrát z predchádzajúcich troch zápasov udržala čisté konto.
Pokiaľ bude mať pevnú defenzívu aj naďalej, môže vylepšiť umiestnenie z posledných dvoch ročníkov La Ligy, kedy skončila deviata a trinásta. Niektorí fanúšikovia si môžu cnieť nad tým, že Valencia pred týždňom premárnila niekoľko šancí na víťazstvo.

V domácom prostredí sa jej ale pomerne darí. Do troch súbojov vstupovala ako kurzový favorit a vydolovala z nich sedem bodov. Pri oboch výhrach netopiere udržali nulu vzadu, sami sa presadili do 15. minúty a po polhodine viedli 1:0.
Pohodové pondelkové víťazstvo nad Malorkou pomohlo Rayu Vallecanu zabudnúť na predchádzajúcu porážku z ihriska Realu Madrid, kde hostia po prvom polčase prehrávali 0:2. Po zmene strán už ale dokázali výsledok iba korigovať (1:2). Päť z predošlých šiestich súbojov Vallacana, ktoré neskončili remízou, prinieslo jednogólový rozdiel v skóre.

Aj keď Vallecano opúšťalo Santiago Bernabéu s dobrým pocitom z výkonu po zmene strán, nič to nezmenilo na tom, že na ihriskách súperov prehralo trikrát po sebe. V dvoch prípadoch bol rozhodujúci gól k videniu po 75. minúte. Navyše Rayo získalo len jeden bod z minulých 15 vonkajších súbojov v La Lige, v ktorých od októbra 2018 inkasovalo ako prvé.

Liverpool – Southampton
Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – polčas 1/zápas 1 – 1.gól Liverpool

Liverpool čaká tretie domáce súťažné vystúpenie v rade a vzhľadom na to, že predchádzajúce dve zvládol na výbornú, pôjdu fanúšikovia na Anfield znova v dobrej nálade.
Zverenci kouča Kloppa tu v minulom ligovom dueli porazili Arsenal 4:0 a potvrdili svoje dobré výkony – v tomto ročníku totiž nikto iný nedal viac gólov v prvých polčasoch ako oni. Spolu s Chelsea je Liverpool jedným z dvoch celkov v Premier League, ktoré ešte tento rok ani raz v polčase neprehrávali.

Merseysiders porazili v týždni v Lige majstrov Porto a na svojom štadióne bodovali už v 15 súťažných zápasoch v rade. Návšteva Southamptonu by na tom nič meniť nemala, pretože Liverpool s týmto tímom neprehral už v siedmich vzájomných ligových stretnutiach po sebe, pričom v posledných piatich nedostal ani gól. Southampton naposledy neudržal vedenie na pôde Norwichu, kde prehral 1:2 a prišiel o svoju štvorzápasovú sériu v lige bez prehry. Vyšším ako jednogólovým rozdielom ale tento rok skončili iba dva ligové duely Saints a kouč Ralph Hasenhüttl by sa za ďalší vyrovnaný priebeh tentoraz určite nehneval.
Hostia však získali v doterajších šiestich vonkajších konfrontáciách len päť bodov, ale aj to je z istého uhla pohľadu úspech. Presne toľko ich totiž vybojovali v predchádzajúcich 13 ligových stretnutiach vonku spolu.

KOMPLETNÁ PONUKA