Hokejový šampionát hráčov do 20 rokov má za sebou úvodné zápasy, pričom prvý duel odohrali už aj zverenci trénera Ivana Feneša. S Českom boli blízko k cennému bodu, napokon prehrali 4:5. Najbližšie ich čaká najväčší favorit na zlato – domáca Kanada. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSOM.

Široká ponuka kurzov pred zápasom, rovnako tak možností LIVE. To všetko nájdeš na eTIPOS.sk. Kto vyhrá prvú tretinu, koľko gólov v nej padne? Aký bude gólový rozdiel? Tieto a mnohé ďalšie odvodené stávky nájdeš v ponuke na eTIPOS.sk.

A akoby sa mohol zápas skončiť?

SLOVENSKO U20 – KANADA U20

Prvá tretina – 2, počet gólov – viac ako 6,5

Hrať proti Kanade v Kanade, navyše, bez polovice možné kádra? Pre Slovák sizyfovská úloha, ak chcú uspieť.

Slováci sa s Kanadou na juniorskom šampionáte stretáva pravidelne. Za posledných desať rokov pôjde už o deviatu konfrontáciu. Doterajších osem vždy vyhrala Kanada so skóre 44:9.

Naposledy sa stretli tieto tímy na šampionáte v roku 2020, kedy za Slovensko hrali aj mladučký Juraj Slafkovský či Šimon Nemec. Slováci vtedy prehrali 1:3, jediný gól nášho tímu strelil Martin Chromiak, ktorý mohol hrať aj na tohtoročnom turnaji, ibaže ho z hry vyradilo zranenie.

Dnešná Kanada má vo svojom strede viacero zvučných mien. Kapitán Mason McTavish má za sebou napríklad už 9 zápasov v drese Anaheimu, v ktorých strelil aj dva góly. V jednom útoku bude hrať s Connorom Bedardom, očakávanou superstar a draftovou jednotkou na najbližší rok.

Zaujímavosťou je, že tak, ako nehrá na MS jednotka draftu Slafkovský, nehrá za Kanadu ani Shane Wright. Ten reprezentoval na zrušenom turnaji na prelome rokov, no keďže štatistiky z tohto turnaja sa do historických análov nebudú počítať, jeho juniorská kariéra neregistruje jediný zápas na MS tejto kategórie.

Ale späť k predikcii zápasu. Kanada je jasný favorit. Dá sa očakávať, že ako tradične, na súpera vyletí. Preto očakávame uragán pred slovenskou bránkou. A keďže naša obrana nie je najkvalitnejšia, bude si musieť pomáhať faulami. Kanada ich potrestá a po prvej tretine bude vyhrávať o dva-tri góly.

Gólovo by sa mali presadiť aj naši chlapci, gólov by sme mohli vidieť pomerne veľa. O jasnom triumfe Kanady však niet pochýb.

CHCEM TIPOVAŤ