Na začiatku play-off snívalo osem tímov o zisku majstrovského titulu. Dnes zostali dva. Slovan a Nitra. Kto zdvihne nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu? Kto sa bude radovať s fanúšikmi a vychutná si slastné okamihy víťazstva? Sleduj spoločne s nami vyvrcholenie skvelého ročníka TIPOS extraligy.

Tak Slovan ako aj Nitra predvádzajú vo vyraďovacej fáze výkony, ktoré neraz dvihli divákov zo sedačiek. Samozrejme, jedno aj druhé mužstvo sa nevyhlo mnohým horším chvíľam či duelom, ale to k play-off patrí.

Slovan si na ceste do finále poradil s dvoma najväčšími mesta východného Slovenska. Najskôr hladko 4:0 na zápasy vyradil Prešov, aby v semifinále po obrovskej dráme pokoril odvekého rivala z Košíc 4:3 na zápasy. V tejto sérii platilo porekadlo „Môj dom, môj hrad“. Slovan vyhral doma prvé dva zápasy, Košice vyrovnali v Steel aréne. Belasí sa následne ujali vedenia, no Košice sa nevzdali a vrátili sériu do hlavného mesta.

Náš tip:
SLOVAN – NITRA – 4:3 na zápasy

V aréne Ondreja Nepelu sa hral dramatický zápas, ktorý dospel do predĺženia. To sa hralo len 61 sekúnd. O postupe Slovana v jeho storočnicovej sezóne do finále rozhodol Tomáš Zigo. Ten je so šiestimi gólmi najlepším strelcom klubu v bojoch o majstrovský pohár.

Belasí sa v play-off spoliehajú na výkony brankára Anthonyho Petersa, ktorý prišiel do Bratislavy tesne pred koncom základnej časti a stala sa z neho spoľahlivá jednotka. Tím sa opiera i o vyváženú a skúsenú obranu, gól strelilo už dvanásť hráčov.

Nitra je v tejto štatistike na tom ešte lepšie. V play-off sa presadilo už trinásť hráčov. Najlepšie je na tom hokejista, ktorý žiaril aj v základnej časti – Samuel Buček – s desiatimi presnými zásahmi.

Mužstvo trénera Antonína Stavjaňu je známe svojím ofenzívnym poňatím hry. Veľa gólov tak môžeme očakávať aj vo finále.

Náš tip:
1. zápas – Slovan – Nitra – x2, viac gólov ako 5,5
Samuel Buček gól – ÁNO

Nitra si vydláždila cestu do finále po bitke s Popradom, ktorú zvládla 4:3 na zápasy. Následne sa hokejisti spod Zobora preťahovali o postup do finále s obhajcom titulu zo Zvolena a podarilo sa im to. Majstra vyradili 4:2 na zápasy.

Aj „corgoni“ sa spoliehajú v bránke na zámorského hráča – Matt O’Connor sa prepracoval na post jednotky, hoci český brankár David Honzík mu robí kvalitnú dvojku. Nitra sa spolieha navyše na dravosť, mladosť a agresivitu pri napádaní, ktorá ju dostala až do finále.

Slovan sa s Nitrou stretol v základnej časti šesťkrát, päť duelov vyhral. Vždy to bola pritom divočina. Nechýbali výsledky 8:5, 7:5, 5:3 či 3:4.

Dočkáme sa kanonády znova? Všetko tomu nasvedčuje. Séria to bude vyrovnaná, pokojne sa môžeme dočkať siedmich zápasov. 

extraliga finále