Slovan Bratislava po roku opäť začína svoju druhú misiu v Európskej konferenčnej lige. Jeho prvým súperom v skupine H je litovský Žalgiris Vilnius.

Ako to dopadne na Tehelnom poli na 100% predpovedať nevieme, pri rozhodovaní ti však môže pomôcť naša analýza. No a nezabúdaj, že v športovej herni eTIPOS.sk nájdeš i širokú ponuku odvodených stávok, vďaka ktorým si vychutnáš zápas Slovana v pohárovej Európe naplno.

tipuj slovan

SLOVAN V EURÓPSKEJ KONFERENČNEJ LIGE

Slovan – Žalgiris

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas menej gólov ako 1,5 – 1. gól Slovan – 1.polčas X

Po vydretom postupe do Európy sa fanúšikovia belasých môžu tešiť na minimálne šesť zaujímavých súbojov. Slovan si okrem Žalgirisu zahrá aj proti švajčiarskemu Bazileju a arménskemu Pjuniku Jerevan. Šance Bratislavčanov na postup nie sú márne. Všetko bude závisieť od prvého zápasu a celkových predvedených výkonov.

Zverenci trénera Vlada Weissa st. majú pred týmto zápasom dobrú formu, naposledy prehrali v Mostare (0:1) 21. augusta. Odvtedy si pripísali štyri víťazstvá a jednu remízu (1:1) v ligovom šlágri s Dunajskou Stredou. Stále bezpečne trónia na čele tabuľky domácej ligy.

Ich súper, dnes už 9-násobný majster Litvy, ktorý sa napriek mnohým predchádzajúcim pokusom prebojoval do skupinovej fázy európskej pohárovej súťaže vôbec prvýkrát v histórii, však bude chcieť Slovanu jeho vyhliadky skomplikovať. Žalgiris prešiel cez dve predkolá Ligy majstrov, v tom druhom vyradil dokonca švédske Malmö, no potom úplne „zhorel“ v prvom zápase s nórskym Bodo/Glimt, kde dostal päťku, čo už v domácej odvete nedokázal dohnať.

Mužstvo je pestro medzinárodne poskladané. Jeho najväčšou hviezdou je zrejme kreatívny ghanský krídelník Francis Kyeremeh, ale vyčnieva aj brazílsky strelec Renan Oliveira, tiež chorvátsky útočník Josip Tadič. V tíme figuruje aj bývalý slovanista Jakub Sylvestr.

S týmto kádrom je Žalgiris po 23 odohraných zápasoch opäť na čele domácej súťaže s 5-bodovým náskokom pred druhým Hegelmannom, ktorý má momentálne až o štyri odohrané zápasy viac.

Papierovým favoritom je Slovan, no ťažoba prvého zápasu v skupine na domácej pôde, ktorý môže byť odrazovým mostíkom pre akékoľvek ďalšie šance na postup, mu bude mierne zväzovať nohy. Veríme domácim, no tí rozhodnú o svojom triumfe až po prestávke.

tipuj európske poháre