V piatok podvečer si niektorí možno zresetujú hlavy, ale každý športoví fanúšik by mal s určitosťou upriamiť oči aj na zápasy hokejovej TIPOS Extraligy. Na našich zimných štadiónoch sa totiž budú hrať atraktívne zápasy 11. kola. A ako dopadnú?

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. Využi Bonusy z bufetu, ktoré nájdeš jedine na TIPOSBET.

Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

Chcem bonus

A teraz sa už pozrime na zápasy 11. kola:

KOŠICE – SLOVAN – 1
Prvá tretina: X

Slovan hral v stredu na ľade Michaloviec, pričom sa znova potvrdilo, že tím zo Zemplína je jeho nočná mora. Spoločne s minulou sezónou to bola už šiesta prehra v rade a znova sa skončila jasným výsledkom – 1:5. Čo je však pre belasých horšie, podobne zlá séria ich straší aj pred duelom s Košicami. Od februára 2023 totiž prehrali belasí s odvekým rivalom 8 zápasov v rade! Čo ich čaká teraz? Jedno je isté, určite vybičovaná atmosféra a v pohode hrajúci súper. Košice totiž vyhrali z posledných 6 zápasov 5. Padli len v súboji so Spišskou Novou Vsou.

Košice sa tradične vedia oprieť o kvalitných brankárov, k dispozícii je duo Riečický – Janus, ale aj zvyšní hráči pred nimi robia dobre svoju prácu. Aj preto majú východniari najlepšiu obranu ligy. Inkasovali len 21 gólov. To Slovan až 34. Belasí striedajú dobré a zlé výsledky. Zdolali doma Poprad či Spišskú Novú Ves, vonku padli vysoko v Žiline a v spomínanom dueli s Michalovcami. Navyše, ich útočník Liam Pecararo dostal po zákernom a zbytočnom faule na Stanislava Jasečka, ktorého krosčekoval do tváre, trest do konca stretnutia. Od disciplinárky dostal trest na 2 zápasy.

Je dospelý človek a každý hráč by si mal vedieť udržať emócie na uzde. Nevidím mu do jeho myšlienok, ale ak takéto situácie nezvláda, nie je to dobré. A v jeho prípade obzvlášť, lebo rovnako ako každý hráč, aj on je najviac platný pre tím, keď je na ľade. Určite si s ním o tom pohovorím. Takéto niečo si jednoducho nemôže dovoliť,“ povedal o jeho skrate tréner Peter Oremus.

Jeho košický náprotivok Dan Ceman má väčšiu pohodu. V poslednom zápase vyhral jeho tím na ľade Nových Zámkov 6:0. Tešiť ho môže gólová forma Bretta Pollocka (9 gólov v 10 zápasoch), ako aj to, že v danom dueli bodovali hráči zo všetkých formácii.

Favoritom sú teda Košice. Potvrdia očakávania?

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – MICHALOVCE – X
Prvá tretina – X

Ďalší ostro sledovaný duel kola a súboj o prvé miesto. Michalovce sú lídrom tabuľky s 24 bodmi, Spišiaci majú len o bod menej.

Domáci tím vyhral pred vlastnými fanúšikmi všetky 4 zápasy, naopak Michalovce zvládli všetky duely vonku – 5 zápasov, 5 výhier. Aj tento fakt dodáva stretnutiu ešte viac pútavý rozmer. Jedno aj druhé mužstvo ťaží z výborných legionárov, keď Spišiakov ťahá ostrostrelec Zack Andrusiak a hostí kapitán Kaspars Daugavinš.

Z posledných 9 duelov sa v ich súbojoch ani raz nezrodila remíza. Nastal čas na zmenu?

L. MIKULÁŠ – TRENČÍN – 1X
Prvá tretina – X

Zatiaľ čo na Spiši sa hrá o 1. miesto, na Liptove to bude duel tímov z dna tabuľky. Domáci sú so 4 bodmi na chvoste, Dukla má bodov šesť a je na 10. mieste. Rovnako tak 6 bodov však majú aj Nové Zámky.

Domáci tím sa nevie dostať do pohody, ešte ani raz nebodoval naplno. Zaujímavosťou je, že jediný triumf dosiahol v súboji so Slovanom. Dukla vlani vyhrala 3 zo 4 zápasov s týmto súperom, ale dnes viac veríme domácim. Tí nehrajú celkovo zle, zápasy prehrávajú po väčšine o gól, výnimkou sú teda posledné dva duely s Michalovcami a Banskou Bystricou. Trenčín mal mini víťaznú sériu, ale takisto sa trápi. Na pekný hokej zabudnite, toto bude boj.

NITRA – B. BYSTRICA – X2

Keď sa pozrieme na vzájomné zápasy týchto dvoch tímov z minulej sezóny, ťažko robiť predikciu. Nitra totiž v októbri vyhrala nad baranmi 10:1, potom však prehrala ďalšie tri zápasy… No a ďalšia vec, ako to už v našej lige chodí, dosť sa obmenili kádre, najmä v prípade hostí.

Tí čerpajú silu azda najviac z lavičky. Majú nového kouča, Vladimíra Országha, ktorý robí s mužstvom divy. Na prvý pohľad „nenápadný“ tím totiž hrá veľmi dobre a v tabuľke je na 5. mieste so ziskom 21 bodov. Nitra je v tesnom závese šiesta, má o bod menej.

Majster prílišne mužstvo nezmenil, stále sa spolieha na skvelého strelca Sama Bučeka či legionárov ako Jackson alebo Cotton. Hostia majú formu, zo 7 zápasov vyhrali 6. Bodovať by mali aj na ľade Nitry.

POPRAD – NOVÉ ZÁMKY – 1
Hcp – -2,5 góla – 1
Gól – Adam Cracknell

Toto by mal byť najjednoznačnejší zápas kola. Poprad síce prežíva krízu, z posledných siedmich duelov vyhral kandidát na popredné priečky len raz – aj to nad trápiacim sa Trenčínom – ale aj tak je jasný favorit. Nové Zámky sú totiž, pri všetkej úcte, slabším tímom. Nemajú dostatočnú kvalitu, hoci býkom snaha určite nechýba. Naplno však ich káder preveril najmä posledný zápas, kedy inkasovali poltucet gólov od Košíc. Poprad sa musí chytiť, kedy inokedy, ak nie s Novými Zámkami?

ZVOLEN – ŽILINA – X2

Pod Pustý hrad pricestuje nováčik, ktorý však nepôsobí ako tím, ktorý by mal byť len do počtu. Naopak. Žilina hrá dobrý, kvalitný hokej, má na to aj dobrý tím. Špeciálne legionári sú veľkými lídrami. Tourigny, Lukosevicius či Dyakov sú ťahúňmi, dopĺňajú ich zdatne hráči ako Bezúch či Gachulinec.

Zvolen čakal určite lepší štart do sezóny. Jeho legionári, azda s výnimkou Kyla Olsona nemajú zatiaľ takú produktivitu, zabrať však musia výrazne viac aj slovenskí hráči ako Kudrna, Kukuča či Hecl. Podarí sa to Žiline využiť a zaskočí rytierov? Kurz na X2 je lákavý.

tipuj Extraligu