Slovenská CS:GO reprezentácia tesne nepostúpila na European Nations Cupe do play-off. O priebehu a hodnotení turnaja nám porozprával komentátor Richard Gehrer, známy aj ako ‚Rayzx‘. Ten komentoval už prípravné zápasy i spomínaný európsky národný pohár.

„Ako každé majstrovstvá, tak aj tento rok sa tím slovenskej reprezentácie skladal z najväčších talentov, aké nám scéna ponúkala, na čele s legendárnym coachom ‚Ketuborom‘. Hoci som bol trochu sklamaný z neprítomnosti viacerých hviezd zo zahraničných tímov, prirovnal by som to k NHL a majstrovstvám sveta v hokeji. Napriek tomu chalani po prípravných zápasoch ukázali skvelé výsledky proti Srbsku, ktoré prilákali stovky divákov,“ hodnotil úroveň podujatia Gehrer.

Turnaj neprebiehal podľa predstáv organizátorov. Nevyhli sa mu technické problémy, ktoré spôsobili veľké časové posuny. „Štvoricu hráčov z Česka dokonca pripravili o zápas. V skupine C, zloženej z troch krajín, medzi nimi aj Slovensko, bol najväčším favoritom team ‚Akuma‘, ktorý zastupoval Ukrajinu. Hralo sa systémom BO1, kde jednotlivé tímy banovali mapy, dokým nezostala posledná zo siedmich aktívnych. Náš prvý zápas na mape Inferno vyšiel chalanom podľa plánov – vyhrali 10:5. V druhej polovici dotiahli nečakané víťazstvo do úspešného konca za stavu 16:9,“ hodnotil Gehrer.

Po prvom zápase to teda vyzeralo nádejne, veď naši zástupcovia porazili 32. najlepší tím sveta. „Usudzujem, že tím ‚Akuma‘ nebral turnaj s veľkou vážnosťou, dokonca jeden z hráčov mal na tvári vtipnú masku. Akoby sa chalani prišli len zabaviť. O to viac nás mrzí, že sme dobrý vstup nepremenili na postup. Po výbornom výsledku proti favoritovi skupiny totiž prišla prehra proti tímu ‚Nexus‘, hrajúcemu za Rumunsko. Opäť na mape Inferno, avšak v polovici druhého polčasu, za stavu 13:9 pre slovenský tím, nastala 13 minútová technická pauza, po ktorej reprezentanti Rumunska vyrovnali a v predĺžení porazili Slovákov 19:15.“

Napriek tomu Gehrer nie je skleslý a slovenským hráčom predikuje svetlú budúcnosť. „Čakajú nás kvalifikácie na majstrovstvá sveta a z kuloárnych informácií to zatiaľ vyzerá tak, že v nej uvidíme aj niektoré z najväčších slovenských CS:GO hviezd. Sám sa na to veľmi teším a myslím si, že naša krajina môže dosiahnuť historicky najlepšie výkony,“ dodal.

objavte svet ešportov