Osem rokov čakali slovenskí hokejisti na moment, kedy si opäť budú môcť povedať, že sa dostali medzi najlepšiu osmičku na majstrovstvách sveta. Turnaj v Rige prináša samé prekvapenia a jedným z nich sú aj výkony slovenských hokejistov. V poslednom skupinovom zápase ich čakajú Česi. Ako to dopadne? Tipni si v herni eTIPOS.sk!

Pondelňajšia výhra ruských hokejistov nad Švédskom zabezpečila postup do najlepšej osmičky tak Slovákom, ako aj Čechom. V ich vzájomnom dueli tak pôjde už „len“ o čo najlepšie postavenie v tabuľke.

Slováci majú na konte pred týmto zápasom 12 bodov, Česi 10. Ak chceme skonči v skupine tretí, stačí nám získať hoc aj bod. Stane sa tak? Prečítajte si našu odbornú analýzu a načerpajte inšpiráciu pred zápasom Slovenska s Českom.

SLOVENSKO – ČESKO – 1X (kurz 1,99)

Tímy, ktoré sa veľmi dobre poznajú. Ako „bratia“ si rozumieme, navyše tesne pred šampionátom sme odohrali vzájomný dvojzápas. V oboch dueloch síce vyhrali českí hokejisti, ale súboje boli veľmi tesné a už vtedy Slováci ukazovali, že sú výborní korčuliari a nechýba im „drive“.

Slovenský tím disponuje najlepšou útočnou formáciou na turnaji Lantoši – Hrivík – Cehlárik, ktorá nemá problém presadiť sa aj proti tým najlepším. Tak či onak však platí, že sa k nej musia pridávať aj iné útoky. A práve zápas s Českom môže byť ten prípad. Prvý útok dostane možno menší priestor, predsa len, budeme ich potrebovať na štvrťfinále. To je šanca na väčší ice-time pre zvyšných útočníkov.

Keď sa pozrieme na hru a výsledky českého tímu nikde nie je napísané, že by sme nemohli bodovať a zdolať svojho rivala. Áno, Česi majú káder zvučnejších mien, ale tie sa na turnaji trápia. Ich pondelňajší zápas s Dánskom to dokonale potvrdil.

Slováci v riadnom hracom čase neprehrajú.

Počet gólov v zápase – viac ako 5,5 (kurz 2,03)

Slováci aj Česi toľko gólov na turnaji nedávajú, ale prečo nevyskúšať vyšší kurz práve v dueli, v ktorom budú hrať oba tímy už uvoľnene a s vedomím, že postup do štvrťfinále im nikto nezoberie? Jedno aj druhé mužstvo má veľký potenciál, ktorý sa môže predviesť.

Gól J. Slafkovský – ÁNO (kurz 5,5)

Kto sleduje slovenské zápasy vidí obrovský talent a progres, ktorý má a predvádza tento 17-ročný mladíček. Vo viacerých zápasoch sa ukazoval vo výbornom svetle, proti Švédom mohol byť hrdina, keď sa hneď viackrát objavil vo veľkej šanci.

Viacero odborníkov je z jeho hry v nemom úžase, slovenskí fanúšikovia si môžu mädliť ruky, pretože nielen v ňom nám rastie obrovský talent. Gól by si zaslúžil. Čo tak práve proti Čechom?

ZÁPASOVÁ PONUKA