Množstvo športových aktivít pre malých i veľkých, zaujímavé hudobno-zábavné vystúpenia a najmä prítomnosť slovenských olympionikov. Šamorínsky x-bionic® sphere v týchto dňoch ponúka zažiť Slovákov atmosféru olympijského Tokia Olympijským festivalom.

Každý deň prehliadka a priblíženie iných športov, k tomu množstvo zaujímavých atrakcii. Úmorné horúčavy spríjemňujú návštevníkom osviežovacie stanice či sprchové rozprašovače.

Možnosť zabaviť sa a pestro vyžiť ponúkajú rozmanité stánky. Nechýba medzi nimi ani stánok exkluzívneho partnera SOŠV, spoločnosti TIPOS, kde sa môžu návštevníci Olympijského festivalu zoznámiť s e-športami, rovnako tak stretnúť športové osobnosti.

Minulý týždeň nás poctila aj jedna z ambasádoriek podujatia, šesťnásobná medailista zo zimných olympiád, biatlonová kráľovná, Anastasia Kuzminová.

Zavítal k nám aj Jakub Grigar, ktorý získal v Tokiu striebornú medailu. Usmievavý Lipták si už vychutnal slastné momenty po triumfálnom návrate, keď v sobotu viedli jeho prvé kroky práve do Šamorína, kde mu tlieskali stovky prítomných.

Olympijský festival, rovnako ako samotné Hry v Tokiu, však ani zďaleka nie je na konci.

Návštevníci sa naďalej môžu tešiť na množstvo zaujímavých atrakcií, stretnutí s olympionikmi či inými zaujímavými hosťami.

Na Olympijskom festivale sa môžu tešiť na youtubera EXPLOITED-a, stretnutie a autogramiádu s bývalým futbalistom Róbertom Vittekom, koncert maďarskej skupiny Follow The Flow či ikonickej skupiny Para. Najmenších zas zabaví koncert Spievankovo.

Nebude chýbať ani priblíženie a predstavenie viacerých športov ako horolezectvo, orientačný beh, atletika, plážový volejbal, tanečný šport, či šerm.

Samozrejmosťou Olympijského festivalu sú aj priame prenosy a záznamy z vystúpení slovenských športovcov na olympijských hrách v Tokiu.

Príďte aj vy zažiť olympijskú atmosféru do športového komplexu v Šamoríne!