Dlhodobá časť sezóny, rovnako tak predkolo play-off, je za nami, začína sa najzaujímavejšie obdobie hokejovej TIPOS Extraligy. Vyraďovacia fáza sa po dlhom období bude hrať ako pred pandémiou, teda s možnosťou plných tribún, bez akýchkoľvek obmedzení. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSom!

Osem tímov, štyri dvojice, z každej jeden víťaz, ktorý postúpi do semifinále. Napätie, energia, odhodlanie, nervozita, bojovnosť, emócie, góly. To všetko na nás čaká počas najbližších dní v štvrťfinálových dueloch.

Spoločnosť TIPOS ako hrdý partner TIPOS EXTRALIGY si pre milovníkov športov a stávok pripravil počas tohto obdobia aj viacero zaujímavých akcii. Stačí len kliknúť na eTIPOS.sk a užiť si výhody, ktoré ponúka promo akcia Play-off Lotéria o 10 000 €.

Natipuj si tiket s minimálnym kurzom 2,00, pričom aspoň 1 tip na tikete musí byť na ľubovoľný zápas play-off TIPOS EXTRALIGY. Stávka môže byť SÓLO aj kumulatívna, predzápasová i LIVE. Stávka či tiket ti nemusia vyjsť, no aj tak máš šancu na podiel z balíka.

Stačí len, aby si si podal tiket v minimálnej hodnote 10 €, ak podáš tiket za 20 € máš dvojnásobnú šancu na výhru, 30 € trojnásobnú, 40 € štvornásobnú atď.

Po skončení play-off vyžrebujeme 40 výhercov, ktorí si rozdelia balík v hodnote 10 000 €.

No a na ktoré série sa môžeme tešiť?

MICHALOVCE – KOŠICE

Východniarske štvrťfinálové derby prinesie súboj štvrtého a piateho tímu po základnej časti. Hľadať favorita je preto náročné.

O postupujúcom budú rozhodovať detaily, mali by sme vidieť dlhú sériu, v ktorej sa bude hrať možno až rozhodujúci siedmy duel. Prím budú hrať obrany, na ľade uvidíme veľa tvrdosti a bojovnosti.

Košičania začali pod novým kanadským trénerom Danom Cemanom, ktorý priviedol v minulosti k titulu Banskú Bystricu, hrať tvrdším štýlom, čo im minulé roky chýbalo.

Michalovčania vedení impulzívnym Tomekom Valtonenom už vo vlaňajšej vyraďovačke predviedli, že im tvrdá hra do tela nerobí problém.

V základnej časti sa stretli šesťkrát, trikrát vyhrali Košice, trikrát Michalovce. Kto teda postúpi? Pomôcť by mohla minca. My sa prikláňame o 1% viac na stranu Košíc.

TIP TIPOSU: Košice vyhrajú sériu 4:3

NITRA – POPRAD

Nitra sa spoločne so Slovanom mohla popýšiť najlepšou ofenzívou ligy. V základnej časti strelil 189 gólov. Vo svojom strede má superstrelca Samuela Bučeka, autora 41 gólov.

Nitra začína sériu doma, kde sa chystá na oba zápasy určite množstvo fanúšikov. Búrlivá atmosféra, ktorá sa dá označiť za najlepšiu na Slovensku, bude pre hokejistov spod Zobora hnacím motorom. Na druhej strane, po takom dlhom čase spôsobenom covidovými reštrikciami to bude až nezvyčajné.

Nitra sa bude spoliehať na výkony kanadského brankára Matta OConnora, Poprad pred nedávnom angažoval Rusa Antona Todykova, ktorý má skúsenosti z KHL.

Zaujímavosťou série bude obrovský záujem zo strany skautov tímov NHL, ktorých sa do Nitry nahlásilo vyše 50. V domácom tíme totiž hrajú Šimon Nemec, ktorý má šancu na top10 draftu, ako aj šikovný Adam Sýkora. V Poprade je zas Filip Mešár, ktorého by si mali vybrať takisto v 1. kole.

Budú aj mladíci jedným z rozhodujúcich faktorov série? Pokojne sa tak môže stať. Nitra je favorit, nevýrazný Poprad by mala zdolať.

TIP TIPOSU: Nitra vyhrá sériu 4:2

ZVOLEN – B. BYSTRICA

Diváci späť na tribúnach dodajú pohronskému derby elektrizujúcu atmosféru. Súperi zo stredného Slovenska si nič nedarujú, v zápasoch sa pôjde na krv.

Oba tímy nemajú problém s fyzickou hrou, a hoci je majster favorit, v derby nie je nikdy nič isté. Bystrica si prešla počas sezóny viacerými zmenami, výkyvy, hľadanie pravej tváre. V predkole play-off barani vyradili Trenčín, čo im do série určite dodá energiu.

Zatiaľ čo vo Zvolene sa nespoliehajú len na jedného či dvoch ofenzívnych lídrov, v Banskej Bystrici je lídrom produktivity kapitán Charles Berger.

Keď sme písali o mladíkov v Nitre či Poprade, výrazným spôsobom treba upozorniť aj na mladíka v drese Zvolena Maroša Jedličku. Ten strelil v sezóne 17 gólov, nazbieral 38 bodov a spoločne s Petrom Kriegerom vyhral kanadské bodovanie tímu. To všetko v 19-tich rokoch.

Derby bude vybičované, ale Zvolen úlohu favorita potvrdí. Má lepší, vyrovnanejší káder. Čo i len 10 bodov získalo v jeho mužstve 18 hráčov, čo je suverénne najviac z celej ligy. Zo šiestich duelov v tejto sezóne sa až štyrikrát predlžovalo, čo sa neraz môže stať aj v play-off. Ďalej však pôjde Zvolen.

TIP TIPOSU: Zvolen vyhrá sériu 4:2

SLOVAN – PREŠOV

V súboji víťaza základnej časti s úspešným kvalifikantom z predkola je favorit absolútne jasný. Pri všetkej úcte k Prešovu, čo i len zisk jedného zápasu bude prekvapením.

Slovan disponuje veľmi kvalitným kádrom, na každom poste má hráčov slovenskej extra triedy. Prešov disponuje bojovníkmi, no táto vlastnosť stačiť nebude. Nič na tom nemení ani fakt, že východniari v predkole nečakane hladko vyradili Spišskú Novú Ves v sérii 3:0.

V základnej časti sa stretli štyrikrát, Slovan vyhral všetky duely so skóre 19:6. Niečo podobné uvidíme aj v play-off.

TIP TIPOSU: Slovan vyhrá sériu 4:0

PONUKA PLAY-OFF