Makal si celú zimu. Keby len to. Tisícky inžinierov vyvíjali nový monopost už od minulého leta. Dáta naznačujú, že budeš bojovať o titul. Tvoj monopost má byť víťaznou beštiou. Všetci v továrni sú optimisticky naladení. Ale prirodzené napätie aj tak pretrváva. A zrazu niekde vzadu v hlave počuješ smiech Alberta Einsteina: “Tvoj progres je relatívny.”

Je to síce parafráza slávneho výroku, ale celkom reálna. V tajomnom svete F1 pracujú tie najväčšie mozgy zo všetkých oblastí inžinierstva, motoršportu a v niektorých fázach aj kozmickej vedy. Všetci sa snažia nájsť magické 2 desatiny sekundy, ktoré oddelia tvoju pole position od siedmej priečky na štarte.

VLOŽ SI PO REGISTRÁCII 10 € A HRÁŠ ZA 25 €

Aj preto je úvod každej sezóny sledovaný s kombináciou očakávaní a strachu. Čo keď konkurencia objavila niečo, čo sme my prehliadli? Bude náš vývoj stačiť? Zostrojili sme monopost schopný získať majstrovský titul?

A presne v tomto bode prichádza na scénu vynález pomerne starý, ale ukrutne presný. Vďaka stopkám zrazu všetci vedia kto ako na tom je. V podstate ide o prvé verejné obnažovanie. Našťastie LEN špičkových technológii. Vo svete Formuly 1 totiž platí nekompromisné pravidlo meritokracie. Vláda najschopnejších. A je len na tebe ako vysoko to tvoj tím dotiahne.

TIPUJ VC AUSTRÁLE A VÝHRU TI NAVÝŠIME AŽ O 100 %

Aj tentoraz nastavili stopky zrkadlo, ktoré mnohých potešilo asi ako niektorých z nás ráno po prebdenej noci.
“Uff, tak toto je hrôza.”
“To snáď ani nemôže byť pravda.”

Formulový reality check po úvodných dvoch podujatiach ročníka je celkom jednoznačný. Bez tímu Red Bull Racing by sme pravdepodobne boli svedkami jednej z najvyrovnanejších sezón poslednej dekády. Lenže Max Verstappen so Sergiom Pérezom majú (aspoň zatiaľ) k dispozícii nezdolateľnú mašinu. Vo Ferrari, Mercedese len neveriacky krútia hlavami. Akurát Fernando Alonso v zelenom Aston Martine má úsmev najširší. 41-ročný veterán získal už dve pódia a vyzerá byť hladnejší po úspechu ako kedykoľvek predtým.

Lewis Hamilton a Charles Leclerc zatiaľ škrípu zubami. Koho by bavilo bojovať o piate miesto? George Russell sa zase nechal počuť, že Red Bull môže takto vyhrať všetkých 23 veľkých cien sezóny. Ozaj? Nemyslím si!
Konkurencia si už vyhrnula rukávy a trúby do boja s ďalšou vlnou inovácii a vylepšení vlastných strojov. Bude to stačiť?

Tipuj formulu 1