Futbalová Liga majstrov je najkvalitnejšou tímovou súťažou na svete. I preto láka stovky miliónov fanúšikov/tipérov. Patríš medzi nich? Tak si potom prečítaj naše analýzy a následne tipni na zápasy na eTIPOS.sk!

Bohatá ponuka, množstvo odvodených stávok, Stávka bez rizika do 50 € i šanca získať denný bonus za najvyšší uhádnutý kurz. To všetko ti ponúkame len na eTIPOS.sk.

A ktoré zápasy stredajšej ponuky by nemali chýbať na žiadnom tikete?

chcem tipovať

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

Chelsea – Salzburg

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Chelsea – v 1. polčase viac ako 1 gól

Chelsea bola nedávno na titulkách všetkých futbalových periodík, po zápase Ligy majstrov ich prehra s Dinamom Záhreb minulý týždeň znamenala koniec 100-zápasového pôsobenia Thomasa Tuchela v klube. Jeho nástupca Graham Potter bol posadený do horúceho kresla a jeho prvou úlohou je dohnať stratené, čo znamená naplno bodovať v druhom zápase LM proti Salzburgu.

Bez ohľadu na domácu formu, ktorá bola v tejto sezóne doteraz nekonzistentná, Blues v európskych zápasoch majú určite väčšie skúsenosti. Prehrali len šesť z posledných 31 zápasov v Lige majstrov. Darí sa im aj na domácom štadióne Stamford Bridge, keďže Chelsea prehrala iba jeden z predchádzajúcich 20 domácich zápasov skupinovej fázy.

Salzburg príde do Londýna nabudený, keď v úvodnej fáze svojej štvrtej po sebe idúcej účasti medzi futbalovou elitou obral po remíze 1:1 AC Miláno. Tento výsledok však možno mnohých v Salzburgu neprekvapil, keďže majstri rakúskej futbalovej Bundesligy aktuálne prehrali iba jeden z 11 zápasov, pričom si udržali osem čistých kont. Napriek tomu sú v Londýne v pozícii outsidera, Chelsea by mala druhú prekážku v milionárskej súťaži zvládnuť i napriek hernej pauze. Posledný zápas odohral The Blues práve v LM so Záhrebom, keďže víkendové kolo na Britských ostrovoch bolo z dôvodu úmrtia kráľovnej Alžbety II. zrušené.

Juventus – Benfica

Tipy: Zápas 1X – v 2. polčase viac gólov – 1. Polčas menej ako 1,5 gólov

Ideálny vstup do skupinovej fázy Ligy majstrov nemal určite Juventus, ktorý prehral 1:2 s francúzskym šampiónom PSG. Francúzskeho majstra potiahol k prvým bodom v milionárskej súťaži Kilian Mbappe, ktorý už v 22.minúte mal na konte už dva góly. Na veľmi dôležitý duel v najprestížnejšej súťaži sa „Zebrám“ nepodarilo ideálne naladiť, keď v Serii A zverenci Massimiliana  Allegriho iba remizovali so Salernitanou 2:2 a to prehrali prvé dejstvo 0:2. V závere stretnutia boli vylúčení Milik aj Cuadrado, červenú kartu dokonca videl aj lodivod Juventusu Massimiliano Allegri.

Benfica vstúpila do Ligy majstrov hladkým víťazstvom nad Maccabi Haifa 2:0 a aj keď nestrelila v prvom polčase gól, kontrolovala vývoj zápasu a krátko po prestávke v priebehu štyroch minút dvakrát udrela. V domácej lige „šlape“ Benfica ako hodinky, ovládla všetkých šesť zápasov a so skóre 14:3 tróni na čele. Posledné dva vzájomné zápasy dnešných súperov sa skončilo deľbou bodov.

Manchester City – Dortmund

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas 1 – viac gólov v zápase ako 3,5

Semifinalisti minuloročnej edície Ligy majstrov z Manchesteru začali svoju najnovšiu snahu o európsku najcennejšiu ušatú trofej perfektne, keď minulý týždeň rozdrvili Sevillu 4:0 na štadióne Ramona Sancheza-Pizjuana. Tento výsledok bol iba potvrdením skvelej streleckej formy, ktorú Citizens predviedli na úvod svojej ďalšej sezóny, keď strelili 24 gólov v siedmich zápasoch bez prehry vo všetkých súťažiach, pričom v piatich z týchto zápasov skórovali štyri alebo viac gólov.

Pre Pepa Guardiolu nebolo nikdy problémom nájsť skvelých útočníkov, no je evidentné, že sa teraz dostali na úplne novú úroveň, keď sa im podarilo získať Erlinga Haalanda práve z Borussie Dortmund. Haaland je aktuálne najobávanejším forvardom na planéte, pri ktorom ani nie je otázka, či strelí v zápase gól, ale či dosiahne na hetrik.

Nemecký tím v sobotu prehral na ihrisku Lipska 0:3, čo je len jeho druhá prehra z 12 zápasov Bundesligy na ihriskách súperov. Dortmund aj napriek tomu vkročil do LM ideálne, keď minulý týždeň dominoval nad FC Kodaň 3:0. Ak má BVB zlepšiť svoj neuspokojivý výstup zo skupinovej fázy UCL z poslednej sezóny, je potrebné akútne riešiť dosiahnutie lepších výsledkov mimo Signal Iduna Parku.

Dortmund prehral dva z troch zápasov vonku v skupine, pričom inkasoval osem gólov, čo by malo viesť k disciplinovanejšiemu prístupu Terzićových zverencov proti silne favorizovanému Manchestru City, ktorý vo svojich štyroch predchádzajúcich vzájomných duelov porazili iba raz. V desiatich z posledných 13 zápasov Manchestru City na Etihad Stadium strelili Citizens štyri alebo viac gólov.

Glasgow Rangers – Neapol

Tipy:  Zápas X2 – 1. Polčas bez gólov – menej gólov ako 3,5

Glasgow Rangers si určite svoj vstup do Ligy majstrov predstavoval inak, jednoznačná prehra 0:4 na ihrisku holandského Ajaxu však hovorí jasnou rečou. Úmrtie kráľovnej Alžbety II. znamenalo, že odvtedy nehrali ani jeden súťažný zápas a teraz čelia ďalšej náročnej úlohe, keď privítajú Neapol v Ibroxe, aj keď bez účasti fanúšikov z dôvodu štátneho pohrebu. Keďže Škóti prehrali iba jeden z posledných deviatich domácich zápasov proti talianskym klubom, radi by ukázali, čo dokážu v Glasgowe, kde v priebehu posledných rokov porazili Inter Miláno aj slávny Juventus!

Návrat domov bude vzpruhou po tom, čo utrpeli dve po sebe nasledujúce prehry 4:0, keď jasne nezvládli aj domáce ligové derby proti odvekému rivalovi Celticu. Naopak Neapol hrá v pohode a je v tejto sezóne stále bez prehry, keď neprehral už sedem zápasov. Dokonca sa jeho posledná prehra datuje ešte ku koncu apríla, keď v Serii A minulú sezónu nestačili na Empoli, do tejto štatistiky sú započítané aj všetky prípravné zápasy pred touto aktuálnou sezónou. Rangers doma neprehrali od marca 2020 a tak sa rysuje zaujímavý a vcelku vyrovnaný zápas.

chcem tipovať