Futbalové majstrovstvá sveta miera do štvrťfinále, kde na fanúšikov čaká viacero súbojov titanov. Ako dopadnú zápasy, ktoré budú pútať pozornosť celého sveta? Tipni si na eTIPOS.sk!

Na eTIPOS.sk nájdeš najlepšie kurzy a množstvo odvodených stávok, s ktorými zažiješ jedinečný športový zážitok. Navyše, tipér, ktorý počas týždňa uhádne tiket s najvyšším kurzom, u nás vyhráva dvakrát. Okrem okamžitej výhry totiž šťastlivec s parádnym tiketom získa aj bonus 350 € za tiket týždňa.

Získaj navyše aj denný bonus. Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare, kde celkový kurz musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30 €.

No a novo registrovaní hráči si môžu užiť registračný bonus až 15 €! A aké zápasy štvrťfinále na nás čakajú?

tipuj ms

MS 2022 V KATARE – PLAY-OFF – 1/4- FINÁLE

Chorvátsko – Brazília (piatok, 16:00)

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Brazília – viac gólov ako 2,5

Brazília v osemfinále nedala ani najmenšiu šancu Južnej Kórei a naďalej v Katare dokazuje, že je hlavným favoritom na celkový triumf. Vo štvrťfinále ju čaká Chorvátsko, ktoré sa na postup nadrelo, keď porazilo húževnatých Japoncov až v penaltovom rozstrele. „Kanárici“ nastúpia na duel viac odpočinutí. V základnej skupine si zaručili postup už po dvoch zápasoch a do tretieho proti Kamerunu mohol tréner Tite prestriedať hráčov a nechať odpočinúť viaceré opory. Osemfinále Brazílčania rýchlo ovládli, keď už po polhodine bolo 3:0 a prvé dejstvo skončilo jasne 4:0. V druhom polčase tempo viditeľne opadlo a hráči sa už šetrili na ďalší zápas.

Podceňovať Chorvátov sa nevypláca, dokázali to už viackrát. Herne by mali aj tak dominovať Juhoameričania. Chorváti však majú obrovské množstvo skúseností a rozhodne budú odolávať lepšie ako Južná Kórea. Európania inkasovali doteraz na turnaji len dva góly a na kvalitnú obranu na čele s Livakovićom v bráne sa budú spoliehať. Ak udržia Chorváti prvú polhodinu bez inkasovaného gólu, začne hra by sa mala postupne vyrovnávať. Slabina Balkáncov však je v útoku, ak odpočítame zápas s „pobláznenou“ Kanadou, na turnaji strelil vicemajster sveta len jeden gól.
Chorvátsko vyhralo všetky tri penaltové rozstrely na majstrovstvách sveta, vrátane vzájomných zápasov na ceste do finále 2018.

Holandsko – Argentína (piatok, 20:00)

Tipy: Zápas X2 – postup Argentína – 1. polčas X

Prvé dve krajiny, ktoré sa dostali do štvrťfinále MS 2022, dokončia piatkový večerný program semifinálovou odvetou z roku 2014.
Až 88 000 fanúšikov na štadióne Lusail bude dúfať, že Holandsko a Argentína nezopakujú svoje stretnutia bez gólov na turnajoch v rokoch 2014 a predtým 2006, a zdá sa to aj celkom nepravdepodobné, keďže oba tímy skórovali a inkasovali pri svojich posledných 16 víťazstvách.

Argentína musela tvrdo pracovať na svojom štvrtom štvrťfinále z posledných piatich majstrovstiev sveta a teraz by rada zabudla na sklamanie z osemfinále 2018. Gól, ktorý inkasovali pri svojom poslednom víťazstve 2:1 nad Austráliou, bol zaregistrovaný ako vlastný gól, takže sa môžu pochváliť aj tým, že pri troch víťazstvách za sebou žiadny hráč súpera neprelomil ich obranu, pričom Albiceleste teraz po šoku proti Saudskej Arábii a prehre 1:2 naberá na sile.

Holanďanom v osemfinále tím USA veľa starostí neurobil, keď už do polčasu strelili góly Depay a Blind, v druhom dejstve na zníženie Wrighta okamžite odpovedal Dumfries a do konca duelu kontrolovali výhru o dva góly. Holandsko skórovalo ako prvé v 16 zo svojich súčasných 19 zápasov bez prehry, remizovalo iba tri zápasy, v ktorých inkasovalo ako prvé.

Maroko – Portugalsko (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 2 – gól Ronaldo – postup Portugalsko

Asi zatiaľ najpríjemnejšie prekvapenie MS, futbalisti Maroka sa prvýkrát v histórii prebojovali do štvrťfinále MS. V utorkovom osemfinálovom dueli šampionátu v Katare zdolali prekvapujúco bezzubé Španielsko 3:0 v jedenástkovom rozstrele, keď sa v riadnom čase i po predĺžení diváci gólu nedočkali. Maročania vylepšili svoj doteraz najlepší výsledok, ktorým bola osemfinálová účasť na MS 1986. Svetoví šampióni z roku 2010 Španieli nedokázali zlomiť svoje prekliatie. Tretíkrát po sebe sa bohužiaľ nedostali medzi najlepšiu osmičku turnaja.

Maroko sa spolieha na skvelú obranu, ktorá na šampionáte zatiaľ inkasovala v štyroch dueloch iba raz. Tento jediný gól inkasovalo Maroko vo svojich posledných 8-ich vystúpeniach. Portugalsko si po šestnástich rokoch opäť zahrá štvrťfinále MS. V Katare sa medzi elitnú osmičku dostalo po suverénnom triumfe nad Švajčiarskom 6:1, na štadióne v Lusaile k tomu tromi gólmi a asistenciou prispel najmä útočník Goncalo Ramos.

Ronaldo prišiel na trávnik až v 74.minúte za rozhodnutého stavu 5:1. Proti Maroku však očakávame, že bude v základnej jedenástke a jeho túžba skórovať bude obrovská.

Anglicko – Francúzsko (sobota, 20:00)

Tipy: Zápas X – postup Anglicko

Anglicko postúpilo do štvrťfinále hladko po výhre 3:0 nad Senegalom,  Francúzsku veľa starostí v osemfinále Poľsko tiež nepripravilo, keď zvíťazilo hladko 3:1. Oba tímy potvrdili úlohu favorita a priblížili sa boju o medaily, do ktorých keď nepostúpia, zažijú obrovské sklamanie. Levy aj „galský kohút“ majú za sebou podobnú cestu do štvrťfinále. Najskôr vyhrali svoju základnú skupinu, Ostrovania získali 7 bodov pri skóre 9:2, jedinú stratu mu za remízu pripravilo USA v bezgólovom zápase.

Francúzsko malo 6 bodov a skóre 6:3. Postup si zabezpečilo už po dvoch zápasoch a v tom treťom prišla prehra 0:1 s Tuniskom, ktorá už na jeho umiestnení nemohla nič zmeniť. Postupom z prvého miesta v skupine si obaja zabezpečili ľahšieho súpera v osemfinále. Gólovo sa v osemfinále proti Senegalu prebral Kane, keď strelil svoj prvý gól na MS. Anglicku to však doteraz neprekážalo, keď s tuctom gólov celkovo a priemerom 3 góly na zápas sú najlepším mužstvom v púštnom dobrodružstve v Katare.

Kým Albionu sa kapitán Kane gólovo presadil prvýkrát, Mbappé z Paris Saint Germain je najsilnejšia zbraň Francúzska, strelil už 5 gólov v štyroch zápasoch, nepresadil sa iba v zápase s Tuniskom, kde naskočil do hry iba ako striedajúci hráč na poslednú polhodinku.

Čo je zaujímavé, Angličania sú jediným tímom na MS, ktorý neinkasoval ešte ani jednu žltú kartu. V ich súboji s Francúzskom to môže byť ofenzívne divadlo, ale aj taktická bitka. Vychádza nám to na remízu.

tipuj ms