Aj počas tohto víkendu na futbalových fanúšikov čaká parádna porcia zápasov. Anglicko, Taliansko, Nemecko či Španielsko ponúkajú kolo čo kolo dych berúce duely. Inšpiruj sa našimi analýzami a vychutnaj si zápasy s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk.

Skvelé promo akcie, najlepšie kurzy na trhu. To všetko ponúkajú Športové stávky na www.etipos.sk.

Natipuj si zápasy Premier League, ktoré nájdeš aj v našich analýzach (Everton – Manchester Utd., Manchester City – Liverpool), zvoľ minimálny vklad 10 € a minimálny kurz 1,50 – stávka musí byť zahratá SÓLO a môže byť predzápasová aj LIVE – a ak ti tip nevyjde dostaneš za každý zápas spätný BONUS 5 €. Celkovo ti dámeza 4 zápasy bonus až 20 €.

Pozri si analýzu zápasov, ktoré by nemali chýbať na žiadnom tikete:

Everton – Manchester Utd.

Tipy: Zápas 2 – 1.gól ManU – menej gólov ako 3,5

Stredajšia prehra na pôde Burnley 2:3 Evertonu naozaj nezahrala do kariet. Osemnáste Burnley sa mu priblížilo na rozdiel jediného bodu, a aj keď majú zverenci Franka Lamparda ešte zápasy k dobru, medzi ich fanúšikmi sa už pomaly šíri panika. Šesť prehier v posledných siedmich ligových vystúpeniach totiž neveští nič dobré. Jedinú výhru v spomínaných siedmich prípadoch vybojoval Everton v minulom domácom ligovom dueli 1:0 proti Newcastle.

Piata najhoršia obrana ligy (52 inkasovaných gólov) neveští tiež nič dobré, rovnako tak ofenzíva, ktorá ani zďaleka nepatrí medzi najlepšie. Merseysiders dali v minulých šiestich súťažných zápasoch z hry len jediný gól.

Manchester United zrejme konečne našiel toho pravého trénera, anglické médiá v tomto týždni priniesli správy o tom, že slávny klub v lete prevezme súčasný kouč Ajaxu Erik ten Hag. Ten pochopiteľne dúfa, že sa bude môcť predviesť aj v Lige majstrov, ale United sú zatiaľ na siedmej pozícii s trojbodovou stratou na štvrtý Tottenham. V prípade úspechu by teda mohli svojho konkurenta dočasne dotiahnuť a vzhľadom na jedinú prehru v predchádzajúcich 11 ligových dueloch im veria aj bookmakeri.

Everton je pre United ideálnym protivníkom nielen kvôli svojej zlej forme, ale aj preto, že Manchester ho v Premier League porazil už v 37 zápasoch, čo sa mu častejšie podarilo len v súbojoch s Tottenhamom. V Goodison Parku to ale zase taká sláva nie je, Červení Diabli sa tu síce budú usilovať o druhú výhru v rade, ale to sa im podarilo naposledy v roku 2007.

Inter Miláno – Verona

Tipy: Zápas 1 – Polčas 1/zápas 1 – viac gólov v 2.polčase

Triumf 1:0 nad Juventusom v poslednom kole Serie A udržal obhajcu titulu Inter Miláno len štyri body za vedúcim AC Miláno, ktoré navyše odohralo o jeden zápas viac. Problémom čierno-modrých, ktorí sa pýšia najlepším ligovým útokom, je v poslednom čase paradoxne ofenzíva.

Tá sa iba v jednom z posledných ôsmich ligových zápasov dokázala presadiť aspoň dvakrát, a to sa jej to ešte ku všetkému podarilo proti Salernitane, ktorá má najhoršiu obranu v lige. Súčasná forma Nerazzurri rozhodne nie je najlepšia. Teraz ale majú veľmi dobrú šancu vrátiť sa späť na správny kurz. S Veronou totiž na vlastnom ihrisku ešte nikdy v histórii SA neprehrali a horkosť porážky vo vzájomných konfrontáciách nepocítili od februára 1992. Až dva góly zo záverečnej desaťminútovky v minulom kole ukončili nádeje Verony na bodový zisk.

V posledných 20 minútach duelov totiž ich defenzíva dostala 38% gólov. Túto štatistiku si hostia budú chcieť určite vylepšiť, ale nebude to nič ľahké. Predsa len čisté konto neudržali ani raz v predchádzajúcich 19 zápasoch na súperových ihriskách, čo je ich najdlhšia šnúra medzi talianskou elitou od roku 1997.

Hertha Berlín – Union Berlín

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – viac ŽK ako 4

Derby nemá nikdy favorita, oba tímy by potrebovali bodovať, avšak každý z iného dôvodu. Hertha sa pred týmto kolom nachádza na predposlednom mieste, a to kvôli tomu, že prehrala šesť z predchádzajúcich siedmich bundesligových zápasov. Na druhej strane ju od záchrany delí iba bod. Motivovať ju navyše môže fakt, že vyhrala dva posledné domáce bundesligové stretnutia s Unionom a v oboch prípadoch zvíťazila aspoň dvojgólovým rozdielom.

Avšak Union sa na konci minuloročnej sezóny stal vôbec prvým berlínskym celkom, ktorý zakončil Bundesligu na lepšej priečke ako Hertha. A zdá sa, že ani tento ročník Hertha neskončí vyššie ako Union. Pokiaľ by však v tomto dueli zvíťazila, zvýšila by si šancu na záchranu v najvyššej súťaži. Je síce pravda, že v tejto sezóne vyhrala aspoň dvojgólovým rozdielom len dva domáce ligové zápasy, ale naposledy sa jej to podarilo počas minulého domáceho zápasu.

Siedmy Union by si výhru nad mestským rivalom užil dvojnásobne. Nielenže by Herthu nechal na zostupových priečkach, ale tri body by mu pomohli na jeho ceste za európskymi priečkami. V minulom kole porazil 1:0 Kolín, a tak prerušil sériu troch bundesligových zápasov bez víťazstva.

Real Madrid – Getafe

Tipy: Zápas 1 – Handicap (0:1) 1 – rohy handicap (+3,5) 2

Napriek tomu, že Real Madrid v stredu vyhral na pôde londýnskej Chelsea vo štvrťfinále Ligy majstrov 3:1 a s pohodlným náskokom vedie tabuľku La Ligy, je údajne pozícia trénera Carla Ancelottiho v ohrození, pričom ako o možnom nástupcovi sa hovorí o klubovej legende Raúlovi. Pritom skúsený Talian sa môže stať prvým mužom, ktorý ako kouč získa triumfy zo všetkých TOP 5 európskych líg!

Dvakrát po sebe na vlastnom trávniku ale Los Blancos nepadli ani raz od marca 2019. Getafe minulý víkend získalo dôležité tri body v boji o záchranu, keď porazilo Malorku 1:0. Pokiaľ chcú hostia v mestskom derby pomýšľať na body, budú musieť okrem iného zapracovať na disciplíne. Bez šance aj napriek svojmu postaveniu v tabuľke rozhodne nie sú, čo si overili už v minulom vzájomnom ligovom súboji, ktorý ovládli a teraz tak cielia na historicky prvú sezónu v La Lige, v ktorej by Real zdolali v oboch zápasoch.

Na San Bernabéu však Azulones nevyhrali ani raz od ročníka 2007/08. Navyše sa stretávajú s tragickou formou mimo svojho štadiónu. Posledný  ligový triumf u súpera totiž zaznamenali vlani v apríli. Nie je preto žiadnym prekvapením, že sú jediným tímom v lige, ktorý trávnikoch súperov v tejto sezóne nevyhral v úlohe kurzového outsidera v prípade, že na to mal aspoň sedem pokusov.

Manchester City – Liverpool

Tipy: Zápas X – 1.polčas bez gólov – viac rohov Manchester City

Súboj dvoch najlepších dvoch tímov jednej z najlepších líg sveta prinesie, veríme, krásne futbalové divadlo. Citizens pod vedením trénerského mága Pepa Guardiolu majú výhodu domáceho ihriska a jednobodový náskok pred Liverpoolom. Stretnú sa dve najlepšie obrany Premier League, aj v tejto štatistike majú navrch domáci, ktorí inkasovali v 30 zápasoch iba 18 gólov, Reds o dva viac.

Ofenzívu ale majú lepšiu, celkovo najlepšiu v lige, zverenci Jurgena Kloppa (77 gólov) a tak môžeme očakávať ofenzívne chúťky oboch tímov. Mo Salah je s veľkým náskokom najlepší strelec súťaže, keď strelil 20 gólov, Man City sa bude spoliehať na desaťgólové trio Mahrez, De Bruyne, Sterling. Oba elitné tímy uspeli aj v úvodných štvrťfinálových dueloch milionárskej súťaže, City zdolalo Atl. Madrid 1:0, tím z Anfieldu dominoval na ihrisku Benficy Lisabon 3:1.

Domáci z posledných dvadsiatich ligových zápasoch prehrali iba jeden, hostia prehrali naposledy posledný zápas roka 2021 na ihrisku Leicesteru. Posledný vzájomný zápas skončil remízou 2:2, z piatich posledných duelov zvíťazilo City dvakrát a v oboch zápasoch ako doma, tak aj vonku strelilo zhodne po 4 góly.

Neapol – Fiorentina

Tipy: Zápas X – 1.gól Neapol – oba tímy strelia gól

Dôležité tri body ukoristil v minulom kole Neapol, keď vyplienil ihrisko Atalanty (3:1) a znovu tak potvrdil majstrovské ambície. Zapracovať ale musí hlavne na domácich výkonoch. Na Diego Armando Maradona Stadium totiž Neapol ovládol iba dva z predošlých šiestich súťažných stretnutí. Jedným z nevydarených duelov bol aj pohárový stret s Fiorentinou, ktorá tu triumfovala 5:2.

Na druhú stranu v piatich z uplynulých siedmich vzájomných súbojov na ligovej scéne dokázal Neapol uspieť, vrátane minuloročného debakla 6:0. Aj to môže domácemu tímu dodať potrebné sebavedomie na ceste za prvým titulom od roku 1990. Fiorentina mieri k tomuto zápasu so sériou štyroch zápasov bez prehry, vďaka čomu sa drží tesne za elitnou šestkou.

Tréner Vincenzo Italiano si mohol po predošlom kole oddýchnuť. Jeho zverenci totiž porazili po reprezentačnej pauze Empoli 1:0 a zabudli tak na dve ligové prehry. Na ihriskách súperov musia Fialky zabrať. Proti tímom, ktoré sa pred týmto kolom v tabuľke nachádzali najhoršie na 11. priečke, uspeli len raz. Potom, čo v úvodných štyroch ligových zápasoch sezóny u súperov oslavovali štyri výhry, sa v klube čakali lepšie výsledky. Pozitívny je aspoň fakt, že sa v deviatich z predchádzajúcich 10 súťažných duelov mimo svojho štadiónu dokázali strelecky presadiť.

kompletná ponuka