Reprezentačná prestávka je za nami. Pre Slovensko bola veľmi úspešná, keďže zverenci trénera Francesca Calzonu postúpili na ME do Nemecka. Futbalové trávniky sa počas víkendu znova zaplnia hráčmi v rámci európskych futbalových líg, na ktoré si môžu tipéri staviť s najlepšími kurzami na TIPOSBET.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A to stále nie je všetko. Za víkendové tikety ti dáme bonus až do 100 €.

chcem tipovať

A na ktoré zápasy európskych líg sa oplatí zaostriť pozornosť?

PSG – Monaco (piatok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

Tri mesiace trvalo, kým sa PSG tesne pred medzinárodnou prestávkou konečne vyšvihlo na vrchol Ligue 1. Víťazstvom 3:0 nad Reims predĺžilo svoju impozantnú sériu na päť ligových výhier v rade, pričom vo všetkých strelilo presne tri góly. Nadchádzajúci zápas je skvelou príležitosťou, ako si upevniť pozíciu na čele, pretože víťazstvo by zvýšilo jeho náskok na šesť bodov pred Monakom, ktoré je pred týmto kolom tretie. Zatiaľ čo útok Parížanov je vo vynikajúcej forme, obrana si tiež vedie skvele, najmä v Parku princov, kde v posledných piatich súťažných stretnutiach neinkasovala ani jeden gól. História však naznačuje, že pokračovanie tejto série bude náročné, pretože PSG sa v posledných 12 domácich ligových dueloch s Monakom podarilo ubrániť iba jedno čisté konto.

Hosťujúci Monako sa vydáva na dlhú cestu do francúzskej metropoly po bezgólovej remíze s novo postúpeným Le Havrom. Monackí majú na konte jedinú výhru z troch zápasov v najvyššej súťaži a potrebujú body, aby si udržali štvorbodový náskok pred štvrtým Lille v boji o priamy postup do Ligy majstrov. Pokiaľ chce Monako vylepšiť minuloročné umiestnenie na šiestej priečke, nutne potrebuje zlepšenie na vonkajších ihriskách, pretože v predchádzajúcich piatich zápasoch u súperov v najvyššej súťaži zvíťazilo iba raz, pričom v posledných dvoch zápasoch nedokázalo skórovať. Tieto nedávne útočné problémy na cestách sú obzvlášť znepokojujúce, vzhľadom na to, že čisté konto udržali len v jednom z predchádzajúcich 11 vonkajších ligových zápasov.

Kolín – Bayern Mníchov (piatok, 20:30)

Tipy: Zápas 2 – 1.polčas 2 – 1.gól Bayern

Kolín nad Rýnom pred medzinárodnou prestávkou prvýkrát v tejto sezóne bodoval v dvoch po sebe idúcich zápasoch Bundesligy, ale po zúfalom začiatku sezóny zostáva v zostupovom pásme. Hlavným problémom Billy Goats je nedostatok palebnej sily, pretože sú jediným tímom v nemeckej najvyššej súťaži, ktorý ešte neprekonal dvojciferný počet strelených gólov. Naposledy sa v zostupovom pásme ocitli po jedenástich zápasoch v sezóne 2019/20. Kolín nad Rýnom však vtedy zostup odvrátil, čo je únik, ktorý bude chcieť tréner Steffen Baumgart v tejto sezóne zopakovať.

Udržanie čistého konta by domácim v tomto ohľade určite pomohlo, pretože od začiatku apríla, kedy remizovali 0:0 s Borussiou Mönchengladbach, nemajú na svojom konte ani jednu nulu vzadu, pričom tento víkend ich čaká už 20. ligový duel odvtedy. To nie je štatistika, ktorú by ste si chceli niesť do zápasu s obhajcom titulu Bayernom Mníchov, ktorého 42 strelených gólov po 11 kolách je novým bundesligovým rekordom. Pozoruhodné je, že jeho neporaziteľnosť stále nestačí na čelo tabuľky, pretože Rekordmeister stále stráca na Bayer Leverkusen Xabiho Alonsa dva body. Bayern má nielen najlepší útok v súťaži, ale je aj nekompromisný vzadu, keď zatiaľ inkasoval len deväť gólov – z toho štyri vonku.

Manchester City – Liverpool (sobota, 13:30)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – viac gólov ako 3,5

Premier League vracia do hry vo veľkom štýle, pretože vedúci Manchester City sa bude snažiť udržať alebo zvýšiť svoj nepatrný jednobodový náskok pred druhým Liverpoolom. City sa vracia z klasického ligového zápasu na ihrisku Chelsea (4:4), ktoré bolo prvým zápasom v manažérskej kariére Pepa Guardioly (882 duelov), kedy jeho tím v jednom zápase štyrikrát skóroval a štyrikrát inkasoval, zatiaľ čo Liverpool len o pár hodín skôr na Anfieldu ľahko zdolal Brentford 3:0. Po tejto horskej dráhe sa Španiel s nadšením vráti do pohodlia Etihad Stadium, kde jeho tím v súčasnej dobe drží fascinujúcu sériu 23 víťazstiev vo všetkých súťažiach, čo je o jednu výhru menej ako rekord v počte po sebe idúcich domácich výhier anglického prvoligového klubu, ktorý v roku 1892 vytvoril Sunderland!

Domáci tak zatieňujú impozantnú ligovú bilanciu 23 stretnutí Liverpoolu. Táto liverpoolská séria začala po aprílovej prehre 1:4 na Etihad Stadium, čo bola deviata domáca výhra City v ich rekordnom ťažení a siedma ligová návšteva tohto štadióna pre Jürgena Kloppa bez triumfu v rade. Ale napriek dominancii City v posledných rokoch nie sú hostia zďaleka bez šance vzhľadom na to, že by ste museli ísť späť do roku 1937, kedy Citizens naposledy zaznamenali proti Reds dva ligové triumfy v rade.

Newcastle – Chelsea (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas X – polčas X/zápas X – 1 polčas bez gólov

Newcastle United vstúpil do medzinárodnej prestávky po dvoch súťažných porážkach 0:2 a zúfalo sa snaží o návrat do formy a ukončenie krízy zranení, ktoré klub sužujú. Vzhľadom na to, že Sandro Tonali tiež nie je k dispozícii kvôli dlhodobému trestu, manažér Eddie Howe nepochybne netrpezlivo očakáva otvorenie januárového prestupového trhu, aby posilnil svoj tím. Magpies sa nachádzajú na siedmom mieste tabuľky, šesť bodov za prvou štvorkou, čo je rozdiel, ktorý si nemôžu dovoliť výraznejšie zväčšiť. Ale vzhľadom na to, že v St James‘ Parku privítajú Chelsea, nebude to také jednoduché. Na tomto trávniku vyhrali posledné štyri zápasy Premier League s čistým kontom a strelili pritom v priemere dva góly na stretnutie.

Domáci by radi zopakovali víťazstvo 1:0 z minuloročnej sezóny, čo je jediný triumf Newcastlu v posledných šiestich stretnutiach s Blues. Zatiaľ čo v piatich z minulých šiestich domácich vzájomných stretnutiach sa trafil iba jeden tím, Chelsea by sa mohla cítiť optimisticky, že ukončí domácu neporaziteľnosť Newcastlu v lige po tom, čo v minulých dvoch ligových súbojoch skórovala vždy štyrikrát, pričom naposledy remizovala 4:4 s úradujúcim majstrom Manchestrom City. Aj vďaka nemu si Blues v tejto sezóne vytvárajú dobré šance, pretože aj napriek niekoľkým absenciám kvôli zraneniu sú tretie najlepšie v lige, pokiaľ ide o očakávané góly.

Atalanta Bergamo – Neapol (sobota, 18:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac gólov v 2.polčase

Atalanta prepásla príležitosť preskočiť Neapol, keď v poslednom zápase Serie A zachránila bod len vďaka neskorému vyrovnaniu v Udine, a La Dea tak v kľúčovom súboji o prvú štvorku stráca na svojho súpera jediný bod. Zverenci Gian Piera Gasperiniho prehrali tri vzájomné zápasy v rade a ukončenie tejto série by im teraz vyhovovalo zo všetkého najviac. Domáci by si mali byť istí, že sa im to podarí, pretože v doterajších siedmich súťažných stretnutiach na Gewiss Stadium v ​​tejto sezóne udržali šesťkrát čisté konto, pričom pred niekoľkými týždňami inkasovali iba pri porážke 1:2 od vedúceho tímu ligy Interu. Tréner Gasperini však vyjadril želanie, aby jeho zverenci tento výkon ešte raz zopakovali, hoci sa im výsledok nevydaril. Pomôcť by mohli aj návraty obrancov Ruggeriho a Scalviniho.

TIPUJ NEAPOL S 1. STÁVKOU BEZ RIZIKA

Po iba 16 súťažných zápasoch skončilo pôsobenie Rudiho Garciu v Neapole po tom, čo úradujúci majstri prehrali doma s Empoli 0:1, keď jeho taktické experimenty zlyhali. Napriek tomu, že prezident klubu Aurelio De Laurentiis nie je priaznivcom trénerských návratov, povolal opäť Waltera Mazzarriho, ktorý pod jeho vedením doviedol Neapol k prvej trofeji, keď v roku 2012 vyhral Coppa Italia. Mazzarri prijal zmluvu do konca sezóny, takže Neapol sa potom môže pokúsiť presvedčiť toľko žiadaného Antonia Conteho. Súčasný tréner však bude mať za úlohu prebudiť mužstvo, ktoré v posledných štyroch zápasoch vyhralo iba raz, aby udržalo krok s aktuálnou trojicou najlepších.

Vallecano  – FC Barcelona (sobota, 14:00)

Tipy: Zápas 2 – viac gólov v 2.polčase – 1. gól FC Barcelona

Rayo Vallecano prehralo s vedúcou Gironou 1:2, keď nedokázalo nadviazať na gól z piatej minúty. Po 13 kolách La Ligy však nikdy neprehralo menej zápasov (tri) ako v tejto sezóne, čo zvyšuje očakávania, že madridský celok môže predĺžiť svoje zotrvanie v najvyššej súťaži na štvrtý ročník v rade. Príchod Barcelony môže tieto nádeje napodiv ešte zvýšiť, pretože Rayo v štyroch minulých vzájomných konfrontáciách v LL nepadlo na kolená, vrátane dvoch po sebe idúcich víťazstiev v domácom prostredí. Šanca zaznamenať tri domáce triumfy v rade proti váženému súperovi sa blíži, ale nedávna forma na vlastnej pôde by mohla znížiť očakávania, pretože Franciscovi zverenci v tomto ročníku vyhrali iba jeden duel na svojom trávniku a hneď štyrikrát inkasovali aspoň dvakrát.

Reprezentačná prestávka skončila pre Barcelonu hrozivo, keď sa objavila správa, že kľúčový stredopoliar Gavi si v tejto sezóne už možno nezahrá po tom, čo si počas španielskeho zrazu privodil vážne zranenie kolena. To možno trochu skalilo náladu po tom, čo Katalánci naposledy porazili Alavés 2:1. Budúci utorok čaká Barçu kľúčový súboj s Portom o prvé miesto v tabuľke Ligy majstrov, ale Barça začína toto kolo na treťom mieste – štyri body za prekvapivým lídrom Gironom – a nemôže riskovať ďalšiu stratu na domácom ihrisku. Neporaziteľnosť v sezóne 2023/24 na cestách v La Lige je príjemná, ale Xaviho zverenci si nepochybne budú dávať pozor, aby čoskoro neinkasovali, pretože v dvoch z posledných troch ligových výjazdov prehrávali počas desiatich minút.

chcem tipovať