Aj tento týždeň sme si pre tipérov pripravili zaujímavú ponuku zápasov NHL, ktoré môžu navyše tipovať v rámci promo akcie NHL Gólový bonus. O ktoré súboje pôjde? 

NHL Gólový bonus je promo akcia, ktorú nájdeš exkluzívne len v herni eTIPOS.sk. Natipuj si vybraný zápas, ktorý musí byť podaný SÓLO. Nezohráva úlohu, či ho umiestniš na tiket pred zápasom alebo LIVE. A ak ti tip náhodou nevyjde, vrátime ti bonus vo výške strelených gólov v riadnom hracom čase znásobený koeficientom podľa vkladu a to nasledovne:

Na aké ďalšie zápasy v rámci akcie NHL Gólový bonus sa môžeš tešiť?

2. 3. 02:00 Winnipeg – Vancouver

Súboje v čisto kanadskej divízii sú zatiaľ veľkým lákadlom pre fanúšikov, keďže v nich padá najviac gólov. Winnipeg má po 20 odohraných zápasoch skóre 69:53. Vancouver má na svojom konte o štyri súboje viac a výrazne pasívnejšie skóre – 68:85. Viac gólov z celej ligy inkasovala len Ottawa.

V Bell MTS Place pôjde o ich štvrtý duel v tejto sezóne, pričom vzájomná bilancia je vzácne vyrovnaná. Najskôr uspel Vancouver vo Winnipegu, potom Winnipeg vo Vancouvri a naposledy sa v ich vzájomnom stretnutí na západnom pobreží Kanady zrodila remíza, Jets uspeli po predĺžení.

Aktuálna forma hovorí jasne pre domácich. Winnipeg získal z posledných štyroch duelov plný počet 8 bodov, Vancouver naopak prehral štyrikrát za sebou. Na tiket patrí jednotka.

3. 3. 01:00 Montreal – Ottawa

Kedy by mali Canadiens, ktorí odvolali po zlých výkonoch trénera Claudea Juliena, zabrať, ak nie teraz? Montreal privíta na vlastnom ľade Ottawu, ktorá je jasne posledná. Na konte má len 15 bodov. Habs získali napriek katastrofálnej forme z posledného obdobia, keď prehrali sedem z ôsmich duelov, celkovo 23 bodov. A to majú ešte o tri zápasy na svojom konte menej ako ich súper z hlavného mesta Kanady.

V akcii uvidíme aj nášho Tomáša Tatara, ktorý v doterajších štyroch vzájomných dueloch so Sens získal len jeden bod za asistenciu. Aj on tak bude mať veľkú motiváciu presadiť sa proti najhoršej defenzíve ligy, veď hráči Ottawy inkasovali už 91 gólov.

Ottawa zo spomínaných štyroch duelov uspela až v troch, hoci dvakrát po extra čase. Vyrovnaný duel sa dá očakávať aj teraz, ak sa však Montreal chce dostať z krízy, musí bodovať naplno.

4. 3. 03:30 Anaheim – St. Louis

Súboj Káčerov a Bluesmenov bude tzv. back to back. To znamená, že za 24 hodín nastúpia proti sebe v Honda Center dvakrát.

Domácich sprevádza v poslednom období kríza. Šesťkrát za sebou nepoznali pocit výhry, navyše v týchto dueloch strelili dokopy len 12 gólov. Káčeri skúšajú, čo sa dá. Z farmy napríklad povolali hviezdu juniorského šampionátu Trevora Zegrasa, ktorý však po troch dueloch na svoj premiérový bod v profilige zatiaľ čaká.

Veľkým problémom Ducks je zakončenie, a to nielen v posledných dueloch, v koncovke sa trápia od úvodu ročníka. V 21 zápasoch strelili len 42 gólov, čo je najmenej z celej NHL. Najproduktívnejší hráč tímu je Maxim Comtois, ktorý má na konte chabých 13 bodov. Dvojciferný počet bodov má na konte potom už len obranca Cam Fowler – 10 bodov. Čo je azda ešte horšie, v hodnotení +/- sú len dvaja hráči stabilnej zostavy v plusovej hodnote!

St. Louis je na tom diametrálne odlišne. Hoci čo do otázky defenzívny ani veľmi nie. Bluesmeni totiž majú na svojom konte najviac gólov zo Západnej divízie, ale po San Jose rovnako tak aj najviac gólov inkasujú.

Úvodné dva zápasy tejto sezóny jasne ovládli hráči Blues – vyhrali 6:1 a 4:1. Nič iné ako ich triumf sa nedá očakávať znova.

5. 3. 01:00 Pittsburgh – Philadelphia

Pensylvánske derby patrí v zámorí medzi najviac atraktívne a rovnako tak najviac vyhecované. No a keď sa pozrieme na tabuľku – hrať budú proti sebe štvrtý a piaty tím svojej divízie – nič iné ako duel na ostrie noža sa nedá očakávať ani teraz.

Bilancia oboch tímov z posledného obdobia je vzácne vyrovnaná. Tri výhry, dve prehry. Mužstvá majú podobné skóre, ale jeden veľký rozdiel tu je. Zatiaľ čo Flyers vyhrali v základnej hracej dobe deväťkrát, tučniaci len štyrikrát. Zvyšných sedem triumfov si pripísali po extra čase.

V samom úvode ročníka odohrali zatiaľ dva duely, v oboch vyhrala Philadelphia. Teraz sa bude hrať v meste Maria Lemieuxa. Aj s prihliadnutím na vyrovnanosť tímov by duelu svedčala po riadnom hracom čase remíza.

6. 3. 04:30 San Jose – Vegas

V Kalifornii nás ku koncu týždňa čaká duel tímov z opačných pólov tabuľky.

Hráči Vegas potvrdzujú, že od svojho vstupu do NHL patria k špičke a ako dobre naolejovaný stroj sa prezentujú aj tento rok. V bránke istý Marc-André Fleury, rovnako tak vždy pripravený jeho parťák Robin Lehner. No a medzi korčuliarmi dominantný kapitán Mark Stone, ďalej spoľahliví borci ako Max Pacioretty, William Karlsson, Jonathan Marchessault, Alex Tuch, Shea Theodore, Alec Martinez či Alex Pietrangelo. Jednoducho, výborne vyskladané mužstvo.

No a potom tu sú žraloci. Tím, ktorý ešte pred piatimi rokmi patril k najväčším kandidátom na zisk Stanleyho pohára sa ocitol na dne. Nefunguje uňho takmer nič. Najmä defenzíva. Napríklad v súboji so St. Louis strelili Sharks 6 gólov, ale čo im to bolo platné, keď inkasovali sedemkrát a nezískali ani bod.

Férovo treba priznať, že na zlej sezóne San Jose má podiel aj koronavírus. Ten nespôsobil problémy len v kabíne, ale celkovo v klubu, keď Sharks mali dlho zakázané hrať a trénovať vo vlastnej hale, a tak pôsobili v exile vo Phoenixe.

Prvý vzájomný duel týchto tímov vyhrali Vegas 3:1. Na ľade San Jose uspeli od roku 2019 štyrikrát za sebou. História by sa mala opakovať.

PONUKA NHL