Opäť je tu Liga majstrov, opäť prichádza skvelá porcia futbalových šlágrov, no a opäť si môžu tipéri nájsť najlepšiu ponuku kurzov v ponuke herne eTIPOS.sk.

Navyše, novo registrovaní hráči môžu využiť promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Stačí si len tipnúť prvú stávku na niektorý zápas Ligy majstrov a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Ktoré zápasy sa oplatí mať na tikete?

Bayern Mníchov – Benfica Lisabon – 1
Počet gólov v zápase viac ako 2,5

Tri zápasy, tri výhry. Taká je bilancia Bayernu Mníchov v tohtoročnom ročníku Ligy majstrov. Bavorský gigant tak má vykročené k hladkému triumfu v skupine a postupu do jarných bojov. Nemecký majster nastrieľal v troch stretnutiach 12 gólov a žiaden neinkasoval. Teraz bude čeliť Benfice, ktorú v minulom vzájomnom strete deklasoval v Lisabone 4:0. S týmto portugalským súperom sa Bayern stretol na európskej scéne už 11-krát, ale ani raz neprehral (8-3-0). Proti žiadnemu inému celku zo starého kontinentu neodohral viac duelov bez porážky.

Niet sa preto čo čudovať, že ďalšie tri body pre FCB považuje mnoho ľudí za jasnú záležitosť. Benfica mieri do Nemecka po tom, čo v sobotu na ihrisku Estorilu inkasovala v nastavenom čase vyrovnávací gól a prišla tak o vedenie v Primeira Lige. V posledných týždňoch sú jej výkony dosť nevyrovnané (5-3-2), za čo môže aj obrana. V týchto desiatich súbojoch totiž defenzíva udržala čisté konto len trikrát.

Leroy Sané z Bayernu má v LM fantastickú formu, keď sa v troch stretnutiach podieľal na šiestich góloch (3+3) vrátane dvoch presných zásahov do siete Benficy. Mníchovský gigant neprehral v minulých 22 zápasoch v základných skupinách LM na vlastnom ihrisku (21-1-0) a strelil v nich úctyhodných 69 gólov.

Juventus Turín – Zenit Petrohrad – 1
Polčas X/konečný 1 – prvý gól Juventus

Juventus je tradičnou značkou v Lige majstrov a aj tento rok má veľké plány. Na domácej scéne sa mu mimoriadne nedarí, keď v Sérii A nezvíťazil trikrát v rade (0-1-2).

Naopak, v Champions League na vlastnom trávniku zvíťazil v ôsmich z predošlých deviatich duelov (8-0-1) a v tejto sezóne je zatiaľ stopercentný s nulou na konte inkasovaných gólov. Tieto výsledky pasujú Starú dámu na prvé miesto a vydláždili jej cestu za postupom do vyraďovacích bojov. Taliansky gigant teraz privíta Zenit Petrohrad, s ktorým neprehral ani raz v troch doterajších meraniach síl. Navyše vynikajúcu bilanciu majú Bianconeri proti ruským celkom všeobecne. V predchádzajúcich deviatich konfrontáciách neprehrali ani raz a v šiestich prípadoch udržali nulu v obrane.

Aby sa Zenitu podarilo túto šnúru prerušiť, bude musieť vynaložiť enormné úsilie a zároveň mať potrebnú dávku šťastia. V histórii LM sa borci z Petrohradu so súperom z Talianska stretli sedemkrát, ale len raz triumfovali. Zeniters patrí v tabuľke skupiny H tretia pozícia, keď nestačili na Chelsea aj Juventus, hoci hráčom z Turína podľahli tesne 0:1. V šiestich z predošlých ôsmich súťažných duelov Juventusu padol gól od 80. minúty do konca zápasu.

Dynamo Kyjev – FC Barcelona – X
Gólov v zápase – menej ako 2,5

Od porážky s Barcelonou Dynamo Kyjev vyhralo tri súťažné zápasy v rade. Teraz bude katalánskemu celku v Lige majstrov čeliť znova. Že ukrajinský tím bude bojovať o tretie miesto nie je veľkým prekvapením, že je na tom ale podobne aj španielsky gigant, to je šok.

Dynamo má na svojom konte tri výhry z 13 súbojov s Blaugranas, ale všetky sú z deväťdesiatych rokov minulého storočia. Posledný triumf borcov z Kyjeva nad súperom zo Španielska sa potom datuje do marca 1999. Barcelona začala kapitolu po vyhodení Ronalda Koemana vlažne, keď na Camp Nou len remizovala s Alavésom a vyrovnala svoj najhorší vstup do La Ligy po 11 kolách od sezóny 1995/96.

Blaugranas ku všetkému prišli o Sergia Agüera a Gerarda Piquého, čo budú citeľné straty. Tridsaťštyriročný obranca sa stal najstarším klubovým strelcom víťazného gólu v Lige majstrov, keď skóroval v predchádzajúcej vzájomnej konfrontácii. Viktor Tsygankov bol posledným strelcom Dynama proti Barcelone, keď sa presadil takmer pred rokom. Teraz proti nemu bude stáť Marc-André ter Stegen, ktorý môže udržať dve čisté kontá v základnej skupine LM v rade prvýkrát po štyroch rokoch. Tím, ktorý sa presadil ako prvý, prehral jediný z posledných 14 súťažných duelov Barcelony v tejto sezóne.

Dortmund – Ajax – X
Presný výsledok – 2:2

Prvý zápas tejto dvojice sa skončil jednoznačným výsledkom 4:0 v prospech amsterdamského klubu. Ajax je suverénnym lídrom skupiny, keď vyhral všetky tri zápas s impozantným skóre 11:1.

Dortmund má jednu prehru, práve zo zápasu s Ajaxom.

Domácich trápi maródka. Borrusia nemôže počítať s hráčmi ako Haaland, Can, Guerreiro, Schmelzer či Dahoud. Hostia nastúpia takmer v plnej zostave.

Dortmund sa na zápas „nažhavil“ výhrou 2:0 s Kolínom, Ajax remizoval s v Almele s Heraclesom 0:0.

AC Miláno – FC Porto – 1

Teraz alebo nikdy. Milánske AC má v porovnaní domácej ligy Serie A a Ligy majstrov dve tváre. Zatiaľ čo na Apeninskom polostrove dominuje a z 11 zápasov má na konte 31 bodov (10 výhier, 1 remíza), v Lige majstrov má na konte slávny klub tri prehry.

Najskôr prehral v Liverpoole 2:3, potom padol doma s Atléticom Madrid 1:2, aby prehral aj v Porte 0:1.

No a práve „draci“ z Portugalska sa teraz predstavia na San Sire. Tím okolo nestarnúceho Zlatana Ibrahimoviča má poslednú šancu spraviť niečo s postupovými šancami. Podarí sa im to? AC vyhralo posledný zápas na pôde AS Rím 2:1, čo určite pre „rosso-neri“ spraví veľký impulz.

Porto však nebude jednoduchý súper. Portugalský top tím sa naladil takisto výhrou na zápas, keď rozstrieľal Boavistu Porto 4:1. Porto naposledy vonku prehralo, na pôde Santa Clara v pohári, predtým však na ihriskách súperov nepoznalo pocit prehry 15-krát v sérii.

Na San Sire to bude boj, ale AC spraví všetko preto, aby vyhralo.

hrať športové stávky