Futbalová Liga majstrov má pred sebou posledné zápasy sezóny. Čaká na nás semifinále a v ňom veľké milánske derby a stret azda najlepších tímov Starého kontinentu, a teda Realu Madrid a Manchestru City. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSBETom.

Kto tipuje s TIPOSBETom, je stále vo výhode. Registračný bonus, kurzové zvýhodnenie, vernostný bonus či možnosť odkúpiť tiket. To všetko a ešte oveľa viac ti ponúka TIPOSBET.

TIPUJ LIGU MAJSTROV

LIGA MAJSTROV – SEMIFINÁLE

Real Madrid – Manchester City (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – Haaland nestrelí gól

Real Madrid sa usiluje o obhajobu titulu v Lige majstrov, ale semifinálový žreb proti Manchestru City predstavuje možno zatiaľ najväčšiu hrozbu pre jeho status šampióna. Títo dvaja európski giganti sa za rovnakých okolností stretli v semifinálovej fáze minulej sezóny, a zatiaľ čo vtedy to bol Madrid, kto vyšiel z tohto súboja víťazne, v posledných štyroch stretnutiach vo všetkých súťažiach sa Španielom toľko nedarilo a je ťažké predpovedať, akú budú mať formu. Po sobotňajšom víťazstve 2:1 nad Osasunou by si mali veriť, pretože ovládli domáci pohár Copa del Rey, čo je po európskom Superpohári a triumfe na MS klubov na začiatku sezóny už tretiu trofej, ktorú v tomto ročníku získali. Teraz je ich hlavným cieľom ukoristiť pätnástu trofej v LM a zdá sa, že ak sa im podarí ešte viac vylepšiť už aj tak pôsobivú bilanciu, keď vyhrali 13 z predošlých 16 európskych domácich zápasov, môžu sa k tomuto cieľu priblížiť.

Pre Manchester City má táto sezóna v jeho zdanlivo nekonečnom úsilí o zisk prvého titulu v LM charakter teraz alebo nikdy a s Erlingom Haalandom v zostave sa zdá, že je to jeho najlepšia šanca. V sobotu sa mu podarilo vyhrať aj bez jeho gólov, hoci to nebol najlepší výkon v sezóne, keď v Premier League porazil Leeds 2:1 a udržal si vedenie na čele tabuľky. Sústredenie sa rýchlo presunie späť do Európy, ale potom, čo boli hostia vyradení z najprestížnejšej súťaže Realom Madrid v dvoch z posledných troch semifinálových vystúpeniach, sú tu ešte psychologické prekážky, ktoré treba prekonať. Rovnaké prekážky stoja aj pred trénerom Pepom Guardiolom, ktorý napriek tomu, že ako manažér vyhral ušatú trofej dvakrát, vypadol v semifinále v šiestich z predošlých deviatich prípadov. Predchádzajúce štyri duely Manchestru City na ihriskách súperov v LM skončili remízou.

AC Miláno – Inter Miláno (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Inter Miláno a AC Miláno sa v Lige majstrov stretnú prvýkrát od roku 2005, kedy sa zápas vyvíjal v prospech AC potom, čo bola odveta prerušená, pretože fanúšikovia Interu vypálili na hraciu plochu svetlice. Všetci dúfajú, že sa tentoraz bude hrať futbal. Oba kluby sa stretnú vo štvrtom Derby della Madonnina v tejto sezóne, pričom ani jedna zo strán nemá istotu, že sa do LM kvalifikuje prostredníctvom ligy. To dodáva domácemu tímu ďalšiu pikantnosť, pretože vo štvrťfinále LM prešiel cez Neapol, ktorý práve získal korunu v Sérii A. Odvtedy sú Rossoneri neporazení a vzhľadom na to, že vo všetkých štyroch týchto stretnutiach padli presne dva góly, je dôvod očakávať opatrný začiatok tohto semifinále aj teraz.

TIPUJ LIGU MAJSTROV A ZÍSKAJ EXTRA BONUS AŽ 3 000 €

Ale je to Inter, kto má lepšiu poslednú vzájomnú bilanciu a potom, čo sa cez Benficu dostal až sem, bude chcieť nadviazať na tri z predošlých štyroch stretnutí s mestským rivalom, ktoré vyhral s čistým kontom. Na základe tejto nedávnej bilancie má zdanlivo výhodu, ale na San Sire nevyhral v úlohe hostí od februára 2021. Teraz sa pokúsi zopakovať víťazstvo 2:0 v prvom štvrťfinálovom zápase proti Benfice v Portugalsku.

Hoci je Inter v tento deň nominovaný ako hosťujúci klub, začne ako favorit po tom, čo vyhral posledných päť stretnutí, z toho štyri bez inkasovaného gólu, a zároveň je neporazený v siedmich súťažných dueloch na ihriskách súperov. Napriek tomu vie, že ho čaká ťažká výzva proti ťažkému súperovi. V troch z uplynulých štyroch stretnutí týchto súperov padlo viac gólov pred polčasom ako po ňom.

TIPUJ LIGU MAJSTROV