Po tom, čo sa za posledné týždne zraky hokejových fanúšikov upierali na olympijský Peking, kde Slováci získali historický bronz, sa hokejový kolotoč môže znova naplno vrátiť do koľají názvom TIPOS extraliga. V piatok a v nedeľu je na programe 41. a 42. kolo. Aké zápasy nás čakajú? Pozri si naše analýzy a tipni na extraligové zápasy s TIPOSOM!

NEZABUDNI!

Aj v zápasoch TIPOS Extraligy zbieraš teraz body do Bleskového pohára, v ktorom si najlepší tipéri rozdelia bonus 1 500 €.
Pre nových hráčov je tu navyše možnosť tipnúť si svoju 1. stávku úplne bez rizika až do výšky 50 €. Keď bude stávka nevýherná, jednoducho ti vrátime vklad a ty môžeš hrať ďalej.

PIATOK

Banská Bystrica – Slovan – 2

Belasí sa premiérovo predstavia pod vedením trénera Andreja Podkonického. Ten prišiel z Pekingu s bronzom, kde robil asistenta Craigovi Ramsaymu. Aj v Slovane pôsobil ako asistent, no keďže Róberta Dömeho medzitým vedenie odvolalo, vrátil sa už ako hlavný kouč.

Banská Bystrica pod vedením fínskeho trénera Antti Karhulu zlepšila výkonnosť. „Barani“ z posledných desiatich zápasov zvíťazili sedemkrát a posunuli sa na siedme miesto v tabuľke. Darí sa najmä triu Chase Berger, Mitchell Fossier a David Šoltés.

Slovan vyhral pod Urpínom posledné tri zápasy, a to pomerne jasne. Vyhrať by mal aj teraz, ale bude to tesné.

 

MICHALOVCE – L. MIKULÁŠ – 1

Regenda – gól – ÁNO

Hcp – 2,5 gól – 1

Štvrtý tím tabuľky privíta posledný, a tak je o favoritovi zrejmé. Domáci od konca roka 2019 hrali doma osemkrát, vyhrali sedem zápas. Padli len s Košicami.

V extralige nastúpili proti Mikulášu za posledné roky doma štyrikrát, vždy vyhrali minimálne o dva góly. Niečo podobné očakávame aj teraz. Gólovo by sa určite rád uviedol aj Pavol Regenda, ktorý sa vrátil z Pekingu s bronzovou medailou.

NOVÉ ZÁMKY – KOŠICE – 1X

Na prvý pohľad by bol favorit jasný, veď hrá predposledný tím s piatym, ale pozor. Nové Zámky to na Košice dlhodobo vedia.

Jasne to potvrdili aj pred dvoma dňami, keď sa stretli na východe republiky a vyhrali 5:2. Pokazili tak príchod bronzových chlapcov z Pekingu, Juraja Slafkovského a Tomáša Jurča, ktorí vhadzovali čestné buly.

Z posledných troch zápasov, ktoré sa hrali na juhu Slovenska, vyhrali Zámky všetky tri. Minimálne bod získajú aj teraz. Kurz je na to pekný.

PREŠOV – NITRA – 2

Počet gólov Nitra – viac ako 3,5

Najofenzívnejší tím ligy z Nitry sa stretne s druhou najhoršou obranou súťaže. Čo z toho vyplýva? Mali by sme vidieť veľa gólov, a to najmä od hostí.

Aj oni budú mať vo svojom tíme už i medailistov z Pekingu. Konkrétne obrancu Šimona Nemca a útočníka Adriána Holešinského. Keď k nim pripočítame produktívnu hviezdu Samuela Bučeka a ďalších, favorit je jasný. Prešov navyše zo štyroch domácich duelov za sebou vyhral len jeden, v derby s Košicami.

POPRAD – ZVOLEN – X

Repríza minuloročného finále, ktorá má favorita v hosťujúcom mužstve. To je prvé v tabuľke TIPOS extraligy.

Poprad prechádza náročným obdobím. Začiatkom februára prehral štyri zápasy za sebou, potom síce uspel, ale následne dostal debakel 0:6 od Košíc. V zatiaľ poslednom súboji vyhrali kamzíci nad Spišskou Novou Vsou 3:2 po nájazdoch.

Zvolen vonku prehral posledné tri zápasy, určite sa tak pokúsi túto sériu prerušiť. Úplne jednoduché to však rozhodne mať nebude, Poprad totiž doma vyhral nad Zvolen posledné tri zápasy. Hostia by teraz určite bod získať mali.

NEDEĽA

BYSTRICA – MICHALOVCE – X (menej ako 5,5 góla)

Pod Urpínom čaká na fanúšikov silový hokej, v ktorom veľa gólov nepadne. Kto má rád vyššie kurzy, čo tak skúsiť výsledok 2:2?

KOŠICE – TRENČÍN – X

Tradiční rivali, ktorí sa v posledných zápasoch striedajú, kto, kde a kedy vyhrá. Čo je však zaujímavé, remíza v ich zápasoch nebola od decembra 2019. Prišiel ten čas?

NITRA – POPRAD – 1 (viac ako 5,5 góla)

V zápasoch týchto tímov padá pravidelne veľa gólov. Nič iné nečakáme ani teraz. Domáci vyhrajú. Čo tak výsledkom 4:3?

ZVOLEN – N. ZÁMKY – 1

27. november 2018. Dátum, kedy naposledy vyhrali Zámky vo Zvolene. Bude sa história opakovať? Sotva. Majster vyhrá minimálne o dva góly.

SLOVAN – PREŠOV – 1

Bratislavský tím sa prvýkrát po uvoľnení opatrení a návrate trénera Podkonického a útočníka Samuela Takáča z Pekingu predstavia doma. Na zápas môže prísť viac ako 5000 fanúšikov. Potešia ich hráči výhrou? Favorit je jasný.

TIPUJ EXTRALIGU