Piatok a nedeľa sú hlavné hracie dni v TIPOS Extralige. Aj počas tohto víkendu sa môžu fanúšikovia tešiť na porciu kvalitných zápasov. Hrá sa totiž 41. a 42. kolo. Pozri si naše analýzy a priprav si svoj tiket na TIPOSBET.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. To je TIPOSBET. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku po registrácii na ľubovoľný zápas z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Navyše, na nových hráčov čaká stále registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a vloží si na hráčske konto aspoň 10 €, hrá následne za 25 €.

Tešiť sa môžeš aj na Bonus z bufetu – Späťák. Ide o formu vernostného BONUSU, ktorý je vyplácaný za získané body z tipovania za kalendárny mesiac. Body získava hráč podľa výšky vkladov a podľa výšky kurzov na tiketoch. Každý mesiac môže hráč získať bonus až do 350 €!

A teraz sa poďme už pozrieť na zápasy TIPOS Extraligy.

PIATOK

Michalovce – Zvolen – 1x

Štvrtý tím aktuálnej tabuľky privíta v 41. kole na svojom ľade siedme mužstvo, pričom medzi Michalovcami a Zvolenom je aktuálne 7 bodov rozdiel. Tímy majú za posledných päť zápasov totožnú formu, o to ťažšie je hľadať favorita. Michalovce vyhrali posledné dva zápasy – nad Slovanom a Košicami. Aj Zvolen uspel dvakrát za sebou, keď porazil Nové Zámky a Liptovský Mikuláš.

Domáci tím prešiel za posledné dni veľkými zmenami. Tou najzásadnejšou je odchod trénera Petra Kúdelku, ktorého nahradil „starý-známy“ Fín Tomek Valtonen. Táto správa sa stretla s veľkou búrkou nevôle medzi fanúšimi, prekvapení boli aj hráči, ktorí sa jasne postavili za už odvolaného trénera. Napriek tomu prišlo k zmene a Valtonen už viedol tím v zápase s „oceliarmi“. Michalovce ho vyhrali 3:0.
V sezóne sa stretli tieto tímy dvakrát, po jednom triumfe zaznamenalo jedno aj druhé mužstvo.
Michalovce majú v kádri veľkú kvalitu, prvý duel pod novým koučom ukázal, že revolta v kádri asi nenastane. I preto veríme viac domácim. 

Košice – B. Bystrica – 1

Majster privíta na svojom ľade nebeznečného súpera, ktorý včak predvádza, podobne ako domáci, za posledné obdobie pomerne nevyrovnané výkony. Bystrica doma zdolala Spišskú Novú Ves 7:3, uspela v Nitre, aby následne padla bez gólu na ľade Trenčína.

Košice za posledné tri zápasy zdolali Duklu aj posledné Humenné, následne nevyužili nepohodu v Michalovciach, kde padli 0:3.

Domáci tím zdobí najlepšia defenzíva v lige, čo je pochvala pre obrancov, no najmä brankárske duo Janus, Riečický. Obrana Košiciam fungovala aj vo vzájomných zápasoch, v troch dueloch inkasovali od „baranov“ dokopy 6 gólov. Hostia budú určite hrýzť, ale v tesnom zápase veríme viac Košiciam.

L. Mikuláš – Sp. Nová Ves – X

Líder tabuľky zo Spiša je v kríze v pomerne nevhodný čas – krátko pred play-off. Čo však môže „rysom“ pomôcť je blížiaca sa reprezentačná prestávka.

Spišská prehrala posledné štyri zápasy, rovnako ako jeho aktuálny súper z Liptova. Majú pritom takmer aj rovnaké skóre – 4 zápasy Spišskej – 10:17. 4 zápasy Liptákov 10:16.

Je jasné, že jedna negatívna séria sa skončí, otázkou len je, ktorá. Spišiaci uspeli vo všetkých troch doterajších zápasov, vždy v riadnom hracom čase. Domáci sa pokúsia túto negatívnu sériu zmeniť a získať aspoň bod.

Nové Zámky – Nitra – 1x

Susedské derby, ktoré za posledné obdobie naberá na intenzite a v tomto prípade aj na extrémnej dôležitosti. Zámky sú predposledné, na konte majú 49 bodov. O 7 viac ako posledné Humenné, o dva menej ako Liptovský Mikuláš, ktorý drží posledné postupové miesto do predkola play-off. A práve získať túto pozíciu bude pre Novozámčanov kľúčové. V sezóne sa oba tímy stretli už päťkrát.

Trikrát uspela Nitra, dvakrát Nové Zámky. Až trikrtát sa pritom skončil zápas výsledkom 3:2 (v riadnom hracom čase alebo po predĺžení). Remíza môže nastať aj teraz, domáci budú hnaní vpred túžbou získať o bod viac, čo sa im môže aj vďaka skvelým fanúšikom a domácej sile podariť.

Poprad – Trenčín – 1
Prvá tretina – 1
Hcp  -1,5 góla – 1

Kto je aktuálne tím s najlepšou formou v lige? Odpoveď je jasná – Poprad. Kamzíci vyhrali šesť zápasov za sebou, keď si poradili s Nitrou, Spišskou, Zvolenom, Slovanom, Michalovcami aj Liptákmi. Už len bod ich delí od prvého miesta, ktoré stále držia „rysy“ zo Spiša.

Trenčín je na tom opačne, krčí sa v spodnej časti tabuľky, keď je aktuálne deviaty, čo mu zabezpečuje miestenku v predkole play-off.

V sezóne sa tímy stretli trikrát. Prvý ovládla Dukla, ďalšie dva Poprad jasne po výsledkoch 5:1 a 5:2. Výhru o minimálne dva góly očakávame aj teraz.

Slovan – Humenné – 1
Počet gólov Slovan – viac ako 4,5

Z hľadiska divákov atraktívny zápas sa bude hrať v Bratislave? Prečo? Slovan totiž bude hrať „kids game“, na tribúne tak budú tisícky detí. Zaručene skvelá atmosféra, najmä hlučná.

Povedie domáci tím k výhre? Podľa nás áno a pomerne jasnej. Slovan sa zlepšuje, s Humenným vyhral všetky tri doterajšie zápasy so skóre 16:7. Jasnú výhru čakáme aj teraz.

NEDEĽA:

ZVOLEN – SLOVAN – X

Pred reprezentačnou prestávkou sa pokúsia bodovať naplno oba tímy, my však skôr očakávame tuhý boj a po základnej hracej dobe remízu. Veľa gólov nepadne.


S. NOVÁ VES – MICHALOVCE – 1x

Jeden z ťahákov kola sa hrá na Spiši. Domáci sú v kríze, prestalo sa im dariť najmä pred skvelými fanúšikmi vo vlastnej aréne. Michalovce sú náročný súper, ale Spišiaci sa pred repre pauzou pokúsia zmobilizovať a dostať z krízy.

TRENČÍN – NOVÉ ZÁMKY – 1
Menej gólov ako 5,5

Boj o miestenku v predkole play-off sa odohrá pod hradom Matúša Čáka. Očakávame boj o každú piaď ľadu. Uspejú domáci? Podľa nás áno.

HUMENNÉ – B. BYSTRICA – 1x

Domáci hrajú o holý život a zotrvanie v extralige. Posledné duely im dávajú nádej, že sa táto misia môže podariť. Ak chcú zostať medzi elitou, musia vyhrávať. Najmä doma.

KOŠICE – POPRAD – X

Veľké východniarske derby, do ktorého pôjde v lepšom rozpoložení tím hostí. Majster však bude hrať rovnako tak naplno, rozhodne sa až po predĺžení.

Jednotlivé tipy sú subjektívnym názorom autora článku.

NITRA – L. MIKULÁŠ – 1

Domáci tím stúpa tabuľkou, hostia klesajú. Táto rovnica by mala zostať zachovaná aj po zápase pod Zoborom.

tipuj extraligu